Γυναικοκτονία 43χρονης από τον 71χρονο σύντροφο της στη Σαλαμίνα

Μία ακόμη γυναικοκτονία στο μακρύ κατάλογο των τελευταίων ετών καταγράφηκε στη Σαλαμίνα όταν 71χρονος σκότωσε την 43χρονη σύντροφο του το πρωί της Τρίτης 5/12. Είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός της 43χρονης και του ανήλικου γιού της από τον δράστη την Παρασκευή, όταν και έσπασε το πόδι της. Μετά από καταγγελία για κακοποίηση στην αστυνομία, έμεινε στο σπίτι της μητέρας της όπου και εμφανίστηκε το πρωί ο 71χρονος και την πυροβόλησε θανάσιμα με δύο σφαίρες σε στήθος και κοιλιά και στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν δηλώσεις γείτονα ο οποίος ανέφερε ότι είδε μία ημέρα πριν τον δράστη στην κατοικία του ζευγαριού. Μετά την καταγγελία την Παρασκευή η αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφώρου είχε αναζητήσει αλλά δεν είχε βρει πουθενά στη Σαλαμίνα τον 71χρονο. Ο ίδιος μετά την σύλληψη του ομολόγησε τη γυναικοκτονία χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την ερωτική αντιζηλία.

Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση γυναικοκτονίας από σύντροφο του θύματος, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τη σήψη μίας ολόκληρης κοινωνίας και πολιτείας καθώς και τη γενικότερη αδιαφορία στα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών. Πατριαρχία, ματσίλα, νοοτροπία της κτήσης της γυναίκας και καθορισμός της ζωής και του θανάτου της, εξουσιαστικές τάσεις εμφανείς σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, σε μία πραγματικότητα διαποτισμένη από σεξισμό και κακοποιητικές – παραβιαστικές συμπεριφορές.

Μοιραστείτε το άρθρο