Συγκεντρώσεις – πορείες για την κρατική δολοφονία του 17χρονου Ρομ Χρήστου Μιχαλόπουλου, Τρίτη 14/11

Τρίτη 14/11 στις 18:00 στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά
Κωστας Μανιουδάκης, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Χρήστος Μιχαλόπουλος, αυτή είναι η Ελ.ας
Το κράτος συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτα αφήνοντας τα πιο πιστά του τσιράκια, τους μπάτσους, να δολοφονούν, ξυλοκοπούν, χτυπούν και βιάζουν ανενόχλητοι. Η αστυνομία υπηρετεί τους πλούσιους και τα αφεντικά της ενω στρέφει τα οπλα και τα γκλοπ της κατα των φτωχοδιάβολων, των “απέναντι”, των ρομά, όλων των καταπιεσμένων και των αγωνιστριών.
Συγκέντρωση: Τρίτη 14/11 | 18:00 | πλ. Αγοράς
Ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Ιωάννινα, Τρίτη 14/11 στις 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 14/11, 18:00, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΡΟΜΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το βράδυ, πέφτει νεκρός από σφαίρα μπάτσου ο 17 χρόνος Ρομά, Χρήστος Μιχαλόπουλος, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Οι μπάτσοι ακολούθησαν το όχημα στο οποίο βρισκόταν ο ανήλικος και αφού οι επιβάτες τους αγνόησαν, άρχισε η καταδίωξη τους η οποία κατέληξε με τον πυροβολισμό του Χρήστου. Ο μπάτσος που πυροβόλησε τον ανήλικο δήλωσε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε, μια δικαιολογία που δεν χρησιμοποιείται πρώτη φορά, αλλά και που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τις δηλώσεις που κάνει ο αδελφός του θύματος και συνεπιβάτης στο όχημα σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων, ο οποίος αναφέρει εξ επαφής πυροβολισμό.

Οι κρατικές δολοφονίες του Σαμπάνη, του Φραγκούλη και τώρα του Χρήστου, μας δείχνουν πως οι ζωές των Ρομά είναι αναλώσιμες για το κράτος και τα αφεντικά. Εμείς λοιπόν στεκόμαστε ενάντια στην ταξική ειρήνη που μας επιβάλλουν το κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στους αποκλεισμούς και στην καταστολή που υπομένουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατ’ επέκταση όλοι μας .

Κατάληψη Αντιβίωση


Αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε, αυτό είναι η απόπειρα νομιμοποίησης της θανατηφόρας κρατικής βίας στη συλλογική συνείδηση, μόνο και μόνο επειδή το θύμα ανήκε στην κοινότητα των Ρομά. Ας μην ξεχνάμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις η εθνοτική ταυτότητα του θύματος, χρησιμοποιείται συχνά ως συνώνυμο του κλέφτη- κακοποιού και εν τέλει της απειλής έτσι ώστε οι ρόλοι να αντιστρέφονται με το θύμα να βρίσκεται στη θέση του θύτη. Αν υπάρχει κάτι ακόμα πιο τραγικό από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου αυτό είναι το απροκάλυπτο ρατσιστικό μίσος εκ μέρους της ευρύτερης κοινωνίας. Με αφορμή το περιστατικό αυτό αναδύεται μια κατάσταση όπου οι προκαταλήψεις απέναντι στις μειονότητες υπερτερούν του φόβου για την κρατική αυθαιρεσία, αν αυτός υπήρξε ποτέ, ενώ παράλληλα δικαιολογούν την ωμή βία και το θάνατο. H επιθετικότητα αυτή και το μίσος στρέφονται πάντακατά των πιο αδύναμων και πιο φτωχών αυτής της κοινωνίας.

post image

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΙΜΑ!

Μεσάνυχτα Σαββάτου 11 Νοεμβρίου στη Βοιωτία. Ένας 17χρονος Ρομά πέφτει νεκρός ύστερα από καταδίωξη απόαστυνομικούς. Για άλλη μια φορά όπλο μπάτσων στρέφεται εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που “ακόμη ερευνώνται”.

Το θύμα μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας του επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Ως αιτία της καταδίωξης παρουσιάζεται η μη συμμόρφωση σε σήμα της αστυνομίας για ακινητοποίηση. Οι συνεπιβάτες μιλούν για βίαιη επίθεση στον 17χρονο και για απευθείας πυροβολισμό ο οποίος και του αφαίρεσε τη ζωή. Σύγχυση μας προκαλεί η ασυμφωνία των ανακοινώσεων των αστυνομικών πηγών που τη μία κάνουν λόγο για αδιευκρίνιστεςσυνθήκες και την άλλη για εκπυρσοκρότηση του όπλου κατά τη διάρκεια «ελέγχου υψηλού κινδύνου» από Ο.Π.Κ.Ε.. Δεν υπάρχει κανένας υψηλότερος κίνδυνος όμως από μία ανεξέλεγκτη αστυνομία, από έμμισθους δολοφόνους που αποφασίζουν ποια ζωή είναι άξια να βιωθεί, εκτελούν ωθούμενοι από ρατσιστικά κριτήρια και με την αλαζονεία της ατιμωρησίας που τους εξασφαλίζουν η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός. Μέσα από την ασφάλεια και τη θεσμική κάλυψη αυτή βρίσκουν την ευκαιρία να ασκούν εξουσία, να αυθαιρετούν, να τραμπουκίζουν, γιατί όχι να βασανίζουν, και να δολοφονούν αθώους πολίτες κατά το δοκούν. Την επικινδυνότητα του σώματος αυτού φρόντισε να ενισχύσει η κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια προσλαμβάνοντας και τοποθετώντας παντού ολοένα και περισσότερους ανεκπαίδευτους μπάτσους και εξοπλίζοντάς τους συνεχώς.

Δυστυχώς δε μας ξαφνιάζουν οι ρατσιστικές τακτικές των μπάτσων. Το τραγικό αυτό περιστατικό ξυπνά μνήμες απότην ανθρωποκτονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από σφαίρες αστυνομικών σε καταδίωξη πριν δύο χρόνια στο Πέραμα και του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη πέρσι. Μέσα σε τρία χρόνια μετράμε τρεις νεκρούς Ρομ, από καταδιώξεις της αστυνομίας. Οι τρεις αυτές δολοφονίες βγήκαν στην επιφάνεια καθώς αποτελούν ακραίες εκφάνσεις βίας. Μπορούμε να αναλογιστούμε πόσες άλλες περιπτώσεις πιο ήπιας καταστολής και βίας ενάντια σε μειωνοτικές ομάδες συγκαλύπτονται καθημερινά ή ακόμα χειρότερα νομιμοποιούνται στις συνειδήσεις της κοινωνίας λόγωπροκαταλήψεων και με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε. που τις συντηρούν.Αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε, αυτό είναι η απόπειρα νομιμοποίησης της θανατηφόρας κρατικήςβίας στη συλλογική συνείδηση, μόνο και μόνο επειδή το θύμα ανήκε στην κοινότητα των Ρομά. Ας μην ξεχνάμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις η εθνοτική ταυτότητα του θύματος, χρησιμοποιείται συχνά ως συνώνυμο του κλέφτη- κακοποιού και εν τέλει της απειλής έτσι ώστε οι ρόλοι να αντιστρέφονται με το θύμα να βρίσκεται στη θέση του θύτη. Αν υπάρχει κάτι ακόμα πιο τραγικό από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου αυτό είναι το απροκάλυπτο ρατσιστικό μίσος εκ μέρους της ευρύτερης κοινωνίας. Με αφορμή το περιστατικό αυτό αναδύεται μια κατάσταση όπου οι προκαταλήψεις απέναντι στις μειονότητες υπερτερούν του φόβου για την κρατική αυθαιρεσία, αν αυτός υπήρξε ποτέ, ενώ παράλληλα δικαιολογούν την ωμή βία και το θάνατο. H επιθετικότητα αυτή και το μίσος στρέφονται πάντακατά των πιο αδύναμων και πιο φτωχών αυτής της κοινωνίας. Δε νιώθουμε καμία ασφάλεια όταν οι μπάτσοι σκοτώνουν! Καταδικάζουμε την κρατική βία!

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ- ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ

Πορεία Τρίτη 14/11 6:00 μ.μ. στην Περφέρεια Ηπείρου

Χειρονομία- Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Μοιραστείτε το άρθρο