Διαμαρτυρία για τη δολοφονία του διανομέα, που εργαζόταν κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Πορεία με τα μηχανάκια τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου τραυματίστηκε σοβαρά το περασμένο Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, ο 39χρονος διανομέας, που έχασε τη ζωή του, πραγματοποίησαν οι συνάδελφοί του.  Όπως κατήγγειλαν, ο συνάδελφός τους, “που δούλευε με το καθεστώς του freelancing (πληρωμή με την παραγγελία) στην πλατφόρμα της wolt, σκοτώθηκε –δολοφονήθηκε εν ώρα εργασίας το Σάββατο 18 Νοέμβριου στην περιοχή της Τούμπας. Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούσαν όλη τη διάρκεια της ημέρας (οι ριπές αέρα ξεπερνούσαν τα 100 χλμ/ώρα, είχαμε δεκάδες πτώσεις δέντρων κτλ.) καθιστούσαν την οδήγηση μηχανής δολοφονική –όπως αποδείχτηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο!”

Διανομείς, μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής, της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, σωματείων βάσης και κοινωνικών συλλογικοτήτων, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας και απαίτησαν για πολλοστή φορά να παρθούν επιτέλους μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και να σταματήσουν οι διανομές να εργάζονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ενώ τόνισαν τα πάγια αιτήματα για συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις, κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας και του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος.

«Καμία ενσυναίσθηση, καμία ντροπή μπροστά στο βωμό του κέρδους για δυο πίτσες και ένα πιτόγυρο, προβληματισμός και αγανάκτηση απέναντι στις κοινωνικές σημερινές ανάγκες για δυο πίτσες και ένα πιτόγυρο».

Μάλιστα, από το ΣΕΤΕΠΕ τόνισαν πως είχαν προειδοποιήσει από νωρίς προχθές για τον κίνδυνο, που διέτρεχαν οι διανομείς λόγω της κακοκαιρίας. Αυτοκίνητο παρέσυρε στην Κάτω Τούμπα  το βράδυ του Σαββάτου τη μοτοσυκλέτα του θύματος, που μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.


Μοιραστείτε το άρθρο