Εγκαίνια νέας Λέσχης Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης, με διήμερο εκδηλώσεων στις 9 & 10 Δεκέμβρη

Διήμερο εκδηλώσεων, στις 9 και 10 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας Λέσχης Αναιρέσεις, στην οδό Πελοποννήσου 4.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα που υπογράφουν, το ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση και η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ, οργανώσεις Θεσσαλονίκης: με σύνθημα «Για έναν απελευθερωτικό Πολιτισμό, ικανό να αναδείξει μια άλλη κοινωνία» ως Αναιρέσεις φιλοδοξούμε να ανοίξει ένας κύκλος συζήτησης και αλληλεπίδρασης μέσα από πολύμορφες δράσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις που θα περιγράψουν το δικό μας Πολιτισμό, τη δική μας ουτοπία, θα θέσουν την ανάγκη συγκρότησης πολιτικού – πολιτιστικού κομμουνιστικού ρεύματος, που περνά μέσα και από τον Πολιτισμό σε σύνδεση με την ιστορία και τη θεωρία, και θα φέρουν στο προσκήνιο τις απελευθερωτικές – χειραφετητικές ιδέες με ορίζοντα την κομμουνιστική προοπτική.

Σάββατο 09/12 ώρα 6μ.μ. Εκδήλωση «Ένας άλλος, απελευθερωτικός πολιτισμός». Στόχος των διοργανωτών, όπως σημειώνεται, είναι η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει μία πρώτη βάση για την αναζήτηση και τη δουλειά που χρειάζεται να γίνει γύρω από το ζήτημα του Πολιτισμού το επόμενο διάστημα. Στην εκδήλωση μιλούν: Βασίλης Τσιράκης, Σκηνοθέτης – Συγγραφέας, Χριστίνα Αλεξανδρίδη, Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης, μέλος νΚΑ, Μενέλαος Εξίογλου, Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Παρεμβαίνει η Κατερίνα Μιχαήλ, συντονίστρια Κινηματογραφικών Αιθουσών & η απολυμένη εργαζόμενη από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Παρεμβαίνουν χώροι/στέκια ● Μπάρκο, Στέκι Γκαρμπολά 12 (πολιτικός χώρος διαρκή αγώνα).

Ακολουθεί Vinyl Dj Set.

Κυριακή 10/12 Ηπειρώτικο Γλέντι από τις 17.00 το απόγευμα με τους ΑΧΠΑΝ. Βαγγέλης Παπαπέτρος κλαρίνο, Γιώργος Μάνθος, ακορντεόν, φωνή & Φάνης Μάνθος, κρουστά

 

Μοιραστείτε το άρθρο