Συλλαλητήριο – Μουσική διαμαρτυρία για τη σφαγή στη Γάζα και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή, Τετάρτη 8/11 στις 18:00 στην κεντρική πλατεία Σπάρτης

Καταδικάζουμε την κλιμάκωση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που εξελίσσεται σε πραγματική γενοκτονία.

Αρνούμαστε να παρακολουθούμε αμέτοχοι το νέο αιματοκύλισμα, που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να εξελιχθεί σε ευρύτερη πολεμική ανάφλεξη. Εκφράζουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό,
υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του να αγωνιστεί μέχρι να αποκτήσει τη δική του πατρίδα, ελεύθερη και ανεξάρτητη, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα.

Αυτή είναι η προϋπόθεση για να ζήσει ειρηνικά με τον ισραηλινό λαό, που είναι κι αυτός θύμα της βάρβαρης πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, μετρά κι αυτός τα δικά του θύματα.

Θεωρούμε προσβολή και ανήκουστη πρόκληση, τα εγκλήματα πολέμου και η σφαγή χιλιάδων αμάχων να επιχειρείται να νομιμοποιηθούν στο όνομα της «αυτοάμυνας» από ένα κατοχικό κράτος, σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η πραγματικότητα, να διαγραφεί από τη μνήμη του λαού μας και των άλλων λαών η αλήθεια:

– Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 χρόνια στερείται βάναυσα το δικαίωμά του να ζει σε μία πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, κατά συνεχή και προκλητική παραβίαση ακόμα και του διεθνούς δικαίου.

Η απόφαση του ΟΗΕ από το 1947, για ταυτόχρονη ίδρυση ισραηλινού και παλαιστινιακού κράτους δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

– Το Ισραήλ, ιδιαίτερα μετά το 1967 προχωρά σε παράνομη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, δολοφονίες, πογκρόμ και διώξεις Παλαιστινίων, καταστροφές ολόκληρων πόλεων και χωριών, παράνομους εποικισμούς, απάνθρωπο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας που έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη «ανοιχτή φυλακή» στον κόσμο και καθεστώς απαρτχάιντ στη Δυτική Όχθη.

– Ο τραγικός απολογισμός αυτής της πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια είναι περισσότεροι από 100.000 νεκροί Παλαιστίνιοι, πάνω από 6.000.000 πρόσφυγες, πάνω από 5.000 πολιτικοί κρατούμενοι και 1.200 «διοικητικοί κρατούμενοι» χωρίς δίκη και ένας φρικτός, μακρύς κατάλογος καταπάτησης όλων των θεμελιωδών, στοιχειωδών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Εκατοντάδες νεκροί και από την πλευρά του Ισραήλ.

Ο λαός μας εκτίθεται σε μεγάλους κινδύνους, γιατί η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας σε μια θηριωδία, με παραχώρηση βάσεων, υποδομών και διευκολύνσεων, με την ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ» να υποστηρίζει την αμερικανονατοϊκή παρουσία σε μια φλεγόμενη περιοχή.

Απαιτούμε:

– Να σταματήσει εδώ και τώρα αυτός ο πόλεμος – μακελειό.
– Να εφαρμοστούν όλες οι σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, όπως είναι το πρόσφατο ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας.

– Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

– Άμεση απελευθέρωση αμάχων ομήρων και από τις δύο πλευρές.

– Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

-Να αποσυρθεί η ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή, να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο.

– Να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ…

…εργαζόμενοι, νεολαία, γυναίκες, συνταξιούχοι, από όλο το νομό, μαζικάκαι δυναμικά στην μεγάλη διαμαρτυρία ώστε να εκφραστεί η αντίθεσή μας στο μακελειό στη περιοχή της Γάζας.

(Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες)

Σωματεία – Μαζικοί Φορείς

Μοιραστείτε το άρθρο