Με τις Παλαιστίνιες ενάντια στη βία σε Ευρώπη και Γάζα, Πόσο νόμιμη είναι “άμυνα” του Ισραήλ; Τρίτη 21/11 στις 17:00 στη ΝΟΠΕ

Φέτος, από τη συζήτηση που ανοίγει με αφορμή την 25 Νοέμβρη, Παγκόσμια μέρα ενάντια στην έμφυλη βία, δεν θα μπορούσε να λείπει το ζήτημα του βομβαρδισμού της Γάζας.
– Οι γυναίκες και τα έμφυλα υποκείμενα είναι εκείνες που βιώνουν διπλά τη βία του πολέμου και του καθεστώτος κατοχής αλλά είναι και εκείνες που σηκώνουν σημαντικό κομμάτι της αντίστασης, με τον ρόλο τους συχνά να παραβλέπεται.
Παράλληλα, παρά την εξόφθαλμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι νομικοί θεσμοί βρίσκονται αδύναμοι αλλά και απρόθυμοι να αποτρέψουν την γενοκτονία αλλά και να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα έμφυλα υποκείμενα ως πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα.
Παρεμβαίνουν:
Φωτεινή Τσιμπιρίδου,
Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Πα.Μακ
Άσπα Θεοχάρη,
Νομικός, μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Ελπίδα Κουστουλίδου, Αρ.Εν Νομικής ΑΠΘ
Γιώργος Μπακέλλας-Τσιμπίσης, ΣΓ8Μ
Σας προσκαλούμε στις 21/11 στην αίθουσα 6 του τρίτου ορόφου της ΝΟΠΕ, στις 17:00, να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε.
Αρ.Εν. Νομικής ΑΠΘ
Συνέλευση Γυναικών 8η Μάρτη
Μπορεί να είναι doodle 1 άτομο και κείμενο που λέει "Με τις Παλαιστίνιες ενάντια στη βία σε Ευρώπη και Γάζα Πόσο νόμιμη είναι "άμυνα" του Ισραήλ; Τρίτη 21/11, 17:00 αίθ.6 3ος όροφος NOΠE Παρεμβαίνουν: Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Καθηνήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Πα Μακ Άσπα θεοχάρη, Νομικός, μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Τμήμα Βαλκανικών, Ελπίδα Κουστουλίδου, Αρ.Εν. Νομικής ΑΠΘ Γιώργος Μπακέλλας-Τσιμπίσης, ΣΓ8Μ"
Μοιραστείτε το άρθρο