Ενάντια στις κατασκευασμένες κατηγορίες και στη στοχοποίηση αγωνιστ(ρι)ών φοιτητ(ρι)ών από την αστυνομία – Παρέμβαση από την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ – ΠαΜακ

Να εκδικηθούμε τους φοιτητές: Η απόλυτη παιδαγωγική μέθοδος

Μία φοιτήτρια του ΑΠΘ, ενεργό μέλος του συλλόγου της, συνελήφθη εκτός πανεπιστημίου στις 2 Νοεμβρίου 2023 με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σακίδιο το οποίο είχε χάσει μέρες πριν, σακίδιο που «βρέθηκε» από την αστυνομία μέσα στο πανεπιστήμιο με μολότοφ. Στο αστυνομικό δελτίο διαβάζουμε ότι είχε πάνω της επτά αντικείμενα, κανένα από τα οποία δεν είναι παράνομο. Καθόλου τυχαία, η σύλληψη γίνεται την εβδομάδα που οι φοιτητές και
οι φοιτήτριες κάνουν συνελεύσεις, βγαίνουν στον δρόμο ενάντια στη συνεχιζόμενη σφαγή των Παλαιστινίων και ανανεώνουν το πολιτικό περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ένας φοιτητής του Παντείου πανεπιστημίου αναμένει από τον Μάρτιο του 2020 τη δίκη του για συμμετοχή σε οργάνωση με τον γενικό και αφηρημένο τίτλο «σύντροφοι-συντρόφισσες». Δεν είναι ούτε καταδικασμένος, ούτε προφυλακισμένος. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2023 ανανεώνονται οι εννέα εξαντλητικοί περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί, μεταξύ των οποίων να μην οδηγεί και να μην ανεβαίνει σε μοτοσυκλέτα (!). Δεν του επιτρέπεται επίσης να μεταβεί από την πόλη όπου διαμένουν οι γονείς του στην Αθήνα, ώστε να παρακολουθήσει μαθήματα στη Σχολή του.

Εντελώς αυθαίρετες και οφθαλμοφανώς κατασκευασμένες κατηγορίες από τη μια, υπερβολικά δυσανάλογοι, παράλογοι περιορισμοί από την άλλη: Φαίνεται πως η αίσθηση αποτυχίας και φόβου όσων επένδυσαν στην καταστολή των συλλογικών φοιτητικών αγώνων στα πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια (ξυλοδαρμοί και επιθέσεις με χημικά στους χώρους του πανεπιστημίου, μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις σε διαδηλώσεις, ψευδείς καταθέσεις και καταχωρήσεις στον Τύπο σχετικά με τις περιστάσεις της βίας αστυνομίας και πρυτανικών αρχών, προσπάθεια εγκατάστασης ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ, συνεχής παρουσία αστυνομικών ακόμη και χωρίς αφορμή) εκφράζεται τώρα με τυφλό μίσος απέναντι σε κατά μόνας φοιτήτριες και φοιτητές μας.

Ελπίζουν ότι θα καθιερώσουν το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο του αποκλεισμού των μη προνομιούχων, το πανεπιστήμιο του αποκλεισμού της γνώσης και της έρευνας, με ύστατη «παιδαγωγική» μέθοδο την εκδίκηση. Να μην το επιτρέψουμε.

Καμία δίωξη στη φοιτήτρια του ΑΠΘ που συνελήφθη στις 2 Νοεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη 

Άμεση άρση των περιοριστικών όρων του φοιτητή του Παντείου Πανεπιστημίου Γ.Ι. 

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠαΜακ

Μοιραστείτε το άρθρο