Νέα έξωση του 81χρονου με αναπηρία στα Φλογητά Χαλκιδικής

Ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης για μία ακόμα φορά αντιμετώπισε την κρατική αναλγησία, καθώς δικαστικός επιμελητής σε συνοδεία με αστυνομικούς προχώρησαν σε έξωση του ηλικιωμένου από το σπίτι του το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό από την εισπρακτική εταιρεία Cepal και πουλήθηκε σε «επενδυτή» από τη Βόρεια Μακεδονία. Την πρώτη φορά που είχε γίνει επιχείρηση έξωσης είχε ασκηθεί βία στον 81χρονο και η αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας με τη συμβολή οργανώσεων και συνδικάτων είχαν καταφέρει να αποτρέψουν τη μόνιμη έξωση.

Ο 81χρονος έμενε για σημαντικό χρονικό διάστημα έξω από το σπίτι του το οποίο είχε χτίσει ο ίδιος, με την οικογένεια του και την τοπική κοινωνία να τον στηρίζουν. Είχαν μάλιστα ζητήσει και από τον αγοραστή να καταβάλλεται ένα ποσό ως αντίτιμο ώστε να συνεχίσει να μένει στο σπίτι του με τον επενδυτή – αγοραστή να αρνείται. Σήμερα Τρίτη 28/11 πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία και το δικαστικό επιμελητή έξωση, με τον 81χρονο να βρίσκεται στο δρόμο, μέσα στο κρύο και να μην μπορεί να προσεγγίσει το σπίτι του. Έπειτα από μήνυση του δικαστικού επιμελητή η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της κόρης του και του εγγονού του.


Η πρώτη απόπειρα έξωσης είχε γίνει στις 4 Μαΐου

Συνεχίζεται ο αγώνας του 81χρονου με αναπηρία και της οικογένειας του ενάντια στην έξωση από την κατοικία τους στα Φλογητά Χαλκιδικής

Μοιραστείτε το άρθρο