Τα βελγικά συνδικάτα CNE, UBT, Setca και Transcom αρνούνται να μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Με ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε στις 31 Οκτωβρίου, πολλά βελγικά συνδικάτα στον τομέα της διακίνησης – CNE, UBT, Setca και Transcom – εξέφρασαν την «άρνησή τους να συμμετάσχουν στη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμό που προορίζεται για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.

Καταγγέλλοντας τη «συνεχιζόμενη γενοκτονία στην Παλαιστίνη», το κείμενο εξηγεί ότι «οι εργαζόμενοι σε διαφορετικά αεροδρόμια στο Βέλγιο βλέπουν όπλα να φεύγουν για εμπόλεμες ζώνες».

Με το κοινό αυτό δελτίο Τύπου τους ζητούν επίσης για «άμεση κατάπαυση του πυρός».

Το δελτίο Τύπου των συνδικάτων:

Ενώ μια γενοκτονία λαμβάνει χώρα στην Παλαιστίνη, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια του Βελγίου βλέπουν όπλα να αποστέλλονται σε εμπόλεμες ζώνες.

Η φόρτωση και η εκφόρτωση αυτών των όπλων συμβάλλει στην τροφοδότηση οργανώσεων που δολοφονούν αθώους ανθρώπους.

Εμείς, τα διάφορα συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης, ζητάμε από τα μέλη μας να μην αναλαμβάνουν πλέον πτήσεις που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Παλαιστίνη/Ισραήλ, όπως συνέβη στην αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία και την Ουκρανία, με σαφείς συμφωνίες και κανόνες.

Ως εκ τούτου, ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός και ζητάμε από τις βελγικές κυβερνήσεις να είναι συνεπείς και να μην δέχονται τα φορτία όπλων να διέρχονται από τα βελγικά αεροδρόμια. Ως συνδικάτα, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται για την ειρήνη.

Το κοινό συνδικαλιστικό μέτωπο CNE, UBT, Setca, Transcom

Την περασμένη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, αρκετές δεκάδες Άγγλοι συνδικαλιστές απέκλεισαν τις εισόδους σε ένα εργοστάσιο του ισραηλινού κολοσσού όπλων Elbit Systems, στο Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου

Μοιραστείτε το άρθρο