Εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, Τετάρτη 15/11

Καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών, συζητήσεις, μαρτυρίες, προβολές, εκθέσεις, βιβλιοπαρουάσεις…

σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο…


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στήριξη της κατάληψης του Πολυτεχνείου 6:00
Το Πολυτεχνείου του ΄73 παραμένει επίκαιρο και υπογραμμίζει την δυνατότητα των από τα κάτω να εξεγερθούν απέναντι στους δυνάστες τους.

Μετα την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητ (ρι)ών Γεωλογίας σας κοινοποιούμε την απόφαση για κατάληψη του Τμήματος Γεωλογίας την Τρίτη 14/11/2023. Σας καλούμε να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την κατάληψη του τμήματος στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ενάντια Στην Πειθάρχηση & Την Υποταγή Αγώνες Απ’ Τα Κάτω Επαναστατικοί

Από το Πολυτεχνείο του 73′, το σύνθημα μας είναι ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς

Εστίες αγώνα να γίνουν οι σχολές, με οργάνωση στη βάση ακηδεμόνευτα και αυτοοργανωμένα

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών

Σύλλογος Φοιτητ(ρι)ών Γεωλογίας


Κάλεσμα στήριξης κατάληψης ΣΦ Φυσικού, ΣΘΕ ΑΠΘ


Εκδήλωση: Πολυτεχνείο 50 χρόνια μετά

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73, οπότε οι φοιτητές στάθηκαν γενναίοι απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς. Παρόλα τα χρόνια και τους αγώνες που έχουν περάσει, βλέπουμε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Τα αιτήματα του τότε μας ακολουθούν στο σήμερα, μπορεί για λίγο διαφορετικούς λόγους αλλά με την ίδια επιτακτικότητα. Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να αφήσουν το Πολυτεχνείο πίσω τους γιατί εκπλήρωσε, υποτίθεται, τον σκοπό του μετατρέποντας το σε μια απλή γιορτή μνήμης, άλλο τόσο εμείς βλέπουμε την πραγματικότητα να τους διαψεύδει: Ακρίβεια, φτώχεια, πόλεμοι, άγρια καταστολή με δολοφονικές επιθέσεις, γυναικοκτονίες και ολομέτωπη επίθεση στην παιδεία και το φοιτητικό κίνημα. Όλα τα παραπάνω καθιστούν αναγκαίους νέους αγώνες οι οποίοι θα φωτίζονται από αυτούς του παρελθόντος.

Για εμάς, το σύνθημα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” βρίσκει άμεσο αντίκρισμα στις σύγχρονες ανάγκες μας.


50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Μαρτυρίες από την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι Αγωνιστικές Κινήσεις στη Θεσσαλονίκη σας προσκαλούμε στην εκδήλωση μας

την Τετάρτη 15/11 στις 18:30 στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ.

Μια εκδήλωση που αφορά τόσο την αθέατη -και στους περισσότερους άγνωστη- ιστορία του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης μέσα από τις μαρτυρίες των ίδιων των πρωταγωνιστών της, όσο και το κόκκινο νήμα που συνδέει άρρηκτα το χθες με το σήμερα και το αύριο των αγώνων της νεολαίας σε μια εποχή που το μήνυμα του Νοέμβρη παραμένει ανεξίτηλα επίκαιρο.

Ομιλητές: μέλη της κατάληψης του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης το ’73:

  • Ηλίας Γιαννακόπουλος (φοιτητής Χημ. Μηχανικών)
  • Κλεοπάτρα Παπαγεωργίου (εκφωνήτρια της κατάληψης, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής)
  • Βασίλης Σαμαράς (απόφοιτος Ο.Π.Ε)
  • Στέφανος Χατζησάββας (φοιτητής Χημ. Μηχανικών)

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου- Προβολή ντοκιμαντέρ “Μαρτυρίες”

Φέτος γιορτάζουμε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ “Μαρτυρίες 1967 – 1974” του Νίκου Καβουκίδη.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ανθρώπους και γεγονότα που έχουν σχέση με τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι και τον πρώτο χρόνο της μεταπολίτευσης.


ΑΘΗΝΑ

Η διαχρονική διαπλοκή στρατού-ΑΕΙ και η όξυνση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής

Στα πλαίσια του 3ημερης κατάληψης του κάτω Πολυτεχνείου για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη, τα Αυτόνομα σχήματα Ηλεκτρολόγων & Μηχανολόγων διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα την έρευνα των Πανεπιστημίων για την πολεμική βιομηχανία & την αντιμεταναστευτική πολιτική: τα σύγχρονα επίδικα και τις αντιστάσεις μας.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:
Υποθαλάσσια ραντάρ εντοπισμού μεταναστριών, θερμικές κάμερες στον φράχτη του Έβρου, AI συλλογής και διακίνησης δεδομένων σε ευρωπαϊκές αστυνομίες (ΕΜΠ), πολεμικά drones Αρχύτας-Γρύπας (ΑΠΘ, ΔΠΘ, ΠΘ, ΠΠ) είναι μερικά μόνο από τα ερευνητικά στα οποία μας έχουν “συνηθίσει” τα ελληνικά πανεπιστήμια, αντί να καταπιάνονται με την έρευνα για τις ανάγκες της πληττόμενης πλειοψηφίας. Η κατεύθυνση της έρευνας στο Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, λοιπόν, αποτελεί τη συνέχεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους και αναπόσπαστο κομμάτι της πολεμικής βιομηχανίας. Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε τον πόλεμο κατά των μεταναστριών να εντείνεται με νωπή ακόμα την ανάμνηση από το ναυάγιο με τα 600 νεκρά μεταναστά στην Πύλο αλλά και την αύξηση της ισλαμοφοβίας και τους περιορισμούς σε αραβόφωνους κρατούμενους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με αφορμή τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με την εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια Ισραήλ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ταυτόχρονα, το ΕΜΠ με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, διεξάγει 3 νέα ερευνητικά προγράμματα στην υπηρεσία των δυνάμεων καταστολής εξυπηρετώντας την αντιμεταναστευτική πολιτική και την καταστολή των ριζοσπαστικών κινημάτων ενώ δε λείπουν τα μνημόνια συνεργασίας με το πολεμικό ναυτικό. Σε αυτή τη συνθήκη, λοιπόν, παίρνοντας έμπνευση από το αντιιμπεριαλιστικό στίγμα της εξέγερσης του Νοέμβρη και τα σύγχρονα διεθνιστικά-αντιπολεμικά κινήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, μέσα από πολύμορφες δράσεις οφείλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία κοινοτήτων αγώνα ντόπιων και μεταναστριών, να μπλοκάρουμε παλιά & νέα ερευνητικά για την αντιμεταναστευτική πολιτική και την πολεμική βιομηχανία, να βάλουμε τέλος σε κάθε πτυχή του πολέμου κατά των μεταναστριών.

* Οποιαδήποτε εξουσιαστική συμπεριφορά (ρατσιστική, ομο-τρανσφοβική, σεξιστική κτλ) ΔΕ θα γίνει ανεκτή. Σε περίπτωση πρόκλησης αντίστοιχου περιστατικού, απευθυνθείτε στα άτομα των σχημάτων.


Πολιτική εκδήλωση: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973

Ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης συνεχίζεται!

50 χρόνια συνεχούς κοινωνικής ανταρσίας ενάντια στο τέρας της εξουσίας, το κράτος και τα αφεντικά

Πολιτική Εκδήλωση: Τετάρτη 15/11, Πολυτεχνείο, 18.30

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Μια πρωτοβουλία των αναρχικών φοιτητ-ριών/ών ακαδημαϊκής κοινώτητας Ηρακλείου.


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Προβολή ντοκιμαντέρ του Παντελή Βούλγαρη: Το χρονικό της δικτατορίας 1967-1974

Εκδηλώσεις και πορεία για τα 50χρόνια απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου | 15/11 προβολή -ώρα:20:00 και 17/11 πορεία -ώρα:18:00,στην πλατεία Αγ.Νικολάου

Θέλοντας να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια, διοργανώνουμε τις προσεχείς ημέρες δύο εκδηλώσεις ώστε να συζητήσουμε και να τιμήσουμε τον αγώνα των φοιτητών, των ανθρώπων που αντιστάθηκαν στο έκτρωμα της χούντας.

Την Τετάρτη 15/11 στις 20:00 θα προβάλουμε στον χώρο μας, το ντοκιμαντέρ του Παντελή Βούλγαρη, “Το χρονικό της δικτατορίας 1967-1974”.

Την Παρασκευή 17/11 στις 18:00, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μετά το τέλος της πορείας, θα ακολουθήσει συζήτηση και ενημέρωση στον χώρο μας για τα γεγονότα του 1973, τις αιτίες της εξέγερσης, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και πώς αυτά αποτελούν διαχρονικά αιτήματα.

Κοινωνικός Χώρος Πυρόβολος


 

Μοιραστείτε το άρθρο