Συνεχίζονται οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, δεκάδες νεκροί τις τελευταίες ώρες

Όπως μεταδόθηκε από ξένα και ελληνικά μέσα, δεκάδες είναι οι νεκροί από την κατάρρευση δύο σπιτιών, το ένα στην πόλη της Γάζας και το άλλο σε προσφυγικό καταυλισμό στη Nusseirat μετά τις επιδρομές ισραηλινών αεροσκαφών, με τον αριθμό των θυμάτων συνολικά να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Περισσότεροι από 90 υπολογίζονται οι νεκροί από τις δύο επιθέσεις.

Στη Γάζα ξεκληρίστηκε μία ολόκληρη οικογένεια με πάνω από 76 νεκρούς και ανάμεσά τους τον Issam al-Mughrabi βετεράνο υπάλληλο του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Στον προσφυγικό καταυλισμό στη Nusseirat, στους 15 υπολογίζονται οι νεκροί και ένας από αυτούς είναι ο τοπικός τηλεοπτικός δημοσιογράφος Mohammed Khalifa, με τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στην περιοχή της λωρίδας της Γάζας να είναι πολύ μεγάλος.

Το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμός τους βομβαρδισμούς και τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστίνιων στη λωρίδα της Γάζας. Στην περιοχή Τζαμπαλίγια τεράστιες είναι οι καταστροφές στην πόλη, με τα μέσα να δείχνουν σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν συντρίμμια και πτώματα σε αποσύνθεση. Σύμφωνα με αναφορές των αρχών της Παλαιστίνης, αρκετοί Παλαιστίνιοι εκτελέστηκαν στη μέση του δρόμου μπροστά στις οικογένειες τους κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ.

Μοιραστείτε το άρθρο