Εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές για την Παλαιστίνη, Πέμπτη 16/11

Στις 18:00 στο Κάτω Πολυτεχνείο: Εκδήλωση: Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Αλληλεγγύη μέχρι τη νίκη!

Στις 18:30 στο Πολυτεχνείο: Εκδήλωση – Συζήτηση για όσα εξελίσσονται στην περιοχή της Παλαιστίνης

Στις 20:00 στο παλιό Δημαρχείο στο Χαϊδάρι: Προβολή της ταινίας “Omar” για το παλαιστινιακό ζήτημα & συζήτηση


Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Αλληλεγγύη μέχρι τη νίκη!

Εκδήλωση Πέμπτη 16 Νοέμβρη, 6μμ Πολυτεχνείο

Πορεία Παρασκευή 17 Νοέμβρη, 2.30 Πλατεία Κλαυθμώνος

Πενήντα χρόνια από την εξέγερση των εργατών και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973, εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του κόσμου βγαίνουν στο δρόμο στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και του αγώνα του. Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Κάτω τα χέρια από τη Γάζα!» ξεσηκώνει τον κόσμο από την Ουάσιγκτον μέχρι την Τζακάρτα και από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν κομμάτι ενός παγκόσμιου κύματος αγώνων και επαναστατικών κινημάτων, του «Μάη του ’68», που πυροδότης του ήταν το κίνημα ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ στο Βιετνάμ και στις κυβερνήσεις που τον στήριζαν. Σήμερα, τα συλλαλητήρια υπέρ της Παλαιστίνης θυμίζουν το κίνημα για το Βιετνάμ αλλά και το κίνημα ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων του στο Ιράκ το 2003 που ταρακούνησε όλον τον πλανήτη και οδήγησε σε αποτυχία τα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ενώ τα εκατομμύρια που πλημμυρίζουν τους δρόμους στο Αμάν, το Κάιρο, τη Βαγδάτη, πιάνουν το νήμα από τις εξεγέρσεις της «αραβικής άνοιξης» που συντάραξαν τα καθεστώτα της περιοχής.

Αυτό το κίνημα τρέμουν οι κυβερνήσεις και προσπαθούν να το συκοφαντήσουν και να το σταματήσουν με κάθε τρόπο, μαζί και η κυβέρνηση της ΝΔ. Όμως, κάθε μέρα που περνάει τα εγκλήματα του ρατσιστικού κράτους – τρομοκράτη Ισραήλ γίνονται πιο αποκρουστικά, η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν κάμπτεται, το παγκόσμιο κίνημα δυναμώνει και οι δολοφόνοι και οι συνένοχοί τους απομονώνονται.

Το σχέδιο εθνοκάθαρσης που επιχειρεί το Ισραήλ με την ατελείωτη σφαγή στη Γάζα συναντάει την Αντίσταση των Παλαιστίνιων και μεγαλώνει τις πιέσεις στα αραβικά καθεστώτα που βγάζουν πύρινους λόγους χωρίς να κάνουν τίποτα. Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη σφαγή και ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία για να εξασφαλίσουν τον έλεγχό τους. Και από δίπλα η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει απροκάλυπτα τις ΗΠΑ και το μαντρόσκυλό τους στην περιοχή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη! Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν είναι «τρομοκρατία», ούτε η αλληλεγγύη σε αυτήν είναι αντισημιτισμός. Είναι αγώνας ύπαρξης ενός ηρωικού λαού ενάντια σε ένα ρατσιστικό κράτος – τρομοκράτη που θέλει να τον ξεριζώσει από τις εστίες του. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να παλεύουν ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ. Απαιτούμε ταυτόχρονα να σταματήσει η στήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ.

Παλεύουμε ενάντια στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – Ισραήλ. Απαιτούμε να διακοπεί άμεσα κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το κράτος – τρομοκράτη. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες. Παλεύουμε ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό που συστηματικά εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ, διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Όλες και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη. Η επέτειος των πενήντα χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη και οι πορείες του Πολυτεχνείου να δώσουν νέα ορμή σε ένα κίνημα αλληλεγγύης στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και τα συνδικάτα, τις σχολές και τα σχολεία.

Για να σταματήσουμε τη δολοφονική μηχανή του ισραηλινού κράτους, των ιμπεριαλιστών προστατών και συμμάχων του. Για μια Παλαιστίνη ελεύθερη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο!


Εκδήλωση-συζήτηση για όσα εξελίσσονται στην περιοχή της Παλαιστίνης

Αλληλεγγύη στον αγώνα των παλαιστινίων για γη, ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία

ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους από το ισραηλινό κράτος

Ενάντια στους σχεδιασμούς που επί δεκαετίες περιλαμβάνουν δολοφονίες, φυσική εξόντωση, βομβαρδισμούς και εποικισμούς, συλλήψεις και βασανισμούς, επιθέσεις και εκτοπισμούς, χτίσιμο τειχών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα -τη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή του πλανήτη.

Ενάντια στη νέα ανθρωποσφαγή που εξελίσσεται μετά τις 7/10 με αφορμή την επίθεση της Χαμάς, στην οποία εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα πλήθος κρατών, στην κατεύθυνση ανακατανομής της παγκόσμιας ισχύος.

Ανθρωποσφαγή στην οποία συμμετέχει ενεργά το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας της τελευταίας δεκαετίας και ως προκεχωρημένο νατοϊκό φυλάκιο στη ΝΑ Ευρώπη και Μεσόγειο, παρέχοντας τις βάσεις της Σούδας και της Ελευσίνας.

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων εβραίων, μέσα στο Ισραήλ και σε ολόκληρο τον κόσμο, αντιστέκονται στην πολιτική του ισραηλινού κράτους.

Ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, κοσμική ή θρησκευτική

Τώρα και για πάντα, εσωτερικός εχθρός στις πολεμικές εμπλοκές του ελληνικού κράτους

Για μια νέα ιντιφάντα στη Γάζα, στην Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη, σε όλο τον πλανήτη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Πέμπτη 16/11/2023, 18:30, Πολυτεχνείο (ισόγειο κτιρίου ΜΑΧ)

Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών


Προβολή της ταινίας “Omar” για το παλαιστινιακό ζήτημα
Θα ακολουθήσει συζήτηση

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Χαϊδάρι στο “Παλιό δημαρχείο” (Κουμουνδούρου 5 και Νικομηδείας)

Δυτικός τομέας Ρουβίκωνα

Ο Ομαρ, αψηφώντας τις σφαίρες των Ισραηλινών, πηδά καθημερινά το τείχος που τον χωρίζει από τους δυο παιδικούς του φίλους και τη Νάντια, την κοπέλα που ονειρεύεται να παντρευτεί. Οι τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι φτιάχνουν το δικό τους πυρήνα αντίστασης. Εξασκούνται στη σκοποβολή κι ετοιμάζονται να περάσουν στην πράξη… Στην πρώτη τους επιχείρηση πυροβολούν έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Οι ισραηλινές αρχές τους εντοπίζουν. Ο Ομαρ συλλαμβάνεται, βασανίζεται και φυλακίζεται. Ο σοφιστικέ αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών τον εκβιάζει για συνεργασία, να «δώσει» το δολοφόνο του Ισραηλινού… Ο Ομαρ τελικά υποκύπτει στη μοναδική δυνατότητα επιβίωσης, ψάχνει όμως για διέξοδο από την παγίδα. Διχάζεται ανάμεσα στους φίλους του, την αποστολή που έχει επωμιστεί και τον έρωτά του για τη Νάντια, που γίνεται αντικείμενο αντιπαλότητας ανάμεσα στους δυο κολλητούς. Σύντομα έρχεται η διαπίστωση της διάβρωσης των γραμμών τους από τον εχθρό. Κανείς πια δεν μπορεί να εμπιστεύεται κανέναν. Η υποψία καταλαμβάνει τους πάντες και μαζί η ζήλια, η προδοσία, το ψέμα… Μήπως και η Νάντια δεν είναι τόσο καθαρή όσο ο Ομαρ τη φανταζόταν;

Μοιραστείτε το άρθρο