Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Τετάρτη 13/12 στις 9:00 στο Εφετείο Αθηνών

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 9:00, Λουκάρεως

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ύστερα από «ανώνυμο» τηλεφώνημα της Αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης έξω από την αποθήκη που νοίκιαζε στο Κουκάκι. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της, βρέθηκε μεταξύ άλλων ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και σφαιρών.

Στη συνέχεια προφυλακίστηκε για 18 μήνες με διογκωμένο κατηγορητήριο, αφού τα πλημμελήματα της απλής κατοχής εκρηκτικών και πυρομαχικών αναβαθμίστηκαν χωρίς το παραμικρό στοιχείο σε κακούργημα.

Το πρωτόδικο δικαστήριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη 2022 και ολοκληρώθηκε στη δεύτερη συνεδρίαση στις 2 Μαρτίου 2022 καταδικάζοντάς τον σύντροφο σε πενταετή κάθειρξη, με αναστολή μέχρι το εφετείο. Παρότι πουθενά στη δικογραφία που σχημάτισε η “αντι”τρομοκρατική δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη «διάθεσης σε τρίτους με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος» το δικαστήριο υιοθέτησε αυτήν την ακροβασία διατηρώντας τον κακουργηματικό βαθμό της κατηγορίας. Ο σύντροφος κατά την διάρκεια της απολογίας του διευκρίνισε πως η υπόθεση έχει δύο σκέλη, ένα πολιτικό και ένα ποινικό. Το πολιτικό σκέλος είναι αυτό που βαραίνει, οδηγώντας στην αναβάθμιση μιας απλής πλημμεληματικής πράξης σε κακούργημα.

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, ξεκινάει το εφετείο του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη. Το διακύβευμα της υπόθεσης είναι αν το δικαστήριο θα τοποθετήσει την κατηγορία στην πραγματική της διάσταση (πλημμεληματικού βαθμού). Εάν όχι ο σύντροφος κινδυνεύει να βρεθεί εκ νέου στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Aντιλαμβανόμενοι/ες την καταστολή τόσο ως εργαλείο σταθεροποίησης του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης όπως η σημερινή όσο και ως μέσο ανάσχεσης της κοινωνικής-ταξικής αντίστασης που αναπτύσσεται σε συνθήκες κρατικής βίας, θανάτου, φτώχειας και περιστολής ελευθεριών, θεωρούμε την υπόθεση υπεράσπισης του συντρόφους μας Πολύκαρπού Γεωργιάδη ως υπόθεση κοινωνική. Ως υπόθεση υπεράσπισης του δικού μας ταξικού στρατοπέδου και της ζωτικής του ανάγκης να οργανώνεται και να αντεπιτίθεται απέναντι στον εχθρό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00

(Α ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ, ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ, 6ος Όροφος)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)


Στις 13 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το εφετείο του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη. Ο σύντροφος είχε οδηγηθεί σε δίκη τον Μάρτιο του 2022, μετά από ένα ακόμη «ανώνυμο τηλεφώνημα». Παρά τις προσπάθειες της αντιτρομοκρατικής να αναβαθμίσει τις κατηγορίες εναντίον του και να τον συνδέσει με ένοπλες οργανώσεις, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα (μετά από ενάμιση χρόνο προφυλάκισης). Ο σύντροφος αποφυλακίστηκε και θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό την επόμενη Τετάρτη με την κατηγορία της «παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών για διάπραξη κακουργήματος».

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη την Τετάρτη, 13/12, 9.00, στο Εφετείο (οδός Λουκάρεως), 6ος όροφος, Α’ Πενταμελές

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Στις 23.9.20, μετά από ένα ακόμη «ανώνυμο τηλεφώνημα», συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης έπειτα από έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε αποθήκη στο Κουκάκι όπου βρίσκονται και κατάσχονται ποσότητα εκρηκτικών και σφαίρες.

Τα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την “αντιτρομοκρατική” υπηρεσία προσπαθούν να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ και να τις παρουσιάσουν ως επιτυχία της ΕΛΑΣ στην εξάρθρωση της. Σενάρια που εξαρχής καταρρέουν, καθώς η “αντιτρομοκρατική” παραδέχεται τη μη ύπαρξη στοιχείων.

Το πρωτόδικο δικαστήριο καταδίκασε τον σύντροφο σε πενταετή κάθειρξη, με αναστολή μέχρι το εφετείο, μετά από ενάμιση χρόνο προφυλάκισης. Παρότι πουθενά δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη «διάθεσης σε τρίτους με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος» η δικαστική έδρα υιοθέτησε αυτόν τον παραλογισμό διατηρώντας τον κακουργηματικό βαθμό της κατηγορίας.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εφετείο του συντρόφου και αγωνιστή Πολύκαρπου Γεωργιάδη. Η συγκεκριμένη δίκη κρίνεται αρκετά κρίσιμη, καθώς εάν το δικαστήριο δεν αναγνωρίσει την πραγματική διάσταση της κατηγορίας, δηλαδή τον πλημμεληματικό χαρακτήρα της και εξακολουθήσει να υιοθετεί την αβάσιμη και ασταθή ερμηνεία περί κατηγορίας κακουργηματικού βαθμού, ο σύντροφος κινδυνεύει να βρεθεί εκ νέου στην φυλακή ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη την Τετάρτη, 13/12, 9.00, στο Εφετείο (οδός Λουκάρεως), 6ος όροφος, Α’ Πενταμελές.

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών


Στις 23 Σεπτέμβρη 2020, μετά από δήθεν ανώνυμο τηλεφώνημα, συλλαμβάνεται από την «αντι»τρομοκρατική ο σύντροφος Π. Γεωργιάδης και μετά από έρευνα που ακολούθησε στην νόμιμα νοικιασμένη αποθήκη βιβλίων του και την ανεύρεση ποσότητας εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και σφαιρών διατάσσεται η προφυλάκιση του με διογκωμένο κατηγορητήριο.

Μετά από δεκαοκτώ μήνες προφυλάκισης και αφού το “απλό” πλημμέλημα της οπλοκατοχής μετατρέπεται σε post imageκακούργημα, ο σύντροφος καταδικάζεται σε ποινή πέντε ετών, μ’ αναστολή μέχρι το εφετείο, χωρίς πουθενά καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης να παρουσιαστεί έστω και ένα στοιχείο που να τεκμηριώνει ότι ο σκοπός της κατοχής των εκρηκτικών ήταν η διάθεση σε τρίτους – το μόνο κριτήριο που διαφοροποιεί την κατοχή των υλών από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Αυτό που επί της ουσίας αναβαθμίζει την κατηγορία εναντίον του Πολύκαρπου είναι η συνεχής, αμετάκλητη και μη ανασταλτική συμμετοχή του στους κοινωνικούς- ταξικούς αγώνες. Ο σύντροφος βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών γιατί για περισσότερα από είκοσι χρόνια είναι αδιάλειπτα παρών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής του.

Συμμετέχοντας στους αγώνες των φυλακισμένων κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές, όντας αλληλέγγυος στους μετανάστες και τις μετανάστριες, συμμετέχοντας σε αντι-ιμπεριαλιστικούς – αντικαπιταλιστικούς – αντιφασιστικούς και εργατικούς αγώνες και σε τόσες άλλες, μεγάλες ή και μικρότερες, στιγμές της ταξικής πάλης.

Παρών στη διάδοση του ανατρεπτικού λόγου, είτε μέσω των εκδόσεων Ασύμμετρη Aπειλή, Μόλοτ και Red n Noir, είτε μέσω του κινηματικού εκδοτικού εγχειρήματος Los Solidarios. Διεξάγωντας έναν καθημερινό αγώνα -ευτυχώς όχι μόνος του- ενάντια στη συνωμοσιολογία και τον ανορθολογισμό που αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία.

Αυτό που διακυβεύεται την Τετάρτη 13/12, είναι το αν θα καταρρεύσει πλήρως το αφήγημα της “αντι”τρομοκρατικής -η οποία και συνέταξε τη δικογραφία την οποία υιοθέτησε και η δικαστική εξουσία κατά τη διάρκεια του πρωτόδικου δικαστηρίου- και ο σύντροφος θα απαλλαχθεί πλήρως ή αν λόγω των εμμονών των αστυνομοδικαστικών μηχανισμών θα οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ & ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ – ΗΘΙΚΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ & ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤ(ΡΙ)ΕΣ.

Δίκη – Συγκέντρωση Αλληλεγγύης. Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως).

Τετάρτη 13/12. 6ος όροφος, 9.00 πμ.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)Αθήνα


Άμεση παύση της κακουργηματικής δίωξης. Να καταρρεύσει η σκευωρία ενάντια στον σύντροφο που απειλείται εκ νέου με φυλάκιση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 09:00

στο Α’ πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων (6ος όροφος) – ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña – Κορυδαλλός


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 9:00, στον 6ο όροφο στο Εφετείο στη Λουκάρεως.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020 “ανώνυμος” πληροφοριοδότης, στο επαναλαμβάνομενο κλασσικό αφήγημα του “ανώνυμου” τηλεφωνήματος (στο χωρίς αναγνώριση κλήσης σταθερό), της Αντιτρομοκρατικής, υποδεικνύει χώρο στο Κουκάκι ο οποίος νοικιαζόταν νόμιμα ως αποθήκη εκδοτικού εγχειρήματος από τον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη.
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης συλλαμβάνεται έξω από αυτήν την αποθήκη και στην έρευνα που ακολουθεί στο χώρο εντοπίζονται μεταξύ άλλων, ποσότητα εκρηκτικής ύλης, σφαίρες και πυροκροτητές.
Το όνομα του συντρόφου καθώς και η πολιτική, κινηματική, αγωνιστική του διαδρομή δίνουν το έναυσμα για ένα νέο κυνήγι μαγισσών. Οι συνήθεις αστυνομικές διαρροές τροφοδοτούν τα ανθρώποφάγα, κρατικοδίαιτα Μ.Μ.Ε. τα οποία στήνουν και προδιαγράφουν το πλαίσιο της δίωξης του συντρόφου. Χωρίς το παραμικρό στοιχείο δηλώνουν εμφατικά την εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων, βαφτίζουν την αποθήκη σε γιάφκα και τον σύντροφο ως μέλος- ηγετικό στέλεχος οργάνωσης, συγγραφέα προκηρύξεων, αποθηκάριο και διανομέα οπλισμού προς άγνωστους συνεργούς του για έκνομες ενέργειες.
Έτσι μια απλή οπλοκατοχή πλημμεληματικού χαρακτήρα (ούτε καν σε ίδιο μέγεθος και σοβαρότητα με παρόμοιες υποθέσεις οι οποίες εμφανίζονται συχνά-πυκνά ανά το πανελλήνιο και περνάνε στα ψιλά γράμματα των δικαστηρίων και των Μέσων), αναβαθμίζεται ανεδαφικά στο κακούργημα της κατοχής προς διάθεση σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματικών πράξεων, εξέλιξη που οδηγεί στην 18μηνη προφυλάκιση του συντρόφου εν αναμονή του δικαστηρίου.
Στις 2 Μαρτίου 2022 ολοκληρώθηκε το πρωτόδικο δικαστήριο το οποίο στην αποφασή του υιοθέτησε, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, το αβάσιμο αφήγημα της Αντιτρομοκρατικής, διατηρώντας την κακουργηματική διάσταση της δίωξης (διάθεση σε τρίτους), καταδικάζοντάς εντέλει τον σύντροφο σε 5 χρόνια με αναστολή, φανερώνοντας έτσι την πολιτική διάσταση της υπόθεσης η οποία και αποτέλεσε το κέντρο βάρους για τη διαμόρφωση της έωλης απόφασης.
Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, έχει οριστεί το εφετείο για την υπόθεση του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη όπου και θα αποφασιστεί εάν η δίωξη θα παραμείνει κακουργηματικού χαρακτήρα οδηγώντας τον σύντροφο ξανά στην φυλακή ή εάν θα υποβαθμιστεί στον πλημμεληματικό χαρακτήρα που της αρμόζει διασφαλίζοντας την ελευθερία του.
Είναι διαχρονικά σαφείς οι πολιτικές και ταξικές εκφάνσεις της Δικαιοσύνης στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων των ισχυρών καθώς η διαδικασία συγκρότησης του νομικού πλαισίου και η εφαρμογή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κοινωνική συνθήκη που διαμορφώνει η εκάστοτε πολιτική εξουσία της εποχής. Αυτό που δεν αλλάζει σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάσσεται στους αδύναμους, τους φτωχούς και τους λογιζόμενους ως ταξικούς εχθρούς του συστήματος εξουσίας.
Γι’αυτό την ίδια στιγμή που πολιτικά σκάνδαλα και μίζες μένουν ορφανά, επώνυμοι βιαστές ξεπλένονται και λαμβάνουν μεταχείριση-χάδι, υπεύθυνοι κρατικών εγκλημάτων οπως στα Τέμπη κυκλοφορούν προκλητικοί και ελεύθεροι, επιχειρηματίες κερδοφορούν καταστρατηγόντας τα εργατικά κεκτημένα διαμορφώνοντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με τα εργατικά ατυχήματα, τους θανάτους και τους τραυματισμούς να είναι καθημερινοι, την ίδια στιγμή αστυνομικά όπλα στρέφονται αυτοβούλως και ατιμώρητα προς μετανάστες και φτωχοδιάβολους, αστυνομικά γκλοπ και δακρυγόνα πνίγουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε ένα ανεξέλεγκτο όργιο καταστολής, αστυνομικές και δικαστικές μεθοδεύσεις προσπαθούν να τυλίξουν αγωνιστές σε μια κόλλα χαρτί ενώ φτωχοί βιώνουν την εξάντληση της επιείκειας των δικαστών χάνοντας τα σπίτια τους για μικροχρέη και λαμβάνοντας δυσανάλογες ποινές για μικροπαραβάσεις.
Αυτή η συνθήκη διαμορφώνει τους νομοθετικούς και εκτελεστικούς όρους εκφοβισμού και πειθάρχησης της κοινωνίας μέσω της αυταρχικοποίησης της καταστολής, μέσω της αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου, μέσω της προσπάθειας εξόντωσης του αγωνιστικού πνεύματος με έναν κυκεώνα πολιτικών διώξεων. Συνθήκη που διαμορφώνεται ως προετοιμασία καταστολής των κοινωνικών αντιδράσεων στο μέλλον της φτωχοποίησης, του εκφασισμού και του πολέμου που μας επιφυλάσσουν. Ως μέσο καταστολής της ταξικής οργής για τα δεινά που βιώνουμε στον βωμό του κέρδους του Κεφαλαίου.
Σαν μια τέτοια περίπτωση αντιλαμβανόμαστε την υπόθεση του συντρόφου Πολυκάρπου Γεωργιάδη. Μια υπόθεση η οποία αφορά όλο τον κόσμο του αγώνα, μια υπόθεση που θα μας βρει συνειδητά αλληλέγγυους όπως σε κάθε αγωνιστή ο οποίος βιώνει την εκδίκητική μεταχείριση του Κράτους ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής του στάσης και δράσης.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.
Μοιραστείτε το άρθρο