Αντιφασιστική συγκέντρωση για την επίθεση στο Μοναστηράκι από τους φασίστες – δολοφόνους της PROPATRIA, Πέμπτη 9/11 στις 9:00 στο Εφετείο Αθηνών

H κυβέρνηση της ΝΔ, την 1η Νοέμβρη, δεν δίστασε να συνοδεύσει τους φασίστες της PROPATRIA στη δολοφονική επίθεση στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι ενώ, πιο πριν, επιτέθηκε απροκάλυπτα στο αντιφασιστικό κίνημα και έδωσε κάλυψη στους φασίστες. Κινητοποίησε δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ για να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις κατά της πανευρωπαϊκής φασιστοσύναξης στο Ν.Ηράκλειο. Προχώρησε σε συλλήψεις αντιφασιστών και περικυκλώσεις από τα ΜΑΤ των αντιφασιστικών διαδηλώσεων.

Η Αστυνομία δεν άφηνε να ξεμυτίσει αντιφασίστας/ίστρια από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ στη Ν.Ιωνία, άφησε όμως ένα ολόκληρο τάγμα εφόδου φορτωμένο με ρόπαλα, ασπίδες, μάσκες να επιτεθεί δολοφονικά μέσα σε βαγόνια, ακόμη και να πετάξει βενζίνη για να κάψει ζωντανούς ανθρώπους.

Οι φασίστες είχαν βρεθεί πιο πριν «στο μνημόσυνο» που έγινε στη Λ. Ηρακλείου 420, με πλήρη ανοχή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, κατόπιν συμφωνίας, πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ. Αμέσως μετά, αναχώρησαν συντεταγμένοι αφού φωτογραφήθηκαν με τα πανό τους σε παρακείμενο δρόμο για να πάνε στο Θησείο.

Μια εγκληματική οργάνωση φασιστών περιφέρονταν στην Αθήνα (όπου απαγορεύονταν οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις), με την ΕΛΑΣ να τη συνοδεύει, όπως ακριβώς έκανε το καλοκαίρι με το τάγμα εφόδου των Κροατών ναζιστών που έφτασαν από τα σύνορα στη Ν.Φιλαδέλφεια και δολοφόνησαν το Μιχάλη Κατσουρή. Είχαν συνοδούς ντόπιους ναζί που φόρεσαν το μανδύα των οπαδών της θύρας 13 του ΠΑΟ. Η σύνδεση των μεν με τους δε, χθες, είναι ανατριχιαστική. Τότε, οι Κροάτες με τους εγχώριους ναζί είχαν συστρατευτεί. Τώρα, η σύλληψη του νεοναζί οπαδού της θύρας 13 του ΠΑΟ, του φασίστα με το μπιτόνι στο χέρι, δείχνει ότι η εγκληματική οργάνωση συνεχίζει τη δράση της, όπως και εκείνες τις μέρες. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη αλλά οργανωμένη δράση.

Η Κρατική Ασφάλεια γνωρίζει την παρουσία των φασιστών της PROPATRIA, στέλεχος της οποίας έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για την επίθεση κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ σε αντιφασιστική εκδήλωση στην πλατεία Ν.Ηρακλείου. Τότε, είχαν δράσει οργανωμένα με την παρουσία της ΕΛΑΣ, τραυματίζοντας 4 μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ. Η καταδίκη του Παπαδιονυσίου σε τρία χρόνια φυλάκιση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο, στις 9 Νοέμβρη.

Αυτή η Αστυνομία που εντόπισε αμέσως και ξυλοφόρτωσε αντιφασίστες διαδηλωτές στην πλατεία Βικτώρια μπροστά σε κάμερες, δεν κατάφερε να συλλάβει το τάγμα εφόδου των φασιστών αλλά του επέτρεψε να συνεχίσει την παρουσία του στα βραχάκια της Ακρόπολης, όπου άναψαν πυρσούς.

Ενώ το αντιφασιστικό κίνημα ακύρωσε τις απαγορεύσεις και διαδήλωσε παντού ακυρώνοντας την φασιστοσύναξη, η Αστυνομία τους έδωσε χώρο να οργανώσουν πογκρόμ κατά μεταναστών και αντιφασιστών μέσα στο σταθμό στο Μοναστηράκι.

Η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, κάλυψε πλήρως τα αίσχη της ΕΛΑΣ την 1η Νοέμβρη. Είναι μια σαφής προειδοποίηση προς το αντιφασιστικό κίνημα, το εργατικό και φοιτητικό κίνημα για το που είναι διατεθειμένη να φτάσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα ανοίγματα νομιμοποίησης της ακροδεξιάς και των φασιστών, την ώρα που τη στριμώχνει η οργή του κόσμου για τα εγκλήματα της, την αχαλίνωτη ακρίβεια, τη διάλυση του ΕΣΥ και της παιδείας, στη βρόμικο συμμετοχή στην σφαγή των Παλαιστίνιων στη Γάζα.

Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων και να τσακίσουμε τα σενάρια συνεργασίας της ΝΔ με τους φασίστες και την ακροδεξιά, 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Καμιά ανοχή στην κάλυψη της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης στη δολοφονική δράση των φασιστών της PROPATRIA.

Άμεση σύλληψη και διάλυση της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της PROPATRIA, που οργάνωσε το πογκρόμ στο Μοναστηράκι.

Όλοι όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 9 Νοέμβρη, 9πμ, στο Εφετείο. Καταδίκη του στελέχους της PROPATRIA, Παπαδιονυσίου.

Στηρίξτε τη καμπάνια για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, https://gogetfunding.com/στη-φυλακή-οι-ναζί-ε…

KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μοιραστείτε το άρθρο