Εξάρχεια: η πιο αστυνομοκρατούμενη γειτονιάς της Αθήνας. Αστυνομοκρατία στη συνέντευξη Τύπου της συνέλευσης “Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων”

Καθημερινές είναι οι κινητοποιήσεις κατοίκων, αλληλέγγυων, ομάδων και φορέων έξω από το εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων όπου συνεχίζονται τα έργα κατασκευής σταθμού του μετρό, με κοπές δέντρων, εξαφάνισης του πρασίνου και ουσιαστικά καταστροφής της μοναδικής πλατείας της γειτονιάς. Κατά τη διάρκεια των δράσεων, εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων ισχυρή είναι πάντα η αστυνομική παρουσία, με τα ΜΑΤ να μη διστάζουν να χρησιμοποιούν χημικά και να καταστέλλουν βάναυσα τους συγκεντρωμένους/ες. Σήμερα Τρίτη 21/11 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της συνέλευσης “Όχι Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων” για μία ακόμη φορά πολυάριθμες δυνάμεις της αστυνομίας εμφανίστηκαν (όπως καταγγέλεται) μέσα σε ένα πλαίσιο τρομοκράτησης όσων δραστηριοποιούνται στους αγώνες ενάντια στη μαζική εμπορευματοποίηση και τον εξευγενισμό ολόκληρων γειτονιών στις πόλεις της χώρας.

Κράτος-κυβέρνηση και δημοτικές αρχές συνεργάζονται με εταιρείες που κερδοσκοπούν στο αστικό τοπίο, στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης του τουρισμού και της μετατροπής των πόλεων σε εμπορευματοποιημένες ζώνες, εκτοπίζοντας τους κατοίκους και δημιουργώντας ένα μη βιώσιμο σκηνικό.

Μοιραστείτε το άρθρο