Συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε πόλεις της χώρας, Σάββατο 2/12

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 2/12


Θεσσαλονίκη: στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: στις 12:00 στην πλατεία Γεωργίου και στην πλατεία Όλγας

Ηράκλειο: στις 11:00 στην πλατεία Λιονταριών


Θεσσαλονίκη

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ
ΓΑΖΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!


Ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και βαρβαρότητα στα Παλαιστινιακά εδάφη…

Από τις 7 Οκτωβρίου με την εκδήλωση της επιχείρησης αντεπίθεσης “Καταιγίδα Al Aqsa” η Παλαιστινιακή Αντίσταση, ο Παλαιστινιακός Λαός, μάχεται ενάντια στη κατοχή του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ.

Κατοχή η οποία, 75 χρόνια τώρα, με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μεταφράζεται σε αποικιοκρατικές τακτικές με διωγμούς Παλαιστινίων, συνεχείς εποικισμούς, στέρηση βασικών αγαθών και αναγκών (πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ρεύμα-ενέργεια, ελεύθερες μετακινήσεις κ.α), δολοφονικές επιθέσεις σε αμάχους, αρπαγές-απαγωγές και αυθαίρετες φυλακίσεις Παλαιστίνιων.

Συνθήκη η οποία έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή όπου 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από τις μπότες του Ισραηλινού στρατού κατοχής, υπό τη συνεχή αμφισβήτηση του δικαιώματος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές της Παλαιστίνης έχουν επιτύχει πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτός των άλλων και την πρόσκαιρη ανακατάληψη κατεχόμενων, από το Ισραήλ, εδαφών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα – με εμφατικό παράδειγμα τους βάρβαρους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων με εκατοντάδες νεκρούς – , ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη, με το Ισραήλ να ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 15000 ανθρώπων και τον βίαιο εκτοπισμό περισσότερων από 1.000.000 παλαιστινίων.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά την επίτευξη εκεχειρίας και κατάπαυσης του πυρός – που σε πολλές περιπτώσεις έχει “σπάσει” από το Ισραήλ-, οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν δεκάδες αγωνίστριες και μικρά παιδιά που κρατούνταν για χρόνια υπό άθλιες συνθήκες και κάτω από καθεστώς απομόνωσης και διαρκών βασανιστηρίων στις φυλακές του Ισραήλ, αλλά και να ανασυνταχθούν ενόψει ενός νέου γύρου αιματοκυλίσματος που ετοιμάζει το σιωνιστικό καθεστώς για τους κατοίκους της Γάζας. Το ατσάλωμα, το ψυχικό σθένος και η στοχοπροσήλωση στον δίκαιο σκοπό ενός ολόκληρου λαού, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά από δεκαετίες κατοχής αλλά και αγωνιστικής παράδοσης, αντανακλάται στα λόγια πολλών κρατουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι αυτές τις ημέρς αλλά και της απελευθερωθείσας αγωνίστριας Ruba Assi η οποία ανέφερε:

“Ανανεώνουμε την πίστη μας στην παλαιστινιακή αντίσταση σε όλα τα μέρη της παρουσίας της. Αυτή η σημερινή ελευθερία θα επεκταθεί στην πλήρη ελευθερία της Παλαιστίνης και του λαού της. Υπάρχει ελπίδα στο αναπόφευκτο της νίκης, ελπίδα ελευθερίας, όχι μόνο για τους φυλακισμένους, αλλά για όλο τον παλαιστινιακό λαό και για όλα τα παλαιστινιακά εδάφη. Ξέρουμε ότι όλες αυτές οι θυσίες δεν θα πάνε μάταια. Αυτές οι θυσίες δεν θα σταματήσουν εξαιτίας μιας ανακωχής ή βοήθειας. Όταν η αντίσταση απαιτεί κάτι, περικλείει τα πάντα. Σκέφτονται όλο τον Παλαιστινιακό λαό. Δεν σκέφτονται μόνο τη Λωρίδα της Γάζας και πώς να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης εκεί. Σκέφτονται πώς να απελευθερώσουν την Παλαιστίνη από το ποτάμι στη θάλασσα. Οι συνθήκες φυλάκισης είναι πολύ δύσκολες. Τα δικαιώματα των κρατουμένων, που βαπτίστηκαν στο αίμα μετά από πολύ χρόνια αγώνα, τους αφαιρέθηκαν. Από τις πρώτες στιγμές του πολέμου, δεν είχαμε φαγητό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, κοιμόμασταν στο έδαφος χωρίς στρώματα, υποβληθήκαμε σε γυμνούς σωματικούς ελέγχους και έρευνες, σε ξυλοδαρμούς από τους δεσμοφύλακες για όλες τις γυναίκες κρατούμενες, στέρηση τροφής και νερού και όλων των αναγκών της ζωής. Κοιμόμασταν πεινασμένες.

Έχουμε απόλυτη πίστη στο αναπόφευκτο της νίκης: σήμερα, αύριο ή μεθαύριο. Περπατάμε όλοι σε αυτό το μονοπάτι, επειδή έχουμε πίστη στην αντίσταση. Ή ζούμε με αξιοπρέπεια ή πεθαίνουμε.Είναι προτιμότερο να πεθάνουμε παρά να ζήσουμε ταπεινωμένοι. Ή εμείς ή αυτοί. Η ζωή μας μαζί τους είναι αδύνατη. Δεν ζητούσαμε απλώς καλύτερες συνθήκες κράτησης. Θέλουμε ελευθερία! Δεν αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες φυλακής. Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία. Όλος ο παλαιστινιακός λαός περιμένει απλώς το σήμα της αντίστασης”.

Που στηρίζεται εξολοκλήρου στις πλάτες των Ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ…

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός – σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στη βάση της σαθρής ιμπεριαλιστικής επιχειρηματολογίας περί δικαιώματος στην “αυτοάμυνα” που προσπαθεί να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη των λαών του πλανήτη 8 δεκαετίες πολύμορφης κατοχικής βίας απέναντι στους Παλαιστίνιους. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και στη συνενοχή της ντόπιας αστικής τάξης και του ελληνικού κράτους…

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το ελληνικό κράτος, παραμένει πιστό στην εθελόδουλη σύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικού ιμπεριαλισμού παραχωρώντας εθνικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα, στρατιωτικές βάσεις), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικού σε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη), και πραγματοποιώντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις , όπως η “Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων” (ΤΑΜΣ), «Olympic Cooperation -23» («Ολυμπιακή Συνεργασία – 23»). Άσκηση στην οποία μετέχουν πλέον των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, χερσαίες δυνάμεις από ΗΠΑ, Γαλλία, Κυπριακή Δημοκρατία, Βουλγαρία, Γεωργία και πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθη με την παρουσία του υπουργού εθνικής άμυνας Νίκου Δένδια. Στα πλαίσια αυτής της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής το ελληνικό κράτος επιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης. Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση του Ισραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς των κατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις της περίφημης Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας. Μια “φιλία” η οποία εξαργυρώνεται σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στην Γάζα, με δηλώσεις πολιτικής στήριξης του Ισραήλ από την Ελληνική κυβέρνηση, με αποστολή στρατιωτικού υλικού, με διευκολύνσεις μεταφοράς Ισραηλινών εφέδρων, με αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων – πλοίων στην περιοχή ως μέρος ΝΑΤΟϊκής δύναμης επιτήρησης και αποτροπής, με την παραχώρηση βάσεων και λιμανιών για τον ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, με την επαίσχυντη αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

Οι λαοί αψηφούν την κυρίαρχη προπαγάνδα και μένουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας:

Στο πλευρό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται με όλα τα μέσα για την ελευθερία της

Και απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οι ιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώ εξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλοντας ανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν και τερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ στη χώρα μας αλλά και διεθνώς και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, ο πλανήτης συνταράσσεται από, μετά από δεκαετίες υποχώρησης του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μαζικές διαδηλώσεις στήριξης της Παλαιστινιακής Αντίστασης και καταδίκης του κράτους του Ισραήλ.

Πρέπει και εμείς να εμπιστευτούμε τον λαό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε μία από τις ανακοινώσεις του κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Να προσπαθήσουμε εκφράσουμε τα υγιή αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά που αυτός δείχνει από τις 8 του Οκτώβρη, να ζυμώσουμε μεθοδικά μέσα στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία την αναγκαιότητα για άμεση δράση. Να παραμείνουμε στον δρόμο, να καταφέρουμε τον όλο και μεγαλύτερο συντονισμό των κινηματικών δυνάμεων και να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν κατακλύσει τη Σούδα και άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα. Στόχοι που, όπως είχαμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανά αντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε και στους οποίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Στόχοι που μπορούν να “κόψουν” δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να τα δώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικά με την ανατροπή αυτής καθ’ αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω της ακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία, τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνει κυριολεκτικά στο όνομα της “εθνικής ενότητας” και της “ανάπτυξης” της κερδοφορίας της, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα. Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και στους λαούς όλου του κόσμου που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία.

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση | diapyros.net


Κάτω η επέμβαση στη Γάζα – Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ στη γενοκτονία!

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 2/12, 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: Σάββατο 2/12, 12:00 Πλ. Γεωργίου

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7/10, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με κτηνωδία. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αμέτρητα παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, που τους θεωρούν «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι αμερικάνοι) προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με γενική ανάφλεξη τη Μ. Ανατολή.

Με την αισχρή αποχή από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, αρνούμενη να ζητήσει έστω μια εκεχειρία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει εγκληματικά στην εθνοκάθαρση-σφαγή των Παλαιστινίων. Ο Μητσοτάκης συναντιέται περιχαρής με τον χασάπη Νετανιάχου, δίνοντας την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού. Πολεμικό υλικό φεύγει συνεχώς από Σούδα και Ελευσίνα, όλες οι βάσεις έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η επαίσχυντη συστράτευση, συνέχεια της εμπλοκής στο Ουκρανικό, δείχνει την τυχοδιωκτική προθυμία της κυβέρνησης (συνολικά της αστικής τάξης) να ακολουθήσει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε κάθε ενεργό μέτωπο – με ασύλληπτους κινδύνους.

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (που υπερψήφισαν! με «αστερίσκους» στην ευρωβουλή την… καταδίκη της τρομοκρατίας των Παλαιστινίων). Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, που εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό, περήφανο λαό. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμία επιφύλαξη ή δισταγμό, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ! Να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο: κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις.

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας


Πάτρα

Συγκέντρωση-Πορεία αλληλεγγύης στη μαχόμενη Παλαιστίνη το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 12 στην Πλ.Γεωργίου.

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

Image


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 2/12, ΣΤΙΣ 12:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι/ες (ανάμεσά τους πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών) έχουν δολοφονηθεί, τραυματιστεί και ξεριζωθεί από τα σπίτια τους, μετά το ανελέητο σφυροκόπημα της αποκλεισμένης με εμπάργκο πόλη της Γάζας. Βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σπίτια, ισοπεδωμένες γειτονιές και μια αδιανόητη βαρβαρότητα, αποτέλεσμα της συντονισμένης επίθεσης του Ισραηλινού κράτους που συνδυάζει τη χερσαία επίθεσή με πλήγματα από αέρος και θαλάσσης. Τις στιγμές αυτές, παρ’όλη την προσωρινή εκεχειρία, εμφανίζεται κάτω από τα χαλάσματα στη Γάζα το μέγεθος της φρίκης: Περισσότεροι από 15000 νεκροί, με πάνω από το 1/3 να αποτελεί παιδιά Η ισραηλινή πολιτική είναι αυτή της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Άλλωστε μόλις πρόσφατα, στην έναρξη της παρούσας πολεμικής τους δράσης, προέτρέπε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη της Γάζας, την ίδια στιγμή που -μέσα από τη λογική της συλλογικής ευθύνης- διαμήνυε πως όσοι πολίτες παραμείνουν στην πόλη θα θεωρηθούν de facto τρομοκράτες και θα αντιμετωπιστούν ανάλογα. Ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων ειδικά, με την πρόφαση ότι αποτελούν κρυφά στρατηγεία της Χαμάς ήταν και είναι το αποκορύφωμα αυτής της γενοκτονικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος εμπλέκεται στα διαδραματιζόμενα στην περιοχή με δύο φρεγάτες, αφ΄ ενός με τη φρεγάτα «Σαλαμίς» που είναι ενταγμένη στη ναυτική δύναμη του ΟΗΕ στα ανοιχτά του Λιβάνου, αφ΄ ετέρου με τη φρεγάτα «Ψαρά» που συμμετέχει στη δύναμη του ΝΑΤΟ. Αυτό επιτάσσουν οι πολεμοχαρείς, νατοϊκές επιδιώξεις του ελληνικού κράτους αλλά και η ελληνοϊσραηλινή συμμαχία. Μια συμμαχία, χάριν της οποίας το ελληνικό κράτος επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας στην Γάζα. Γι’ αυτό το λόγο, το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο.

Η δολοφονική βαρβαρότητα των τελευταίων ημερών είναι η απάντηση του ισραηλινού κράτους στην επιχείρηση ένοπλων Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ. Είναι η συνέχεια της «Νάκμπα», η συνέχεια δηλαδή της Καταστροφής που ξεκίνησε στην περιοχή της Παλαιστίνης με την εθνοκάθαρση από πλευράς Ισραήλ τουλάχιστον 531 παλαιστινιακών χωριών και πόλεων μεταξύ του 1947 και του 1949, τη δολοφονία 15.000 Παλαιστινίων και τον αναγκαστικό εκτοπισμό των δύο τρίτων του Παλαιστινιακού πληθυσμού -950.000 άτομα- από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν τελειωμό οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια, οι φυλακίσεις, ο καθημερινός εξευτελισμός, η καταπίεση, αλλά και η παράνομη καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών. Θυμόμαστε τους δεκάδες Παλαιστίνιους που σκότωσε εν ψυχρώ και τους εκατοντάδες άλλους που τραυμάτισε ή σακάτεψε η δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ, στις 30 Μάρτη 2018, μπροστά από το τείχος της Γάζας. Αυτή η δολοφονική τρομοκρατία ήταν τότε η ισραηλινή απάντηση στις διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων με αφορμή τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, κινητοποιήσεις που είχαν ονομαστεί “Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής”, καθώς οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται για την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που έχουν (εδώ κι εβδομήντα πέντε χρόνια) ξεριζωθεί από τον τόπο τους.

Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η σημερινή διένεξη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων είναι αποτέλεσμα της ιστορικής σύγκρουσης του γηγενούς αραβικού πληθυσμού της περιοχής με τους υποστηρικτές του σιωνισμού, ενός πολιτικού κινήματος με ρίζες στην εθνικιστική νεωτερικότητα και το αποικιοκρατικό πνεύμα του 19ου αιώνα. Κεντρικός στόχος των σιωνιστών ήταν η δημιουργία ενός κράτους για την εθνικοθρησκευτική κοινότητα των Εβραίων, την οποία προσδιόριζαν ως «Έθνος». Επιλέγοντας να παραβλέψει το μεγάλο αριθμό Παλαιστινίων, κυρίως μουσουλμάνων, που ζούσαν εκεί πολύ πριν από την άφιξη των Εβραίων, το σλόγκαν των σιωνιστών χαρακτήριζε την Παλαιστίνη ως«μια γη χωρίς λαό, για ένα λαό χωρίς γη». Ο Θεόδωρος Χερτσλ, πρώτος πρόεδρος της διεθνούς Σιωνιστικής Οργάνωσης το 1897, είχε τότε γράψει για την Παλαιστίνη:«Για λογαριασμό της Ευρώπης θα φτιάξουμε εκεί κάτω έναν προμαχώνα απέναντι στην Ασία· θα είμαστε μια προωθημένη προφυλακή του πολιτισμού απέναντι στη βαρβαρότητα». Αυτό, όμως, που βλέπουμε εδώ κι εβδομήντα πέντε χρόνια στην Παλαιστίνη είναι η βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους απέναντι στους Παλαιστίνιους στην πιο καθαρή της εκδοχή.

Πρέπει στο σημείο αυτό να ξεκαθαριστεί ότι όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, που προωθείται δεκαετίες τώρα στην περιοχή της Μ. Ανατολής και ιστορικά, τη σοβαρότερη ευθύνη φέρει ο αμερικάνικος επεκτατισμός και συμφέροντά του στην περιοχή, αλλά και το ισραηλινό κράτος και οι μπίζνες γύρω από το πετρέλαιο. Όλα αυτά προφανώς και με την αρωγή της Ε.Ε., με κινητήρια δύναμη τις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης. Το σχέδιο αυτό κινείται μέσα στα πλαίσια των ενδοκαπιταλιστικών, ενδοκυριαρχικών ανταγωνισμών για την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων των διεθνών κυρίαρχων. Σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται από τη Μ. Ανατολή ως το Ιράν και από τον Καύκασο ως την αραβική χερσόνησο, οι καπιταλιστικοί και κρατικοί ανταγωνισμοί για τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και των δρόμων μεταφοράς τους, επιφυλάσσουν δεκαετίες τώρα στο ισραηλινό κράτος το ρόλο του τοποτηρητή των επεκτατικών, καπιταλιστικών, πολυεθνικών συμφερόντων στην περιοχή. Οι δυναμικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, δύο βασικών καπιταλιστικών κατοχικών δυνάμεων (που ανά καιρούς ποικίλουν μεταξύ της συνεργασίας όσο και του ανταγωνισμού) αλλά και η τριμερής συνεργασία ανάμεσα στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, με τις ευλογίες των ΗΠΑ ή η αντίστοιχη συνεργασία των δύο τελευταίων με την Αίγυπτο, είναι χαρακτηριστικα παραδείγματα για τις δυναμικές σχέσεις και την εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην ευρύτερη περιοχή έχει πυροδοτήσει εμφυλίους πολέμους και επεμβάσεις, προκαλεί μαζικά κύματα μεταναστών και βέβαια αναβαθμίζει την καταπίεση των Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος. Ενός κράτους, που, παρόλο που πάτησε πάνω στην επιθυμία πολλών Εβραίων να βρουν ένα καταφύγιο, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς, με νωπές ακόμη τις φρικιαστικές μνήμες του Ολοκαυτώματος εν έτει 1948, διεξάγει, ωστόσο, μια πολιτική εθνοκάθαρσης εδώ και δεκαετίες εις βάρος του αραβικού πληθυσμού της Παλαιστίνης.

Παράλληλα, δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κράτος απαρτχάιντ, ένα κράτος στο οποίο υπάρχει επίσημη και θεσμική πολιτική φυλετικών διακρίσεων εις βάρος των Αράβων (κατά βάση) και δευτερευόντως εις βάρος των μη Ασκεναζί, των προερχόμενων δηλαδή από τη Β. Ευρώπη, Εβραίων. Αυτό που διεξάγεται εδώ και οκτώ δεκαετίες στην Παλαιστίνη είναι ένα συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένας διαρκής πόλεμος με αυξομειούμενη ένταση που στοχεύει στη συστηματική εξολόθρευση ή τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού από τον τόπο του. Η εθνοκάθαρση των γηγενών Παλαιστίνιων ξεκίνησε το 1947 με την μαζική εκκαθάριση, φυσική εξόντωση ή μαζικό εκτοπισμό, του μεγαλύτερου μέρους του αραβικού πληθυσμού της Παλαιστίνης και την απαλλοτρίωση των εδαφών και περιουσιών τους. Η τρομοκρατία από ένοπλες σιωνιστικές, παραστρατιωτικές οργανώσεις ανάγκασε τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για να μην βρεθούν σφαγμένοι κι αυτοί, όπως οι κάτοικοι του Ντέιρ Γιασσίν τον Απρίλη του 1948 (254 άμαχοι χωρικοί σφαγμένοι από τους ισραηλινούς τρομοκράτες). Η ερήμωση των παλαιστινιακών εδαφών από τον αραβικό πληθυσμό, που ζούσε εκεί, αποτέλεσε την αναγκαία συνθήκη για την ίδρυση ενός καθαρά φυλετικού εβραϊκού κράτους στην περιοχή της Μ. Ανατολής. Γι’ αυτό το λόγο το κράτος του Ισραήλ δεν συζητάει καν το ενδεχόμενο της επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους, για να μη διασαλευτεί η τεχνητή εβραϊκή πλειοψηφία.

Εξάλλου, εκτός από τις δολοφονίες και τις εκτοπίσεις των Παλαιστινίων, το σχέδιο αποαραβοποίησης της περιοχής εξυπηρετείται και μέσα από τους εποικισμούς παλαιστινιακών εδαφών, καθώς μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 200.000 έποικοι έχουν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες από τον ισραηλινό στρατό παλαιστινιακές περιοχές, την ίδια στιγμή που ολόκληρες πολιτείες χτίζονται σε μήνες και εξαπλώνονται ραγδαία. Στη βαρβαρότητα και την καταπίεση πρέπει να προστεθεί ο πολυετής αποκλεισμός της Γάζας, οι αυξομειούμενες παντός είδους επιθέσεις του Ισραηλινού κράτους στη Γάζα και τη Δυτική όχθη, το τείχος του απαρτχάιντ στην Ιερουσαλήμ με τα σημεία ελέγχου, η απαγόρευση χρήσης συγκεκριμένων δρόμων, αλλά και ο αποκλεισμός από πλευράς Ισραήλ και ο έλεγχος της πρόσβασης του παλαιστινιακού πληθυσμού σε ρεύμα και νερό. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την κινητικότητα των Παλαιστινίων, την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης και τις πηγές διαβίωσης. Ας προστεθούν τέλος, οι αυθαίρετες συλλήψεις και οι διοικητικές κρατήσεις χωρίς επαρκή νομική εκπροσώπηση ή χωρίς καν να γνωρίζουν οι άνθρωποι, για ποιο λόγο συλλαμβάνονται.

Δοθέντων όλων των προαναφερθέντων, δεν είναι δυνατό να υπάρξει μια μεσοβέζικη στάση τήρησης ίσων αποστάσεων, από τη μια, ανάμεσα στο ρατσιστικό κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, μια δολοφονική πολεμική μηχανή (που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό επεκτατικό καπιταλισμό και που έχει συνάψει στενές σχέσεις συνεργασίας με το ελληνικό κράτος σε οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο) που εφαρμόζει, επίσης, γενοκτόνα πολιτική εθνοκάθαρσης, και των αντιστασιακών, από την άλλη, αλλά και αντικατοχικών δυνάμεων των Παλαιστίνιων, οι οποίοι υπάρχουν ως φυσική υπόσταση και δεν έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης ακριβώς λόγω αυτής της κουλτούρας συλλογικής αντίστασης). Γι’ αυτό, κι όταν μιλάμε για παλαιστινιακή αντίσταση, εννοούμε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που δίνουν οι απλοί άνθρωποι είτε στη Γάζα είτε στη Δυτική όχθη είτε στο κυρίως Ισραήλ μέσα από την καθημερινή στάση αξιοπρέπειας και αντίστασης ενάντια στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Σίγουρα, μέσα στην ίδια την παλαιστινιακή κοινωνία υπάρχουν ταξικές αντιθέσεις και μάλιστα η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούτ Αμπάς θεωρείται από πολλούς Παλαιστίνιους αγωνιστές ως συνεργάτης του Ισραήλ, καθώς καταδιώκει, συλλαμβάνει και παραδίδει στις ισραηλινές αρχές νεαρούς ακτιβιστές και ακτιβίστριες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πολεμούν το ισραηλινό στρατό και η κατοχή δεν μπορεί να συλλάβει. Σίγουρα, επίσης, στεκόμαστε απέναντι και στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό και, αν για ένα πράγμα είμαστε σίγουρες, αυτό είναι πως η ισλαμιστική μισαλλοδοξία δε μπορεί να είναι η απάντηση ενάντια στο θεσμικό ρατσισμό και την εθνοκάθαρση που διεξάγει το ισραηλινό κράτος εις βάρος των Παλαιστινίων. Σε κάθε περίπτωση, η ζυγαριά του αίματος ξέρουμε πού γέρνει, όπως επίσης ξέρουμε τόσο για τα διαρκή εγκλήματα του ισραηλινού κράτους, τη συνενοχή των μεγάλων δυνάμεων αλλά και τη δύναμη, το πείσμα και την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες που αναμετράται καθημερινά με το δυνάστη, καταπιεστή και σφαγέα του.

Σε κάθε περίπτωση, η μόνη αχτίδα αισιοδοξίας στην περιοχή προέρχεται μόνο μέσα από το αμοιβαίο πλησίασμα του αραβικού και εβραϊκού πληθυσμού πάνω σε μια διεθνιστική και προλεταριακή βάση, μόνο μέσα από τους δικούς τους κοινούς ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο ρατσισμό, το απαρτχάιντ, την καταπίεση, την εθνοκάθαρση, τη μισαλλοδοξία και το φονταμενταλισμό. Μόνο μέσα από τη συνειδητοποίηση πως δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν και ότι μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς θρησκευτικές διαφορές, όπως το έκαναν για αιώνες στην περιοχή, πριν από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Η μόνη αχτίδα αισιοδοξίας μέσα από την ισραηλινή κοινωνία προέρχεται από όσους πολίτες του Ισραήλ δεν ενστερνίζονται ή εγκαταλείπουν τη σιωνιστική ιδεολογία ότι η γη της Παλαιστίνης είναι αποκλειστική η δική τους γη και ότι ο εβραϊκός λαός είναι ο εκλεκτός λαός. Επίσης, από εκείνα τα κομμάτια της ισραηλινής κοινωνίας που δεν αντιμετωπίζουν τους Άραβες ως τετράποδα δίχως ανθρωπινότητα. Από τους ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης, άντρες και γυναίκες και από τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται ενάντια στο τείχος, τον αποκλεισμό της Γάζας, το ρατσισμό, την καταπίεση και την τρομοκρατία που επιβάλλουν το ισραηλινό κράτος, ο στρατός και οι ακροδεξιοί έποικοι.

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Παλαιστινιακή αντίσταση, γιατί αυτή εδώ και εβδομήντα πέντε χρόνια μας διδάσκει πως χαμένος είναι ο αγώνας που δε δόθηκε ποτέ. Γιατί είναι ο αγώνας για την επιβίωση, είναι η αντίσταση ενάντια στη θανατοπολιτική και τον αφανισμό που τους επιβάλλει το ισραηλινό κράτος. Γιατί ο αγώνας τους είναι κομμάτι του αγώνα των καταπιεσμένων ενάντια στον καταπιεστή τους. Είναι αγώνας για ζωή, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό το λόγο, είναι κομμάτι και του δικού μας αγώνα ενάντια στην καταπίεση, το ρατσισμό και τον πόλεμο, το φονταμενταλισμό και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό των κρατών και του κεφαλαίου.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ / ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Προλέτ Accion, ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς 


…από την αυτόνομη αντιεξουσιαστική συνέλευση ενάντια σε παλιές και νέες κανονικότητες Barricada.


Ηράκλειο

Αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστίνιων για ζωή,γη & Ελευθερία

Σχεδόν δύο μήνες τώρα συντελείται δίπλα μας μια γενοκτονία. Τα κράτη της πολιτισμένης δύσης όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά. αντίθετα, υπερμάχονται το δικαίωμα του Ισραήλ στην δήθεν αυτοάμυνα, προσποιούμενα υποκριτικά ότι η ιστορία ξεκινά στις 7 Οκτώβρη.0 κύκλος της βίας όμως δεν είναι κάτι καινούριο για την περιοχή, ξεκινά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και είναι γνήσιο προϊόν της ανάδυσης των εθνών-κρατών και της αποικιοκρατίας τα όποια έχουν θέσει τα θεμέλια και της σημερινής κατάστασης που δεν είναι άλλο από ένα κυρίαρχο έθνος-κράτος που ορίζει την μοίρα όλων. Οι Παλαιστίνιοι στερούνται νομική κατοχύρωση και τη δυνατότητα αυτοδιάθεσης ενισχύοντας, με αυτό τον τρόπο, τον απανταχού θρησκευτικό φονταμενταλισμό που τροφοδοτεί και ανά-πυροδοτεί την κρίση.

Ωστόσο, όσο κι αν αποσιωπούμε το παρελθόν, αυτό δεν είναι εύκολο να διαγραφεί : η Ευρώπη αφού επί αιώνες, σπίλωσε, κυνήγησε, εκτόπισε, έκλεψε, και εντέλει έκαψε τους Εβραίους, αποφάσισε να τους αποκαταστήσει. Τους υποσχέθηκε – έναντι ανταλλαγμάτων – τη γη της επαγγελίας, μια περιοχή που βρίσκεται εκτός της επικράτειας της κι η οποία επί αιώνες κατοικούνταν από άλλους. Σήμερα, για να ικανοποιήσει, δημαγωγικά, αυτούς που έχουν ανακαλύψει τον νέο σύγχρονο εχθρό στο πρόσωπο των Μουσουλμάνων, συντάσσεται μονόπλευρα με το κράτος του Ισραήλ και καταπνίγει κάθε φωνή που αντιστέκεται στον αφανισμό και τον εκτοπισμό του Παλαιστινιακού λαού – ως αντισημιτική.

Οι ΗΠΑ υποκινούν και στηρίζουν τον εποικισμό και το καθεστώς απαρτχάιντ που έχει επιβάλει, εδώ και δεκαετίες, το κρότος του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστίνιων ώστε να έχουν άμεσο έλεγχο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα μεθοδεύει την περεταίρω απομόνωση των Παλαιστινίων από τους πρότερους συμμάχους τους μεσολαβώντας στη σύναξη συμφωνιών μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών κρατών της περιοχής.

Το Ελληνικό κράτος, με τη σειρά του, τασσόμενο στο πλευρό των ισχυρών συμμάχων, όχι μόνο απέχει από το ψήφισμα του ΟΗΕ για παύση του πυρός αλλά εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο συνδράμοντας και επιτρέποντας στους συμμάχους να χρησιμοποιούν τα λιμάνια και τις βάσεις, εντός της επικρατείας του, αδιαφορώντας για το οικονομικό κόστος και τον κίνδυνο που ενέχει αυτό για την ίδια τη χώρα.

Εντωμεταξύ. από τις οθόνες μας παρακολουθούμε το δράμα να κορυφώνεται. Χιλιάδες εγκλωβισμένοι άμαχοι σκοτώνονται, εκατομμύρια εκτοπίζονται, ανθρωπιστικές πομπές χτυπιούνται, δημοσιογράφοι και ξένοι ανταποκριτές δολοφονούνται. Σχολεία, νοσοκομεία και προσφυγικοί καταυλισμοί βομβαρδίζονται, τα νοσοκομεία αδυνατούν να περιθάλψουν τους τραυματίες, βασικές υποδομές έχουν βγει εκτός λειτουργίας, υπάρχουν ελλείψεις σε καύσιμα, νερό. τρόφιμα κι υγειονομικό υλικό, επιδημίες εξαπλώνονται, η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας είναι απόλυτα ελεγχόμενη από το Ισραήλ και καθίσταται αδύνατη.

Για τα δυτικά ΜΜΕ όλα αυτά είναι αποδεκτά ως παράπλευρες απώλειες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Γιο την ανθρωπότητα είναι εγκλήματα πολέμου και στη σημερινή εποχή δεν έχουμε την πολυτέλεια να ισχυριζόμαστε ότι δεν γνωρίζαμε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από εκβιαστικό δίπολα και να παρακολουθούμε σιωπηλοί την εξολόθρευση ενός λαού ως την τελική λύση. Η εμπειρία του ολοκαυτώματος δεν μας επιτρέπει ξανά ένα τέτοιο ατόπημα.

Στη Παλαιστίνη η πληγή που άνοιξε τον περασμένο αιώνα η δημιουργία των εθνών-κρατών είναι ακόμη νωπή και βαθιά.Η φρίκη που ξανά βιώνει η ανθρωπότητα αυτές τις εβδομάδες πηγάζει ακριβώς από την ίδια δηλητηριώδη φλέβα, τον εθνικισμό. Η ύπαρξη ενός ή δυο ανταγωνιστικών εθνών-κρατών σίγουρα δεν αποτελεί ουσιαστικά λύση για την εξασφάλιση ειρήνης στην περιοχή και για αυτό συντασσόμαστε με το Κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα που προτάσσει τον Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό.

Ένα σύστημα που συμπεριλαμβάνει όλες της θρησκείες και εθνότητες, την ισότητα των φύλων και την δημοκρατία βάσης όπως αυτή λειτουργεί τώρα μια δεκαετία στα εδάφη την βορειοανατολικής Συρίας [Ροζάβα). Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε απόλυτα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και να αποτάξει από πάνω του την κατοχή από το νεοφασιστικό-αποικιακό κράτος του Ισραήλ όπως αυτός κρίνει.

Έως τότε ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων μέχρι την Λευτεριά.

ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 – 11:00 Πλατεία Λιονταριών

*Στο τέλος της πορείας, στην οδό Δικαιοσύνης, θα διοργανώσουμε μια δράση αλληλεγγύης κατά την οποία θα σταθούμε μέσα σε πλαίσια γραμμάτων που θα σχηματίζουν την φράση . Αυτή θα καταγράφει άνωθεν με drone, με σκοπό να προσπαθήσουμε να σπάσουμε τους μηντιακούς φραγμούς που έχουν επιβληθεί και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης από την πόλη του Ηρακλείου.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Μοιραστείτε το άρθρο