Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Συλληφθέντα Β., Τετάρτη 8/11 στις 10:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Την άνοιξη του 2022 το σκηνικό στο ΑΠΘ ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλουμε και διεκδικούμε όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα, αφού είχε εκκενωθεί το στέκι στο βιολογικό, ένας κατειλημμένος χώρος γεμάτος ζωή και αγώνες, το πανεπιστήμιο πήρε την πολιτική απόφαση και σε αγαστή συνεργασία με το κράτος έβαλαν ματατζιδες δίπλα από τη σχολή μας ΣΘΕ. Το αφήγημα τους ήταν ότι τους βάζουν εκεί για την προστασία της επερχόμενης βιβλιοθήκης που θα χτιζόταν στη θέση του στεκιού. Βάζουν μπάτσους για την προστασία μιας βιβλιοθήκης… Εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως, όπως τότε, έτσι και σήμερα βρίσκονται εκεί με σκοπό την καθημερινή επιτήρηση των κινήσεων μας, την καταστολή των αγώνων μας και το σάπισμα καθε προβληματιζομενης σκέψης που πάει να ανθίσει στα κεφάλια των φοιτητ(ρι)ών. Και είναι πολύ σημαντικό να προβληματιζόμαστε, πρώτα μόνοι/ες/α και ύστερα σε συλλογικές διαδικασίες να αγωνιζομαστε ολοι/ες/α μαζί για τα κεκτημένα μέσα και έξω από τις σχολές μας που απειλούνται (λέσχη, ν+2, Ε.Β.Ε κλπ,κλπ).

Ένας τέτοιος αγώνας έγινε και στις 11 Μαϊου του 2022, μια μέρα που φοιτήτ(ρι)ες αλλα και περαιτέρω κόσμος που δραστηριοποιείται στο campus προσπάθησε να απωθήσει την αστυνομία που είχε στηθεί στον πλάτανο (χώρος αράγματος και κοινωνικοποίησης έξω από τη σχολή μας).
Το αποτέλεσμα; κρότου λάμψης και χημικά στα αγωνιζόμενα άτομα, ακόμη και μέσα στο κτήριο της ΣΘΕ, και η σύλληψη και ύστερη εκδικητική βίαιη μεταχειριση του Β.

Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε άτομο που επιλέγει να αγωνίζεται μέσα και έξω από τις σχολές
Υπερασπιζόμαστε το άσυλο μαχητικά και αδιαμεσολάβητα
Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές
Αλληλεγγύη στον Β.

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού

Μοιραστείτε το άρθρο