Αντιφασιστική κινητοποίηση ενάντια στην ευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση, στο Νέο Ηράκλειο 1/11: NO NAZIS HERE

Δυναμικό ΟΧΙ στο φασισμό, τους νεοναζί και κάθε είδους ακροδεξιούς, ετοιμάζονται να δώσουν την 1/11 πλήθος αντιφασιστικών κινήσεων, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων, κοινωνικών συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, που καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση απάντηση στην ευρωφασιστική σύναξη, στο Νέο Ηράκλειο και στη Νέα Ιωνία  στις 18:00 της Τετάρτης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΙΣΕΣ


Αντιφασιστικός Συντονισμός: Ούτε στο Ηράκλειο ούτε πουθενά! Συγκέντρωση 1/11, 6μμ στ. Ηράκλειο

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά για την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων την 1η Νοέμβρη.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων την 1η του Νοέμβρη βάζοντας στο ίδιο κάδρο την ευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση μίσους και την συγκέντρωση του αντιφασιστικού κινήματος στην οποία συμμετέχουν σύλλογοι γονέων, σωματεία, μαζικοί φορείς του Ν. Ηρακλείου και κάτοικοι που δεν θέλουν να ζουν σε μια γειτονιά με φασιστικές συμμορίες και τάγματα δολοφόνων.

Η απόφαση αυτή είναι κατάπτυστη. Θίγει το δικαίωμα στη διαδήλωση και βέβαια αναπαράγει το ακροδεξιό αφήγημα της θεωρίας των δύο άκρων.

Αφήγημα που ρίχνει νερό στον μύλο της ποινικοποίησης των αντιστάσεων και ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες. Σε αυτή τη συγκυρία αποτελεί και μια εύκολη λύση, ώστε η κυβέρνηση να «εξιλεωθεί» τόσο για την κάλυψη που προσέφερε το καλοκαίρι στους χούλιγκανς νεοναζί από την Κροατία να διασχίσουν τη χώρα, όσο και τις κρατικές ευθύνες για την επανεμφάνιση των φασιστών στον δρόμο με την κάλυψη παρακρατικών κύκλων.

Απέναντι σε αυτό η απάντηση μας είναι μόνο μια. Το αντιφασιστικό κίνημα και η κοινωνία του Νέου Ηρακλείου, που καμία εμπιστοσύνη δεν έχει στην κυβέρνηση και στο κράτος, αυτές τις μέρες, και φυσικά την 1η του Νοέμβρη θα είναι στον δρόμο στέλνοντας το μήνυμα:

Μην διανοηθείτε να διευκολύνετε τους νεοναζί. Μην διανοηθείτε να επιτεθείτε στην αντιφασιστική συγκεντρώση. Γιατί να ξέρετε ότι απέναντι σας θα βρείτε εργαζόμενους, γονείς, μαθητές, την νεολαία, τους κατοίκους της περιοχής.

Το αντιφασιστικό κίνημα που τελικά θα συγκεντρωθεί στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία στον σταθμό του ΗΣΑΠ, μαζικά και περιφρουρημενα, θα αποτρέψει κάθε απόπειρα εμφάνισης των νεοναζί δολοφόνων. Θα σταθεί ενωμένο απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα καταστολής.

Αθήνα πόλη αντιφασιστικη.

Ηράκλειο γειτονιά ελεύθερη από φασίστες.


ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΣΤΙΣ 18:30 

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Μετα απο μια μαζικη γενική συνέλευση ο Φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρολογων Πατρας συμμετέχει στην αντιφασιστικη κινητοποιηση την 1η νοεμβρη στις 6μμ στον Ησαπ στο Ν.Ηρακλειο.

Ακυρωνουμε την φασιστικη συγκεντρωση την 1η Νοεμβρη!

Ουτε σπιθαμη γης στους φασίστες!

Φοιτητικός σύλλογος ηλεκτρολόγων μηχανικών (Πάτρα)


Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας


Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, 16:00 Λεωφόρος Ηρακλείου 420

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, 16:00 Λεωφόρος Ηρακλείου 420

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή, από τη διέλευση ανενόχλητων των Κροατών νεοναζί και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για δήμαρχος Αθηνών και οι φασίστες σπεύδουν να οργανώσουν φασιστική φιέστα την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο για τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη, Καπελώνη, απευθύνοντας και πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες.

Το κάλεσμα από τις παρακρατικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, δείχνει πως οι φασίστες έχουν ως στόχο την ανασυγκρότηση τους στο δρόμο, την περαιτέρω δικτύωσή τους στην Ευρώπη, τη διεκδίκηση χώρου για τη ρητορεία τους. Μέσα σε μια συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, μετατόπισης της ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά και μιας γενικευμένης κρίσης που οξύνεται από το 2020 και μετά, εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες επιδιώκουν να γίνουν ο εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας, εκείνη η αντισυστημική φωνή που είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις.

Ωστόσο, εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε πάντα τι είναι η Χρυσή Αυγή, τι είναι ο φασισμός. Ήμασταν και είμαστε εδώ για να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια εμφάνισης των νεο-ναζί στον δημόσιο χώρο. Δε θα τους επιτρέψουμε να υπάρξουν στα σχολεία, τις δουλειές, τις γειτονιές μας.

Σε αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητο να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις, αντιφασιστικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συνελεύσεις κατοίκων, ενώσεις γονέων, πολιτικές ομάδες και άλλοι μαζικοί φορείς. Για όλους αυτούς τους λόγους η 1η Νοέμβρη είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η μέρα αυτή για τους φασίστες είναι μια ευκαιρία για μια δυναμική επανεμφάνιση στο δρόμο, ένα κρίσιμο για αυτούς βήμα στην ανασυγκρότηση που ήδη επιχειρούν. Η μέρα αυτή είναι για εμάς, μια μέρα που θα δείξουμε στους φασίστες ότι ο δρόμος ανήκει στο αντιφασιστικό κίνημα, μια μέρα που θα στείλουμε δυνατά και καθαρά το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα.

Υψώνουμε τείχος στους φασίστες.

Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη.

Δεν θα αφήσουμε το Νέο Ηράκλειο να γίνει ορμητήριο μίσους.

Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Τετάρτη, 1/11 στις 16:00 στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420


Ψήφισμα για συμμετοχή σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή, από τη

διέλευση ανενόχλητων των Κροατών νεοναζί και τη δολοφονία του Μιχάλη

Κατσουρή, το 8,5% του Κασιδιάρη στον δήμο Αθηνών και οι φασίστες οργανώνουν

φασιστική φιέστα την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο για τα δέκα χρόνια από την

εκτέλεση των Φουντούλη, Καπελώνη, απευθύνοντας και πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε

νεοναζιστικές ομάδες.

Το κάλεσμα από τις παρακρατικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και

από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, δείχνει πως οι φασίστες έχουν ως στόχο την ανασυγκρότηση τους στο δρόμο, την περαιτέρω δικτύωσή τους στην Ευρώπη, την διεκδίκηση χώρου για τη ρητορεία τους. Μέσα σε μια συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, μετατόπισης της ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά και μιας γενικευμένης κρίσης που οξύνεται από το 2020 και μετά, εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες επιδιώκουν να γίνουν ο εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας, εκείνη η αντισυστημική φωνή που είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις.

Η μέρα αυτή για τους φασίστες είναι μια ευκαιρία για μια δυναμική επανεμφάνιση στο δρόμο, ένα κρίσιμο για αυτούς βήμα στην ανασυγκρότηση που ήδη επιχειρούν. Απέναντι τους, θα βρουν το λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς.

Υψώνουμε τείχος στους φασίστες. Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη.

Δε θα αφήσουμε το Νέο Ηράκλειο να γίνει ορμητήριο μίσους.

  • Στην αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 28/10 στην κεντρική πλατεία (ΗΣΑΠ
  • Ηρακλείου)
  • Στη συγκέντρωση την Τετάρτη, 1/11 στις 16:00 στην Λεωφόρο Ηρακλείου
  • 420.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά την Τετάρτη 1/11 στις 16:00 στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420, καθώς και στις προπαρασκευαστικές της ενέργειες, όπως είναι η συνάντηση στο Πολύκεντρο την Τετάρτη 11/10 και η συναυλία στο θεατράκι της πλατείας στις 28/10.

Φέτος, σε μια φάση όπου επιχειρείται η επανεμφάνιση των νεοναζί στην Ελλάδα με την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή, τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από τους Κροάτες φασίστες, την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για δήμαρχος Αθηνών, είναι πιο σημαντικό από ποτέ εργαζόμενοι, αντιφασιστικές οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και κάτοικοι, να δώσουμε το παρών και να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια εμφάνισης των νεοναζί στον δημόσιο χώρο.

Παρά την καταδίκη των πρωτεργατών της Χρυσής Αυγής, είναι φανερό ότι το φαινόμενο του φασισμού δεν εξαλείφεται εύκολα. Και πώς θα μπορούσε, όταν τα αίτια που το γεννούν είναι παρόντα: η εξαθλίωση των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας, οι ωμοί εκβιασμοί του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου όταν η αριστερά προσπαθεί να εφαρμόσει εναλλακτικές λύσεις, το χάιδεμα των συστημικών ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων στους φασίστες και η ανιστόρητη προσπάθεια να εξομοιωθούν και να καταδικασθούν εξίσου οι φασίστες και οι αντιφασίστες.

Η φασιστική ΧΑ είχε τη πλήρη στήριξη του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, αλλά και την ανοχή όλων των κυβερνήσεων που της επέτρεψαν να δρα ασύδοτη μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τους έχει ανάγκη το σύστημα, γι’ αυτό τους θρέφει, ώστε να επιβάλει με τη βία όσα δε μπορεί με νόμους. Για να χτυπούν όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται. Για να διαιωνίζεται η εκμετάλλευση, η φτώχεια για το λαό και τα αυξανόμενα κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες.

Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έστειλαν στη φυλακή το μόρφωμα της Χ.Α, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του. Χρειάζεται καθημερινή πάλη με το σύστημα που τον γεννά, με τις πολιτικές που τον ευνοούν και διαρκή αντιπαράθεση μαζί του στο δρόμο και όπου αλλού διεκδικεί τη νομιμοποίηση και την παρουσία του. Για τους λόγους αυτούς η 1η Νοέμβρη είναι μια μέρα μάχης όπου πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά.

Στο γενέθλιο τόπο της Ηλέκτρας Αποστόλου οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση!

Ούτε στο Ηράκλειο, ούτε πουθενά!

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής


Δημοσιεύουμε το μήνυμα αλληλεγγύης για την ακύρωση της φασιστοσύναξης της 1ης του Νοέμβρη στην Αθήνα από τη Διεθνή Σοσιαλιστική Λίγκα https://el-gr.facebook.com/isl.internationalsocialistleague?__cft__[0]=AZU_klO6wf_0cXiuuhPKIrBTRXA-EHVSe1Cu-R8aMh0BIQYiMubwaFeBVK6OwYQ2_XMo1C-RTlQACl-YbicdaXKe4O4dhrc5xlpS-IWxigIri4ul_WS8fLj9dJCluP2nExnJwTQOAp22Unqk_d7F-HPeoBbNj5–0WYHJ13L8JRdfc-Dm2RcJtt_mYrzXFRjDZHwYwJojJnPg9JQOo4sUIX9&

Σύντροφοι του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας και Πειραιά:

Καλημέρα. Λάβαμε τα emails σας με τις πληροφορίες για το φασιστικό κάλεσμα και το κάλεσμα για την πραγματοποίηση καμπάνιας για την ακύρωση της εκδήλωσης που έχουν καλέσει τα κτήνη στην Αθήνα. Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί και τους νεοφασίστες απαιτεί μια ισχυρή και ενωμένη απάντηση από τους εργαζόμενους και τους λαούς, όπου κι αν στον κόσμο η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι.

Για τους λόγους αυτούς, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, θα μεταφράσουμε και θα κυκλοφορήσουμε την ανακοίνωση σας, θα ενθαρρύνουμε την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αίτημα την ακύρωση της φασιστικής συγκέντρωσης και θα στηρίξουμε την κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσετε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Σας ζητάμε να προσθέσετε τις υπογραφές υποστήριξης του καλέσματος την Διεθνή Σοσιαλιστική Λίγκα (ISL), η οποία όπως γνωρίζετε συγκεντρώνει οργανώσεις από περισσότερες από 30 χώρες σε 5 ηπείρους.

Μια μεγάλη επαναστατική αγκαλιά.

Δεν θα περάσουν!

Ενότητα, αλληλεγγύη και αγώνας για τη συντριβή του φασισμού!

Alejandro Bodart

Συντονιστής της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Λίγκας (ISL)

www.lis-isl.org/

Comrades of the Antifascist Coordination of Athens and Piraeus:

Good morning. We have received your emails with the information of the fascist call and the call to carry out a campaign to impose the cancellation of the event that the beasts have called in Athens. The fight against neo-Nazis and neo-fascists requires a strong and united response from workers and peoples, wherever in the world the extreme right rears its head.

For these reasons, we express our solidarity, we will disseminate your public statement, we will encourage the sending of emails to the Greek Ministry of Citizen Protection demanding the cancellation of the fascist rally and we will support the mobilization that you will carry out on Wednesday, November 1 in Athens.

We ask you to add the signatures of support for the call of the International Socialist League (ISL), which as you know brings together organizations from over 30 countries on 5 continents.

A big revolutionary hug.

They shall not pass!

Unity, solidarity and struggle to crush fascism!

Alejandro Bodart

Coordinator of the International Socialist League (ISL)

www.lis-isl.org/

Διεθνής Σοσιαλιστική Λίγκα


Σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων


Δεν θα περάσει ο φασισμός – Να σταματήσουμε την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των νεοναζί στην Αθήνα

Προκήρυξη που μοιράζει αυτές το Antinazi Zone (που συμμετέχει στον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά)

Την 1η Νοέμβρη οργανώνεται στην Αθήνα (στην περιοχή του Ν. Ηρακλείου) πανευρωπαϊκή συγκέντρωση νεοναζί και φασιστών.

Τη συγκέντρωση καλούν οι νεοναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Η πιο γνωστή από αυτές είναι η Χρυσή Αυγή, που το 2020 καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση λόγω των αιματηρών επιθέσεων και των δολοφονιών που εξαπέλυαν οι παραστρατιωτικές ομάδες της (τάγματα εφόδου) υπό την καθοδήγηση των βουλευτών της.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκή συγκέντρωση νεοναζί στην Αθήνα!

***

Όταν 120 νεοναζί οπαδοί της Ντυναμό Ζάγκρεμπ ήρθαν στην Αθήνα τον Αύγουστο, επιτέθηκαν στους οπαδούς της ΑΕΚ και δολοφόνησαν με μαχαίρι τον Μιχάλη Κατσουρή.

Μπορεί λοιπόν εύκολα να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί αν έρθουν μερικές εκατοντάδες οπλισμένοι νεοναζί από διάφορες χώρες της Ευρώπης και αφεθούν να περιφέρονται ελεύθεροι στην Αθήνα.

***

Οι νεοναζιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα έχουν ενθαρρυνθεί από την είσοδο 3 ακροδεξιών κομμάτων στην Βουλή αλλά και από την άνοδο που έχει η ακροδεξιά συνολικά στην Ευρώπη. Νιώθουν ότι έχουν πλάτες και θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να φτιάξουν ξανά τάγματα εφόδου, να πάρουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρες γειτονιές και περιοχές και να τις μετατρέψουν σε «άβατα» όπως την περίοδο 2011-2013.

Οι φασιστικές επιθέσεις έχουν ξεκινήσει ξανά. Μια από τις πιο πρόσφατες πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο Νέο Ηράκλειο όπου βανδάλισαν σχολεία και μαχαίρωσαν έναν 16χρονο μαθητή.

Την 1η Νοέμβρη καλούν πανευρωπαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα (συγκεκριμένα στο Νέο Ηράκλειο) για το μνημόσυνο υποτίθεται δυο Χρυσαυγιτών (Φουντούλη και Καπελώνη) που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν πριν από 10 χρόνια. Παρότι είναι άγνωστο από ποιους δολοφονήθηκαν, οι νεοναζιστικές οργανώσεις προσπαθούν να τους μετατρέψουν σε σύγχρονους «μάρτυρες». Ο πραγματικός στόχος της συγκέντρωσης είναι να κάνουν επίδειξη δύναμης, να προσελκύσουν νέο κόσμο στις συμμορίες τους και να οργανώσουν νέα πογκρόμ.

***

Οι Έλληνες νεοναζί έχουν δημοσιοποιήσει το κάλεσμα αυτό από τις 13 Αυγούστου. Η κυβέρνηση ωστόσο κάνει τα στραβά μάτια. Και παρά την εμπειρία με τους νεοναζί οπαδούς της Ντυναμό Ζάγκρεμπ δεν έχει βγάλει ακόμα καμία απόφαση απαγόρευσης της νεοναζιστικής φιέστας.

Δεν μας εκπλήσσει. Όταν η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα το 2013 η ΝΔ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιχείρησαν να καλύψουν τη Χρυσή Αυγή και να παρουσιάσουν τη δολοφονία σαν «συμπλοκή οπαδών». Αυτό που έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή ήταν το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα – με αποκορύφωμα τις 60.000 κόσμου που συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο την ημέρα που θα έβγαινε η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να καταδικαστεί η νεοναζιστική συμμορία.

Αυτό πρέπει να συγκροτήσουμε και σήμερα. Ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα που δεν θα επιτρέψει στους νεοναζί δολοφόνους να συγκεντρωθούν στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη και θα επιδιώκει να ξαναβάλει συνολικά την ακροδεξιά στο περιθώριο.

***

  • Ενημερώνουμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, κάθε χώρο στον οποίο συμμετέχουμε και επιδιώκουμε να ληφθούν αποφάσεις που θα απαιτούν απαγόρευση της νεοναζιστικής συγκέντρωσης.
  • Συγκροτούμε αντιφασιστικές επιτροπές στις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, τις σχολές μας
  • Οργανώνουμε / Συμμετέχουμε στα μοιράσματα ενημερωτικού υλικού και στις αφισοκολλήσεις, σε ανοιχτές συζητήσεις για το θέμα, σε αντιφασιστικές συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α., ώστε να γίνει η συγκεκριμένη φασιστική απειλή γνωστή σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας.
  • 1η Νοέμβρη στις 4.30 μ.μ. συγκεντρωνόμαστε μαζικά στη Λεωφόρο Ηρακλείου 420 για να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί η νεοναζιστική φιέστα. Η αντιφασιστική συγκέντρωση συνδιοργανώνεται και στηρίζεται ήδη από δεκάδες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, οργανώσεις της Αριστεράς, συλλόγους καθηγητών και δασκάλων, σωματεία εργαζομένων κ.α.

Αν θέλεις

  • να βοηθήσεις σε αφισοκολλήσεις, μοιράσματα ενημερωτικού υλικού, ζωγραφική πανό, στένσιλ, δημιουργία βίντεο για τα social media κοκ…
  • να συμμετέχεις σε συζητήσεις για αυτό το θέμα…
  • να βοηθήσεις σε προβολές αντιφασιστικών ταινιών και live…
  • να στείλεις γραπτή απόφαση από το σύλλογο / σωματείο σου ενάντια στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση νεοναζί στην Αθήνα
  • Ή αν έχεις άλλες ιδέες για την αντιφασιστική εκστρατεία…

…Επικοινώνησε μαζί μας!

antinazi zone


Κάλεσμα στήριξης στις συγκεντρώσεις για τη 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο

Αντιφασίστες/ριες Ν. Ηρακλείου – Ν. Ιωνίας

Ποια είμαστε

Είμαστε αντιφασίστριες και αντιφασίστες από τις γειτονιές του Ηρακλείου καιτης Νέας Ιωνίας. Είμαστε άτομα που συμμετέχουμε στην αντιφασιστικήσυνέλευση γειτονιάς και που βρεθήκαμε λόγω της αναγκαιότητας να απαντήσουμε απέναντι στην επανεμφάνιση των φασιστών στις περιοχές μας. Μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς και κόντρα στην απομόνωση και τον φόβο, συλλογικοποι-ούμε τους αγώνες μας, χτίζοντας ανάχωμα απέναντι στον φασισμό και τους εκπρο-σώπους του.

Για εμάς, η οργάνωση και η δράση κόντρα στην εκμετάλλευση και την αδικία αυτού του κόσμου, είναι μονόδρομος.Μπορείς να μας βρεις και να επικοινωνήσεις μαζί μας σε αυτό το mail: iraklioneaionia161@proton.me

Κράτος και ναζί, το ίδιο μαγαζί

Σε καιρούς κοινωνικής εξαθλίωσης, η κατασκευή ενός «εξωτερικού εχθρού»,εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό από τους πραγματικούς υπαίτιους τηςεκμετάλλευσης και της καταπίεσης που βιώνουμε. Είτε αυτό πρόκειται για τασύνορα και τη διαφύλαξή τους, είτε πρόκειται για τη στοχοποίησησυγκεκριμένων ομάδων λόγω της «διαφορετικότητάς» τους, ένα είναι σίγουρο.Πως ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι του κράτους, κάνοντας τη «βρώμικη»δουλειά για αυτό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που φασίστες σε συνεργασία με το στρατό στον Έβρο(χτίζοντας φράχτες) και με τους μπάτσους και το λιμενικό στα νησιά του Αιγαίου(πνιγοντας μεταναστα σε βαρκες), έχουν βασανίσει, κατακλέψει και βίαιαεπαναπροωθήσει μετανάστριες και μετανάστες που παίζουν τις ζωές τους κορόνα γράμματα αναζητώντας ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουν. Και όλο αυτό το μίσος και η βαρβαρότητα για τη διατήρηση μιας δήθεν κάποιας εθνικής καθαρότητας.

Έχουμε δει επίσης άπειρες φορές φασίστες να συνεργάζονται με τα αφεντικάκαι να επιτίθονται σε εργαζομένους-ες μετανάστες-ριες που διεκδικούν είτεδεδουλευμένα είτε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Επίσης, τους έχουμε δει νακάνουν τυφλές επιθέσεις απέναντι σε όποιο άτομο δεν συμφωνεί με τα εθνο-μιλιταριστικά τους πρότυπα ή σε όποιο διαφέρει από το πρότυπο τουέλληνα νοικοκυραίου. Για παράδειγμα η πρόσφατη επίθεση σε άτομα πουσυμμετείχαν στην πορεία του athens pride , το μαχαίρωμα 16χρονου μαθητήεπειδή έτυχε και βρισκόταν στην πλατεία Ηρακλείου μετά από αντιφασιστικήπορεία, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του εργάτη μετανάστη Σιράζ Σαφτάρ στονΠερισσό ενώ πήγαινε στη δουλειά του.

Βέβαια από το κάδρο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ΜΜΕ, οι μπάτσοι και ηδημοτική αρχή. Το ένα χέρι νίβει τ ‘ άλλο είπαμε και τα ΜΜΕ αποτελούν τοσυστηματικό πλυντήριο του κράτους και της χυδαιότητάς του, κόβοντας καιράβοντας την πραγματικότητα όπως τους βολεύει. Με πιο τρανταχτόπαράδειγμα αυτό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (Killah P) από φασίστες 10χρόνια πριν, που έγινε υπό την επίβλεψη μπάτσων και την άμεσηαπόπειρα των ΜΜΕ να την αποδώσουν σε οπαδικά κίνητρα. Επίσης, δενπέφτουμε από τα σύννεφα κάθε φορά που μπάτσοι και δημοτική αρχή κάνουνπλάτες στους φασίστες και τη δράση τους. Όπως για παράδειγμα ενόψει της1ης Νοέμβρη και του πανευρωπαϊκού καλέσματος φασιστών στο Ηράκλειο, όπου οδήμαρχος της περιοχής έπειτα από πιέσεις ακροδεξιών «πολιτών» τουΗρακλείου, μπλόκαρε την αντιφασιστική συνέλευση συντονισμού, αρνούμενοςνα παραχωρήσει τον χώρο.

Για εμάς στο ερώτημα ή με τους εξουσιαστές ή με τους εξουσιαζόμενους, με τασυμφέροντα του κράτους ή της εργατικής τάξης, η απάντηση είναι απλή. Πάνταδίπλα στις μετανάστριες αδερφές μας, πάντα δίπλα στα καταπιεσμένα, μηπρονομιούχα σώματα, ανεξάρτητα το χρώμα και τη φυλή, πάντα απέναντι στους κα-ταπιεστές μας.

Στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα μίσους την 1η Νοέμβρη, απαντάμε με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, διεκδικώντας τους δημόσιους χώρους. Θέλουμε να περπατάμε ελεύθερα στους δρόμους και στις πλατείες αυτής της πόλης.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!

Όλες και όλοι στηρίζουμε τα αντιφασιστικά καλέσματα την 1η Νοέμβρη


Ακυρώνουμε την Πανευρωπαϊκή ναζιστική συγκέντρωση της 1 Νοέμβρη

post image

Ακυρώνουμε την Πανευρωπαϊκή ναζιστική συγκέντρωση της 1 Νοέμβρη.

Πριν από 10 χρόνια, εκτελέστηκαν στο Νέο Ηράκλειο δύο φασίστες. Ήταν 1η του Νοέμβρη του 2013. 10 χρόνια μετά το αντιφασιστικό κίνημα μέσα από τους πολύμορφους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες του έχει καταφέρει να διαλύσει τον πολιτικό φορέα του φασισμού στην Ελλάδα, μαζί και τον επιχειρησιακό του βραχίονα τα δολοφονικά τάγματα εφόδου.

Μια δεκαετία όπου όποτε συναντούσαν το αντιφασιστικό κίνημα τρεπονταν σε φυγή, μια δεκαετία που γίναμε ο εφιάλτης τους, βάλαμε μπλόκο στα σχέδια τους, κλείσαμε τα γραφεία-γιάφκες τους και τους κερδίσαμε πολιτικά, οργανωτικά ακόμα και (ποιος να το περίμενε) νομικά.

10 χρόνια μετά, έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Πογκρόμ, επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, κοινοβουλευτική παρουσία και μιντιακή προβολή. Τολμούν μάλιστα να καλέσουν σε συγκέντρωση μνήμης για τους νεκρούς νεοναζί θέλοντας να εισάγουν ομοϊδεάτες τους από όλη την Ευρώπη.

Μάλλον δεν έχουν μάθει καλά το μάθημα τους, θα τους το ξαναθυμίσουμε. Ήρθε η ώρα να χάσουν το τελευταίο σημείο γης, που με την προστασία του κράτους τόσα χρόνια εμφανίζονται δημόσια.

Δεν θα επιτρέψουμε την ανασυγκρότηση του φασισμού. Οποία οργανωτική μορφή και αν επιχειρήσει να πάρει, παραμένει το ίδιο επικίνδυνος για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Πάντα την κρίσιμη ώρα θα λειτουργεί ως εφεδρεία του κράτους, ώστε να τρομοκρατεί και να καταστέλλει το προλεταριάτο, την νεολαία και τους αγώνες που αμφισβητούν την κυριαρχία του κεφαλαίου.

Για αυτό έχουμε χρέος να τσακίσουμε ξανά τους φασίστες με όλα τα μέσα πάλης και αγώνα!

Δεν επιτρέπουμε την θυματοποίηση των φασιστών!

Καλούμε τη 1η Νοέμβρη σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο, Λεωφόρος Ηρακλείου 420, στις 16:00.

Κοινότητα Αντιφασιστών/τριών


Απέναντι στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα φασιστών – 1η Νοέμβρη: όλοι και όλες στους δρόμους του Ν.Ηρακλείου

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΑΣΙΣΤΩΝ – ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

1η Νοέμβρη ημέρα ταξική – αντιφασιστική

10 χρόνια μετά την ένοπλη επίθεση στο Ν.Ηράκλειο εναντίον ΝΕΟΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής ως δίκαιη απάντηση για τις δολοφονίες ντόπιων και μεταναστών από ναζιστικά τάγματα εφόδου και φασίστες, υπερασπιζόμαστε πολιτικά, υλικά και ηθικά την τάξη μας και τον μαχητικό αντιφασισμό που κατάφερε να αποδυναμώσει τους φασίστες αναχαιτίζοντας σημαντικά την εξάπλωση της ιδεολογίας και της δράσης τους.

Ο κόσμος του αγώνα στους δρόμους

Να τσακίσουμε τις ακροδεξιές πολιτοφυλακές και τα ναζιστικά τάγματα εφόδου που οργανώνονται εναντίον του πολυεθνικού προλεταριάτου. Απέναντι στα φασιστικά πογκρόμ σε Αλεξανδρούπολη και Λεμεσό να ενισχύσουμε τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών αγωνιζόμενοι για έναν κόσμο κοινωνικής αυτοοργάνωσης και ταξικής αλληλεγγύης όπου όλα θα ανήκουν σε όλους και τίποτα σε κανέναν.

Οι φασίστες πίσω στις τρύπες τους

10 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε. Συνεχίζουμε να πολεμάμε τους απόγονους των χιτών και των ταγματασφαλιτών, τα δήθεν αντισυστημικά τσιράκια του κεφαλαίου, τους συνοδοιπόρους των μπάτσων, τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αιματηρών επιθέσεων εναντίον δομών του ανταγωνιστικού κινήματος, προλεταρίων, αγωνιστών, μεταναστ(ρι)ών, μη ετεροκανονικών ή τρανς ατόμων.

1Η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ανοιχτή συνέλευση αντιφασιστών/στριων για την 1η Νοέμβρη


Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, στη δίκη της Χ.Α,

τη Δευτέρα στις 30 Οκτώβρη

Ημέρα έναρξης της υπόθεσης αναφορικά με την επίθεση από παρακρατικό τάγμα της Χ.Α. στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια το 2008

“Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την καταστροφή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να προσφεύγει σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της φεύγει από τα χέρια”

Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι

Στις 30 Οκτώβρη αναμένεται να ξεκινήσει στο πλαίσιο του εφετείου της δίκης της Χ.Α., στο Εφετείο Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε το στέκι Αντίπνοια το 2008 από παρακρατικό τάγμα της Χ.Α.

«Στις 30 Ιουνίου του 2008, το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια στα Κ. Πετράλωνα δέχεται οργανωμένη επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Οι 15-20 παρακρατικοί που κατέφτασαν με μηχανές, αφού έστειλαν «χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή» εισέβαλλαν στο χώρο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο συντρόφων από μαχαίρι. Λίγο αργότερα, κοντά στο στέκι, σταματούν σε τυχαίο έλεγχο τους φασίστες Αθ. Στράτο και Β. Σιατούνη που προσάγονται στο τμήμα Πετραλώνων και το ίδιο βράδυ ομολογούν την εμπλοκή τους στην επίθεση και τη συμμετοχή τους στη Χ.Α. Η επίθεση στο στέκι πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο όξυνσης της κοινωνικής αντιπαράθεσης- που κορυφώθηκε με το ξέσπασμα της κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τους μπάτσους Κορκονέα και Σαραλιώτη -και αποτελεί μέρος των παρακρατικών επιθέσεων που εξαπέλυαν φασιστικές συμμορίες απέναντι σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα με την ανοχή και τη συνενοχή της αστυνομίας».

Η υπόθεση της επίθεσης στο α/α στέκι Αντίπνοια είναι μία από τις δεκάδες υποθέσεις (που αποτελούν όμως, μέρος τους πραγματικού πλήθους των φασιστικών επιθέσεων απέναντι σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένες δομές αγώνα, σε μετανάστες/στριες, σε αγωνιστές/αγωνίστριες) που μπήκαν στη δικογραφία για τη δίωξη της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση. Μία δικογραφία που ξεκίνησε να συντάσσεται αφού ο αντιφασίστας Π.Φύσσας έπεσε νεκρός στην Αμφιάλη, στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, μετά από επίθεση τάγματος της Χ.Α και το μαχαίρι του Γ.Ρουπακιά. Γιατί η δίωξη της Χ.Α από το κράτος στόχευε στην αναχαίτιση της έκφρασης της κοινωνικής οργής για τη δολοφονία του Π.Φύσσα- που αποτέλεσε το αιματηρό αποκορύφωμα των πολυάριθμων φασιστικών επιθέσεων εκείνης της περίοδου (8 μήνες νωρίτερα είχε δολοφονηθεί ο μετανάστης Σ.Λουκμάν, στα Άνω Πετράλωνα από τους φασίστες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο) – επιχειρώντας να αναδειχθεί το ίδιο ως ο μόνος εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας και να επιβληθεί ως ο μοναδικός φορέας της δικαιοσύνης.

Από την πρώτη στιγμή, η απόφαση να εμπλακούμε σε μία δικαστική αντιπαράθεση με τους φασίστες πάρθηκε ως αποτέλεσμα της κατανόησης της θέσης ευθύνης στην οποία βρεθήκαμε ως αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, στους κινδύνους που ελλόχευαν και στις δυνατότητες που ανοίγονταν για τον αναρχικό και αντιφασιστικό αγώνα, για τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις: “{…}στις 19 Σεπτέμβρη του 2014 θα γίνει το δικαστήριο για την επίθεση στο στέκι . Όπως κάθε στιγμή από τη μέρα της επίθεσης, δεν θεωρούμε ότι αυτή η υπόθεση αφορά μονάχα εμάς. Από τη μία, γιατί αν στο στόχαστρο του παρακράτους τότε μπήκε το στέκι Αντίπνοια και τα πρόσωπα που το στηρίζουν, ήταν γιατί ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πολλά σημεία αναφοράς στον κοινωνικό-ταξικό αγώνα και από την άλλη δεδομένου του περιεχομένου της δίκης και του ρόλου που θέλει το σύστημα να διαδραματίσει ώστε να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμού του{…}”· στοχεύοντας στην ανάδειξη του ρόλου της αστικής δικαιοσύνης, ως μηχανισμό ξεπλύματος του παρακρατικού τους δεκανικιού, και στην αναχαίτιση της όποιας συσκότισης θα ήθελαν να καλλιεργήσουν σχετικά με την άρρηκτη σχέσης κράτους και παρακράτους και όχι φυσικά από μία θέση αυταπάτης και εμπιστοσύνης τους θεσμούς.

Επιπλέον, από την αρχή και με αποκορύφωμα τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης του στεκιού στη μεγάλη δίκη της Χ.Α. κληθήκαμε να υπερασπιστούμε και να κερδίσουμε κάτι ακόμα. Απέναντι στην ταυτόχρονη παρουσία φασιστών και αντιφασιστών μέσα στην ίδια αίθουσα, κάναμε ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει πιθανότητα να ανεχτούμε καμία «ειρηνική» συνύπαρξη με τους νεοναζί και το κράτος σε ρόλο επιτηρητή. Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα επέβαλλε τους όρους που θα διεξαγόταν αυτή η δίκη, μην αφήνοντας σπιθαμή γης στους νεοναζί να κινούνται ανενόχλητοι, και τους έστειλε στο σπίτι τους. Το πλήθος των κινητοποιήσεων μέσα και έξω από τις αίθουσες τις αστικής δικαιοσύνης στόχευε και πέτυχε να αναδείξει ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αντικρατικός, αντικαπιταλιστικός, αντιθεσμικός, ταξικός και μαχητικός, να μπορέσει να βάλει φρένο στις επιδιώξεις τόσο του κρατικού μηχανισμού, όσο και στην όποια αξιοποίηση της επίθεσης από τη ρεφορμιστική αριστερά. Η οργανωμένη παρουσία του αναρχικού και αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χ.Α. στο στέκι Αντίπνοια αποτέλεσε ακόμα ένα σημείο του αγώνα ενάντια στα παρακρατικά τάγματα εφόδου και το κράτος, που τα πριμοδοτεί. Ο φασισμός μπορεί να νικηθεί στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα και η εμπλοκή και παρουσία του κινήματος σε αυτή τη δίκη δεν αποτελεί παρά ακόμα έναν φραγμό απέναντι σε κράτος και φασίστες. Εμπλοκή που δεν περιορίστηκε μόνο στις ημέρες που εκδικαζόταν η δική μας υπόθεση, αλλά υπήρξε δεκάδες φορές, σε όλες τις στιγμές που ο αγώνας το απαιτούσε, με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη κινητοποίηση έξω από το Εφετείο την ημέρα απόφασης.

Στις 7 Οκτώβρη τους 2020, η δίκη ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό, με τα περισσότερα ηγετικά στελέχη της Χ.Α. να καταδικάζονται και να οδηγούνται μαζί με μόλις 11 άτομα από τα τάγματα εφόδου, για ένα μικρό χρονικό διάστημα στη φυλακή. Στην έναρξη του εφετείου της δίκης της Χ.Α. τον Ιούνιο του 2022 ήδη αρκετοί κατηγορούμενοι βρίσκονται ελεύθεροι, ενώ η δίκη συνεχίζει να αποτελεί φιάσκο δημοκρατίας. Συνεχίζουμε με απόλυτη συνέπεια και συνέχεια και σε συνάφεια με τις πολιτικές επιλογές όλων των προηγούμενων ετών να επιλέγουμε την παρουσία μας στα δικαστήρια, για τους ίδιους λόγους και με τους ίδιους στόχους. Γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνα και θα τα υπερασπιστούμε για ακόμη μία φορά. Θα συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που λέγαμε πάντα, δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους. Ταυτόχρονα θα αναγνωρίσουμε και θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς που συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη, από το δική τους θέση. Δίπλα στους συγγενείς, στους φίλους των δολοφονημένων, των χτυπημένων.

Διανύουμε μία περίοδο που παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο φασισμός ως η ακραία έκφανση του ίδιου του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος αποτελεί και τη διέξοδό του. Τα τάγματα εφόδου και οι φασιστικές συμμορίες επιστρατεύονται για ακόμα μία φορά προκειμένου να λειτουργήσουν ως η αντεπαναστατική εφεδρεία του κράτους, πλάι στην επίσημη κατασταλτική εκστρατεία και ως κομμάτι της στρατηγικής της προληπτικής αντιεξέγερσης προκειμένου να αναχαιτίσουν τις όποιες κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που αναπτύσσονται απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην καταστροφική λεηλασία της φύσης, στο βάθεμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και στην επιβολή ενός εφιαλτικού μέλλοντος για τους από τα κάτω, στον φασισμό και τον πόλεμο. Απέναντι στις εκατοντάδες δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα υδάτινα και χερσαία σύνορα, στις φυλακίσεις, τους βασανισμούς, ξυλοδαρμούς και βιασμούς στα σύγχρονα κολαστήρια και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, απέναντι στις δολοφονικές επιθέσεις στους δρόμους της μητροπόλεων όπως τη δολοφονία του Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό και στις επιθέσεις σε αγωνιστές/στρις και συνδικαλιστικές οργανώσεις, στις απαγωγές από κυνηγούς κεφαλών στον Έβρο. Απέναντι στις εκκενώσεις του καταλήψεων αγώνα (με πιο πρόσφατες της κατάληψης του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης, και των «Ζιζάνια» και «στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων στην Αθήνα), τους ξυλοδαρμούς σε διαδηλώσεις, τις καταδιώξεις και τις δολοφονίες από τους καουμπόηδες της ΕΛ.ΑΣ. των Ρομά Κ.Φραγκούλη και Ν. Σαμπάνη, και του βασανισμού μέχρι θανάτου του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη στην Κρήτη. Απέναντι στην αφαίμαξη των εργαζομένων, τις εργατικές δολοφονίες και την επίταση των όρων εκμετάλλευσης. Απέναντι στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, τον ανορθολογισμό, τον κοινωνικό εκφασισμό και κανιβαλισμό…

Στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης και υψώνουμε τις γροθιές μας! Δεν θα περάσουν! Καμία υποχώρηση, καμία υποταγή! Συνεχίζουμε για την οικοδόμηση ενός κόσμου Ισότητας, Ελευθερίας, Αλληλεγγύης

Οργάνωση και Αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση

Για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Οκτώβρη, Εφετείο Αθηνών, 9.00

Ημέρα έναρξης της υπόθεσης αναφορικά με την επίθεση από παρακρατικό τάγμα της Χ.Α. στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια το 2008

Τετάρτη 1η Νοέμβρη, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 420, Ν.Ηράκλειο, 16.00

Αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια


1Η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΜΕΡΑ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

post image

1η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΜΕΡΑ ΤΑΞΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

Δέκα χρόνια μετά την ένοπλη επίθεση ενάντια στα γραφεία του βορείου τομέα της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί οι νεοναζί Φουντούλης και Καπελώνης, φασιστικές παρακρατικές ομάδες επιχειρούν να επανεμφανιστούν στους δρόμους πραγματοποιώντας πανευρωπαϊκό κάλεσμα. Είναι ξεκάθαρο, άλλωστε, πως το τελευταίο διάστημα οι φασιστικές ομάδες αναδιοργανώνονται σε διάφορα επίπεδα οξύνοντας τη δράση τους σε βάρος αγωνιστών, προσφύγων και μεταναστών εργατών.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Δέκα χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σ. Λουκμαν, του Ζακ Κωστόπουλου, του P. Ziffle και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τις δεκάδες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα), Πέλοτο (Ξάνθη), Ταξική Αντεπίθεση (Αθήνα), Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη)


Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στα αντιφασιστικά καλεσμάτα την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα. Απέναντι στο φασιστικό παρακράτος.

Ούτε με φυλακές ούτε και νόμους, ο φασισμός τσακίζεται μονάχα στους δρόμους.

Κατάληψη Ντουγρού


post image

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Γερμανός Αντιφασίστας, 1942.

Την Τετάρτη 1η Νοέμβρη 2023 συμπληρώνεται η πρώτη δεκαετία από τότε που έξω από τη χρυσαυγίτικη γιάφκα στο Νέο Ηράκλειο, “εκεί, εκεί στο Βόρειο Τομέα, τα τάγματα εφόδου ξαπλώσανε ωραία”.

Μ’ αφορμή την επέτειο αυτής της (πολιτικά – ταξικά) δίκαιης και (κοινωνικά – κινηματικά) νομιμοποιημένης αντιφασιστικής άμεσης δράσης για την απόδοση ενός μερτικού προλεταριακής δικαιοσύνης, οι παρακρατικοί νεοναζιστές καλούν (με την προβιά μνημόσυνου) σε μάζωξη όλους τους ευρωπαίους ομοϊδεάτες τους.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και ενόψει αυτής της πανευρωπαϊκής φασιστομάζωξης, πολιτικές ομάδες και συνελεύσεις, πρωτοβουλίες και μετωπικά σχήματα συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποιούν συλλογικές εξορμήσεις, παρεμβάσεις και περιπολίες σε συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά (σε Ν.Ηράκλειο, Πεύκη, Περισσό, Σεπόλια, Κολωνό, Βικτώρια, Κυψέλη, Γκύζη, Πολύγωνο, Πανόρμου, Πετράλωνα, Καλλιθέα, Κορυδαλλό, Δραπετσώνα, Νίκαια κ.α) υπενθυμίζοντας έμπρακτα σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ετούτη η μητρόπολη του ευρωπαϊκού νότου ήταν, είναι & θα είναι αντιφασιστική!

Μέσα στη τρέχουσα, εγχώρια και διεθνή, ζοφερή και επιδεινούμενη συνθήκη, όλο το φασιστικό – παρακρατικό χαφιεδότσουρμο, οι απόγονοι των ταγματαλητών και των χουντικών, τα διαχρονικά οικόσιτα μαντρόσκυλα του Κεφαλαίου & τους Κράτους του και των “αφεντικών των αφεντικών του”, αποπειράται για άλλη μια φορά στην βρωμερή ιστορία του, να βγει και πάλι από τις τρύπες που το είχε χώσει ο μακρόχρονος, πολύμορφος και (κατά καιρούς μετωπικός) Μαχητικός Αντιφασισμός του κόσμου του Αγώνα. ΝΟ PASARAN !

Την Τετάρτη 1η Νοέμβρη 2023 όλοι οι Δρόμοι της Αντίστασης & του Αγώνα ενάντια στο Φασισμό & την κεφαλαιο-κρατική-ιμπεριαλιστική Εξουσία που τον γεννά & τον τρέφει, οδηγούν μ’ Οργάνωση στη Βάση & Ενότητα στη Δράση στη λεωφόρο Ηρακλείου.

[…] Θα είμαστε εκεί. Για τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τον Εντισόν Γιαχάι και τον Αλίμ Αμπντουλ Μάναν, τον Πετρίτ Ζίφλε και τόσους άλλους νεκρούς της Τάξης μας. Για όλους τους ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες προλετάριους και προλετάριες, για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τις καταλήψεις και τους πολιτικούς χώρους που βρέθηκαν και βρίσκονται -εδώ και μια τριακονταετία, πάντα με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και την κάλυψη των καθεστωτικών ΜΜΕ- στο στόχαστρο της θρασύδειλης βίας των χρυσαυγιτών και των υπόλοιπων φασιστικών συμμοριών.

Θα είμαστε εκεί γιατί δεν ξεχνάμε αυτό που μας έχει διδάξει η ιστορία: ο φασισμός δεν καταργείται διά νόμου αλλά τσακίζεται στους δρόμους και τις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και σπουδών, μέσα και έξω από τα δικαστήρια και τις φυλακές, από τον κόσμο της Αντίστασης και του Αγώνα.

Θα είμαστε εκεί γιατί συνεχίζουμε “να μην τους περιμένουμε αλλά να τους ψάχνουμε”, γιατί “δεν τους γυρίσαμε την πλάτη” ούτε θελήσαμε ποτέ “να τους μορφώσουμε”. Μαζί με τις χιλιάδες των αναρχικών και κομμουνιστών-τριών που -όλα αυτά τα χρόνια- δεν πρόσφεραν ειρήνη και δεν άφησαν σπιθαμή γης για να σταθούν τα βδελυρότερα γεννήματα του καπιταλισμού, που τους κυνήγησαν και τους τσάκισαν στο κέντρο και τις συνοικίες της αθηναϊκής μητρόπολης, που δεν επέτρεψαν να μείνει καμιά χρυσαυγίτικη γιάφκα αλώβητη ανά την επικράτεια, που ύψωσαν και υψώνουν μαχητικά αναχώματα αλληλεγγύης ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τη μισανθρωπία, που στάθηκαν ώμο τον ώμο απέναντι στους εθνικιστές και τους ακροδεξιούς, τους φασίστες και τους ένστολους ομοϊδεάτες τους και γι’ αυτό βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των μιντιακών φερέφωνων της. Θα είμαστε εκεί με τις χιλιάδες συντρόφων και συντροφισσών που αν και γνωρίζουν ότι “σ’ αυτόν τον πόλεμο θα νικήσει εκείνος που είναι δυνατός στο μυαλό και την καρδιά”, με την εκτέλεση των χρυσαυγιτών το βράδυ της 1ης Νοέμβρη 2013 στο Νέο Ηράκλειο, ένιωσαν ν’ αποδίδεται ένα μερτικό προλεταριακής δικαιοσύνης […]

από το ΚτΒ Κάλεσμα στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση την ήμερα ανακοίνωσης της πρωτόδικης απόφασης στη δίκη της Χ.Α στο Εφετείο [Αθήνα, 7/10/2020]

[…] Ενάντια στον κοινωνικό εκφασισµό και κανιβαλισµό, τα κάθε λογής τάγµατα εφόδου του αστισµού και του ακροδεξιού φιλελευθερισµού που τα γεννά και τα τρέφει.

Από το Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον µέχρι το Σύνταγµα στην Αθήνα, από το συνωµοσιολογικό στρατό του Τραµπ και τη “διεθνή των ψεκασµένων αρνητών του κορωνοϊού” µέχρι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια των “προδοµένων µακεδονοµάχων” και τα αντίστοιχα τραπεζοτσολιάδικα των αντικοµµουνιστών “µενουµευρωπαίων”, ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισµός έχει ήδη συγκροτηθεί, διεκδικεί και κερδίζει το δικό του µερίδιο στο δρόµο. Ο εχθρός µας γνωρίζει πολύ καλά τη ρευστότητα και την αβεβαιότητα που προκαλείται από τη συστηµική κρίση, φοβάται τις ενδεχόµενες συνέπειες και γι’ αυτό οχυρώνεται σε όλα τα µέτωπα, µέσα και έξω από τους θεσµούς των αυτοαποκαλούµενων “δηµοκρατιών” του.

Να µην αφήσουµε χώρο στον εκφυλισµό και τις αντικοινωνικές συµπεριφορές που θεριεύουν από τη συστηµική κρίση, την απώλεια εναλλακτικής προοπτικής και την κινηµατική αδυναµία για διάδοση (σε µαζικό επίπεδο) ενός απελευθερωτικού – χειραφετητικού προτάγµατος.

Να αντιπαρατεθούµε µε την µπατσοκρατία, τον εξανδραποδισµό και τον αδελφοκτόνο πόλεµο µεταξύ των φτωχών που επιβάλλεται συνειδητά από τα πάνω, ως γιατρικό για όλα, για την πείνα και την υποτίµηση, την ανέχεια, την απελπισία και την εξαθλίωση, στην οποία είναι καταδικασµένη (εδώ και χρόνια) η χειµαζόµενη κοινωνική πλειοψηφία.

Να συγκρουστούµε µε όλες τις εκφάνσεις της αντιδρ-αστικής συντήρησης: µε τους δηλωµένους και αδήλωτους (ενεργούς ή µουλωχτούς) φασίστες και ναζιστές, µε τους µισάνθρωπους ρατσιστές και τους κεφαλοκυνηγούς εθνικιστές, µε τους “µετανοηµένους” ή µη χρυσαυγίτες, µε τους κρατικοδίαιτους σκοταδιστές “ιεράρχες” της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, τους (συνειδητούς ή ασυνείδητους) εκφραστές του κοινωνικού κανιβαλισµού και τους κάθε λογής (έµµισθους και µη) ιδιωτικούς στρατούς του “παράνοµου” και “νόµιµου” Κεφαλαίου και του Κράτους του […]

από Μια ΚτΒ Συλλογική Απολογιστική Συμβολή: Αναδρομές & Συμπεράσματα. Στόχοι Πάλης & Προοπτικές [Αθήνα, Σεπτέμβρης 2020 – Γενάρης 2021]

Αλληλεγγύη στους 2 συντρόφους που διώκονται και βρίσκονται σε καθεστώς πολύχρονης αστυνομικοδικαστικής ομηρίας, κατηγορούμενοι για αντιφασιστικές άμεσες δράσεις (την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2019) ενάντια στις χρυσαυγίτικες γιάφκες στο Μενίδι και το Σταθμό Λαρίσης.

Αλληλεγγύη στους 7 συντρόφους που διώκονται για την αντιφασιστική συγκέντρωση του Ιούλη του 2021 στα Προπύλαια, κατά τη διάρκεια πανελλαδικού αντιεμβολιαστικού συλλαλητηρίου αρνητών της πανδημίας στο Σύνταγμα.

Πίσω φασιστικά – παρακρατικά μαντρόσκυλα. Εμπρός Σύντροφοι & Συντρόφισσες!

Τετάρτη 1η Νοέμβρη 2023. Ενάντια στην πανευρωπαϊκή φασιστομάζωξη στο Νέο Ηράκλειο. Όλοι & Όλες στο Δρόμο!

ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ: ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ. ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΑ ΠΑΛΙΑ & ΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΟΥ & ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ & ΤΟΝ ΤΡΕΦΕΙ!

Κίνηση της Βιολέττας

Αθήνα. Οκτώβρης 2023


Απεναντι στο πανευρωπαικο καλεσμα των φασιστων- ολοι/ες στους δρομους 1η νοεμβρη

Οι αντιφασιστικοί αγώνες δεν είναι για τα άτομα που νιώθουν απλά λύπη και πένθος για τα θύματα και τις ενέργειες των φασιστών όπως ο Παύλος και ο Λουκμαν, είναι για αυτούς και αυτές που ξεχειλίζουν απο οργή και θέλουν να τσακιστούν αυτά τα νεοναζιστικά μορφώματα και πιστεύουν πως η θέση τους είναι στα φορεία και δύο μέτρα κάτω απο την γη.Για αυτό και οι λογικές θυματοποίησης απαντητικά σε ενέργειες φασιστών δεν προωθούν την εστίαση μας στον στόχο που είναι η εξαφάνιση τέτοιων παρακρατικών αποβρασμάτων και η προπαγάνδιση για το τι έχουν προκαλέσει ιστορικά.Εμείς λοιπόν χαμογελάμε όταν η βία επιστρέφει στο στρατόπεδό τους ειδικά με τέτοιους όρους, δεν μας αφορά η κοινωνική νομιμοποίηση των δράσεων των επαναστατικών οργανώσεων, ο μόνος σωστός δρόμος είναι ο μαχητικός και αντιφασισμός.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ- ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

Ήταν 1η Νοέμβρη του 2013 όταν η οργάνωση Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, εκτελούσε στο Νέο Ηράκλειο δυο χρυσαυγίτες,τα νεοναζίδια Καπελώνη και Φουντούλη και τραυμάτιζε σοβαρά έναν ακόμη, την ώρα που περιφρουρούσαν τα γραφεία τους. Με αφορμή την ημέρα φασιστικές οργανώσεις καλούν πανευρωπαικό κάλεσμα στο Νέο Ηράκλειο προς μνήμη τους.

Οι συγκεκριμένοι δεν ήταν υψηλόβαθμα στελέχη αλλά εκτελεστικά όργανα δηλαδή τα χέρια που είχαν αναλάβει τις βρώμικες δουλειές για αυτό και αυτή η επαναστατική δράση υπενθυμίζει και δηλώνει ταυτόχρονα ότι τα αναλώσιμα σκουπίδια τους δεν πρέπει να μένουν στα απυρόβλητο.Είναι αυτοί που στελέχωναν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου που επιτίθονταν σε αγωνιστές/τριες, είχαν σακατέψει και δολοφονήσει μετανάστες με τις ενέδρες και tiw εισβολές σε σπίτια.Προσπαθούσαν να σπείρουν τον φοβο και δεν είχαν πρόβλημα να τον προπαγανδίζουν,για αυτό άλλωστε σε τέτοιες ενέργειες φρόντιζαν να φέρουν τα διακριτικά του κόμματος τους έχοντας και την προστασία που τους παρέχουν οι μπάτσοι διαχρονικά.Τα χαμηλά κλιμάκια αυτής της συμμόριας λοιπόν έχουν ύψιστη σημασία για τους ”εγκέφαλους” άρα είναι και υψιστής σημασίας να ισοπεδώνονται.Άλλο ένα μύθο που καταρρίπτουν τέτιου ύφους αντιφασιστικές δράσεις σαν την συγκεκριμένη, είναι το προφίλ που προσπαθούσαν την συγκεκριμένη περίοδο να χτίσουν οι χρυσαυγίτες.Ένα προφίλ ανίκητων και ατρόμητων τύπων που σπέρνουν τον τρόμο στο περασμά τους.

10 χρόνια μετά οι φασίστες προσπαθούν δειλά δειλά να βγουν απο τις τρύπες τους και να αποκτήσουν χώρο στο δημόσιο πεδίο ,κάνοντας ολιγόλεπτες εμφανίσεις με βαψιματικές και αναρτήσεις πανό πάντα σε απόσταση αναπνοής απο σταθμούς ώστε η φυγή τους να είναι εύκολη.Αυτό αποδικνύεται με το γεγονός ότι ενώ αντιφασίστες/ριες φτάνουν στα σημεία λίγα λεπτά μόνο μετά την ”δυναμική” τους παρουσία, αυτοί είναι άφαντοι.Έχοντας γνώση ότι όπου βρεθούν θα τσακιστούν επιλέγουν ύπουλα χτυπήματα βρίσκοντας μετανάστες/ριες ή ακολουθώντας συντροφούς συντρόφισσες όπου κινούνται μόνοι τους.Γνωρίζοντας το πως δρούνε ούτε φοβόμαστε ούτε πρόκειται κοιτάμε πάνω απο τους ώμους μας όπως κάνουν αυτοί και προς προειδοποίηση τους εμάς θα βρούνε μπροστά τους.

Οι φασίστες δεν είναι μόνο η χρυσή αυγή για αυτό και η ”καταδίκη” της δεν μας δημιουργεί αυταπάτες περί δημοκρατικής νικής ,ξέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υφίστανται.Οι φασίστες είναι οι μπράβοι της δημοκρατίας που το κράτος επιλέγει πότε θα τους αμολήσει και πότε θα τους μαζέψει.Τα ΜΜΕ σε άγαστη συνεργασία με το καθεστώς διαχρονικά ,τους δίνουν βήμα και χώρο ενώ η αγαπημένη τους δραστηριότητα είναι να τους ξεπλένουν.Παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει το γνωστό σε όλους ”τον φάγανε για το ποδόσφαιρο” σε αντιδιαστολή με τις δακρύβρεχτες δηλώσεις των οικογενειών των δύο ανθρωπομορφών χρυσαυγιτών. Αναγνωρίζοντας όλα αυτά δεν αναθέτουμε σε καμία αρχή την διευθέτηση του ζητήματος καθώς έχουμε πόλεμο με τον κόσμο αυτόν αι δεν υπογράφουμε καμία συνθήκη ειρήνης.Τόσα χρόνια πεδία αγώνων μας είναι οι δρόμοι και σε αυτούς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Οι αντιφασιστικοί αγώνες δεν είναι για τα άτομα που νιώθουν απλά λύπη και πένθος για τα θύματα και τις ενέργειες των φασιστών όπως ο Παύλος και ο Λουκμαν, είναι για αυτούς και αυτές που ξεχειλίζουν απο οργή και θέλουν να τσακιστούν αυτά τα νεοναζιστικά μορφώματα και πιστεύουν πως η θέση τους είναι στα φορεία και δύο μέτρα κάτω απο την γη.Για αυτό και οι λογικές θυματοποίησης απαντητικά σε ενέργειες φασιστών δεν προωθούν την εστίαση μας στον στόχο που είναι η εξαφάνιση τέτοιων παρακρατικών αποβρασμάτων και η προπαγάνδιση για το τι έχουν προκαλέσει ιστορικά.Εμείς λοιπόν χαμογελάμε όταν η βία επιστρέφει στο στρατόπεδό τους ειδικά με τέτοιους όρους, δεν μας αφορά η κοινωνική νομιμοποίηση των δράσεων των επαναστατικών οργανώσεων, ο μόνος σωστός δρόμος είναι ο μαχητικός και αντιφασισμός.

ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΟΝΟ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΞΑΠΛΩΣΑΝΕ ΩΡΑΙΑ

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ – ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ,

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ- ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ

Αρχεία:

1ST_NOVEMBER_MPROSTA.pdf

1ST_NOVEMBER_PISO.pdf


ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ! ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Την 1η του Νοέμβρη φασιστικές οργανώσεις καλούν σε «φασιστική πανευρωπαϊκή συνάντηση» στο Ηράκλειο Αττικής. Συνδικάτα, μαζικοί φορείς & αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση με στόχο την ακύρωση της φιέστας.

Καλούμε σε συμμετοχή στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που οργανώνονται από συνδικάτα και φορείς στο Ηράκλειο την Τετάρτη 1/11.

Η φασιστοσύναξη γίνεται σε μια φάση όπου επιχειρείται η επανεμφάνιση των νεοναζί στην Ελλάδα, με τη νομιμοποίηση της εισόδου των Σπαρτιατών στη Βουλή, τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από τους Κροάτες φασίστες, που πέρασαν ανενόχλητοι από 3 κράτη με τη “διακριτική” παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για δήμαρχος Αθηνών. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση προκλητικά αφήνει ξανά τους φασίστες να δρουν ανεξέλεγκτοι και να οργανώνουν αυτή τη φασιστοσύναξη.

Τη στιγμή που το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών. Παράλληλα οι δημοτικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, δημιουργώντας με τη στάση τους πρόσφορο έδαφος στους φασίστες για να δράσουν.

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας, όπου 22 αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο, όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα της, που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ εργαζόμενοι, αντιφασιστικές οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και κάτοικοι, να δώσουμε το παρόν και να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια εμφάνισης των νεοναζί, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, το δημόσιο χώρο.

Παρά την καταδίκη των πρωτεργατών της Χρυσής Αυγής, και ενώ 10 χρόνια μετά οι δίκες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής συνεχίζονται, είναι φανερό ότι δεν τελειώσαμε με το «φαινόμενο» του φασισμού. Ο φασισμός τροφοδοτήθηκε και τροφοδοτείται από το καπιταλιστικό σύστημα, ενώ αυτή η στήριξη παίρνει ακόμα και τη μορφή της ανάθεσης της διακυβέρνησης ή και της συμμετοχής σε αυτήν, όταν αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντά του. Αναπτύσσεται στο έδαφος καπιταλιστικής κρίσης που φέρνει την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εργατικό κίνημα, να μην αμφισβητηθεί και να μείνει στο απυρόβλητο η εξουσία και τα κέρδη του κεφαλαίου. Γι΄ αυτό η οργανική σχέση φασιστικών κομμάτων και ομάδων με μηχανισμούς του κράτους και των εργοδοτών, αλλά και η ανοχή από μεριάς του αστικού πολιτικού συστήματος, το χάιδεμα των συστημικών ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων στους φασίστες δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην Ιστορία. Αποτελεί επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η θεωρία των «δύο άκρων», η ανιστόρητη προσπάθεια εξίσωσης φασισμού κομμουνισμού, να εξομοιωθούν και να καταδικασθούν εξίσου οι φασίστες και οι αντιφασίστες.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή είχε τη πλήρη στήριξη του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, αλλά και την ανοχή όλων των κυβερνήσεων που της επέτρεψαν να δρα ασύδοτη μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τους έχει ανάγκη το σύστημα, γι’ αυτό τους θρέφει, ώστε να επιβάλει με τη βία όσα δε μπορεί με νόμους. Για να χτυπούν όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται. Για να διαιωνίζεται η εκμετάλλευση, η φτώχεια για το λαό και τα αυξανόμενα κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες.

Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έστειλαν στη φυλακή το μόρφωμα της Χ.Α, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του. Χρειάζεται καθημερινή πάλη με το σύστημα που τον γεννά, με τις πολιτικές που τον ευνοούν και διαρκή αντιπαράθεση μαζί του στο δρόμο και όπου αλλού διεκδικεί τη νομιμοποίηση και την παρουσία του. Για τους λόγους αυτούς η 1η Νοέμβρη είναι μια μέρα μάχης όπου πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά.

Στο γενέθλιο τόπο της Ηλέκτρας Αποστόλου οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση!

Ούτε στο Ηράκλειο, ούτε πουθενά! Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών


Πάτρα – 1η Νοέμβρη: Να τσακίσουμε το φασισμό και την ακροδεξιά. Καλέσματα σε Αθήνα και Πάτρα

1Η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

post image

1Η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη

ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ισότητας – αλληλεγγύης – ελευθερίας

Ο φασισμός, ως η πιο σκληρή μορφή του καπιταλιστικού συστήματος, εξασφαλίζει την ανενόχλητη κυκλοφορία του κεφαλαίου και το κέρδος των αφεντικών και αναδεικνύει το κράτος ως τον κυρίαρχο ρυθμιστή της κοινωνικής ζωής.

Μέσω της εθνικιστικής ρητορικής, του μιλιταρισμού και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, επιχειρεί να επιβάλλει τον ρατσισμό, τη φυλετική ανωτερότητα και την εθνική ενότητα έναντι της ταξικής πάλης.

Στοχοποιεί και επιτίθεται στα πιο φτωχά-αποκλεισμένα κοινωνικά στρώματα (μετανάστριες, φτωχοδιάβολους, Ρομά, lgbtq άτομα), επιτίθεται στα κοινωνικοπολιτικά κινήματα που εναντιώνονται στο κράτος, στο καπιταλισμό, στην πατριαρχία.

Η συνεχής άνοδος της ακροδεξιάς ρητορικής παγκοσμίως, όσο και αν παρουσιάζεται με αντισυστημική προβιά, αποτελεί εργαλείο απέναντι στους από τα κάτω της κοινωνίας. Οι ρητορικές μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και σεξισμού, επιβάλλονται από την σκληρή καπιταλιστική πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους της τάξης μας, σε κάθε γωνιά της γης.

Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σαχζάντ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις σε αυτοοργανωμένες δομές και στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τα πογκρόμ ενάντια σε μετανάστ(ρι)ες σε Αιγαίο και Έβρο που είναι η βρώμικη δουλειά για το κράτος.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, είναι αγώνας ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία και κάθε εξουσία. Για εμάς δεν υφίσταται καμία θεσμική λύση, καμία δικαστική απόφαση και κανένα κράτος που θα δώσει τέλος στον φασισμό καθώς είναι σάρκα από τη σάρκα του ίδιου σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Με οριζόντιους,μαχητικούς, από τα κάτω αγώνες τσακίζουμε τον φασισμό και την ακροδεξιά.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

στους δρόμους, τις συνειδήσεις και την καθημερινότητα

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ενάντια σε κράτος – κεφάλαιο – πατριαρχία & κάθε εξουσία

(Α)*


ΑΘΗΝΑ: 1η Νοέμβρη – Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση, 6:00 μμ, Σταθμός ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

Πρόκληση για τα δημοκρατικά, αντιφασιστικά αισθήματα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλου του λαού, είναι η φασιστοσύναξη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής στην 1η Νοέμβρη, που προετοίμαζαν -με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής- φασιστικές οργανώσεις απ’ όλη την Ευρώπη, σε συνεργασία με τις παραφυάδες της Χρυσής Αυγής και άλλα ντόπια φασιστικά μορφώματα. Ανάμεσά τους, εκείνοι που τον περασμένο Αύγουστο δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια που προκάλεσαν μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, και, φυσικά, εκείνοι που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Πρόκληση όμως είναι και η απόφαση της Αστυνομίας -δηλαδή της κυβέρνησης- να απαγορεύσει όλες τις συγκεντρώσεις, με τη δικαιολογία της “διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης”. Για μια ακόμη φορά τσουβάλιασε τους φασίστες με τις αριστερές οργανώσεις και τις δημοκρατικές αντιφασιστικές συλλογικότητες που καλούσαν τον λαό να απαντήσει στη φασιστική πρόκληση με διαδηλώσεις. Για μια ακόμη φορά προωθείται η “θεωρία των δύο άκρων”, που χαρακτηρίζει και τη συγκεκριμένη απόφαση. Μία θεωρία που στόχο έχει να δυσφημίσει την αριστερή, προοδευτική πάλη, να ποινικοποιήσει τους αγώνες του αριστερού, προοδευτικού κόσμου για δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες.

Κάποιοι πανηγυρίζουν για την απαγόρευση, την παρουσιάζουν ως νίκη και αλλάζουν θέμα. Κάποιοι άλλοι (που επικαλούνταν τους νόμους, τους θεσμούς και καλούσαν την κυβέρνηση να παρέμβει για να μη γίνει η φασιστοσύναξη) δυσκολεύονται να καταλάβουν τη γενική απαγόρευση. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του υπάρχουν για να καταπιέζουν και όχι να προστατεύουν τον λαό. Με τη στάση τους αυτή συγκαλύπτουν το γεγονός ότι ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του ίδιου του συστήματος και όχι παρανυχίδα που αμελεί να κόψει. Είναι γέννημα της πολιτικής της φασιστικοποίησης και της καταστολής.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε τη φασιστική συγκέντρωση μέσα σε φωνές διαμαρτυρίας, αλλά βάρυναν οι δικοί της λόγοι. Κι αν, από τη μια, δεν θέλει να δώσει στους φασίστες τη δυνατότητα να δρουν ανεξέλεγκτα, από την άλλη, συνεχίζει να τους δίνει αέρα με πολλούς τρόπους, όπως η ανοχή της απέναντι στη δράση των φασιστοσυμμοριών που προσπαθούν να μολύνουν την νεολαία, ο βελούδινος τρόπος που αντιμετωπίζει τους υπόδικους φασίστες, η άδεια του Κασιδιάρη κ.λπ. Ακόμη και ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο συναγελάζεται και συνεργάζεται με τους σιωνιστές-φασίστες του Ισραήλ δικαιώνει τον φασισμό.

Όσο το σύστημα επιτίθεται στους λαούς και τα δικαιώματά τους, όσο οι ιμπεριαλιστές λύνουν τις διαφορές τους με πόλεμο και απειλούν να τον γενικεύσουν, τόσο οι επίσημοι θεσμοί κρατικής καταστολής θα χρειάζονται τους φασίστες για να ελέγξουν τον λαό και τις αντιδράσεις του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη φασιστοσύναξη και την απαγόρευση των λαϊκών διαδηλώσεων. Καλεί τον λαό να απαντήσει με τη μαζική συμμετοχή του στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Μα πάνω απ’ όλα τον καλεί να αντισταθεί, να οργανωθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά και τη ζωή που του αξίζει. Οι λαϊκοί αγώνες νικούν τον φασισμό.

Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Όλοι την Τετάρτη 1 Νοέμβρη,
στις 6:00 το απόγευμα,
στην αντιφασιστική συγκέντρωση
στον σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου.

ΚΚΕ(μ-λ)


1η Νοέμβρη ημέρα ταξική – αντιφασιστική / Αλληλεγγύη στην 16χρονη αντιφασίστρια

1η Νοέμβρη ημέρα ταξική – αντιφασιστική / Αλληλεγγύη στην 16χρονη αντιφασίστρια. Στηρίζουμε το μπλοκ της «ανοιχτής συνέλευσης αντιφασιστ(ρι)ών για την 1η Νοέμβρη.»

1η Νοέμβρη : όλοι/όλες στους δρόμους του αγώνα

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 01/11 – 18:00 – ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στηρίζουμε το μπλοκ της «ανοιχτής συνέλευσης αντιφασιστ(ρι)ών για την 1η Νοέμβρη.»

10 χρόνια μετά την ένοπλη επίθεση στο Ν. Ηράκλειο εναντίον Νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως δίκαιη απάντηση στις δολοφονίες ντόπιων και μεταναστών από ναζιστικά τάγματα εφόδου και φασίστες, υπερασπιζόμαστε πολιτικά, ηθικά και υλικά την τάξη μας, τον μαχητικό αντιφασισμό και την αντιφασιστική δράση που κατάφερε να αποδυναμώσει τους φασίστες και να αναχαιτίσει σημαντικά την εξάπλωση της ιδεολογίας και της δράσης τους.

Να τσακίσουμε τις ακροδεξιές πολιτοφυλακές και τα τάγματα εφόδου που οργανώνονται εναντίον του πολυεθνικού προλεταριάτου. Απέναντι στα φασιστικά πογκρόμ σε Αλεξανδρούπολη και Λεμεσό να ενισχύσουμε τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών σε πλατείες, γειτονιές και χώρους δουλειάς.

Απέναντι στην όξυνση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών, στην μετατροπή της χώρας σε Νατοϊκό ορμητήριο και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κερδισμένοι είναι μόνο οι καπιταλιστές και οι φασίστες τους και χαμένη η εργατική τάξη και οι φτωχοί, να αντιτάξουμε την αντιφασιστική – διεθνιστική αλληλεγγύη και να αγωνιστούμε απέναντι στον άδικο και από τις δυο πλευρές Ιμπεριαλιστικό πόλεμο θυμίζοντας τους ότι ο μόνος μας εχθρός βρίσκεται μέσα στις ίδιες μας τις χώρες σε τράπεζες, υπουργεία και πολυεθνικές και ότι ο μόνος πόλεμος που θα συμμετέχουμε θα είναι ο εμφύλιος ταξικός.

Απέναντι στην Ευρώπη φρούριο, στην FRONTEX και στην δολοφονική πολιτική του ελληνικού κράτους που οδήγησε στους/στις 700 νεκρούς/ες μετανάστ(ρι)ες στα ανοιχτά της Πύλου να αγωνιστούμε ώστε να καταδείξουμε τον φασιστικό ρόλο του ελληνικού κράτους που νομιμοποιεί τις δολοφονίες μεταναστών με την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του ενώ παράλληλα οπλίζει τα χέρια φασιστών και ακροδεξιών υλικά και ιδεολογικά όποτε το κρίνει σκόπιμο.

Να εξεγερθούμε απέναντι στην φασιστική βία που λειτουργεί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός προς όφελος του κεφαλαίου, εμβαθύνοντας την ταξική μας υποτίμηση, δρώντας παραπληρωματικά της εργοδοτικής βίας για την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού , εμβαθύνοντας την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης στα εργασιακά κάτεργα, την τρομοκρατία και την πειθάρχηση του πολυεθνικού προλεταριάτου που αγκομαχάει για να τα βγάλει πέρα.

5 χρόνια μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου / Zackie oh! οι ανοιχτοί λογαριασμοί με τους ιδιοκτήτες, τα αφεντικά και τους κανίβαλους αυτού του κόσμου είναι πάντα ανοιχτοί. Απέναντι στην ενδυνάμωση των φασιστών που καθιστά ακόμα περισσότερο ευάλωτους / ες στην βία όσους και όσες δεν είναι στρεητ σύμφωνα με τα κυρίαρχα σεξουαλικά/ έμφυλα πρότυπα , που χαρακτηρίζει τον φεμινισμό ως «ανίατη κοινωνική ασθένεια» και την ομοφυλοφιλία ως ακραία παραβίαση της φύσης και έμπρακτη υπονόμευση της φυλετικής καθαρότητας.

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στην αντιφασίστρια συντρόφισσα Β. κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας στο Ν. Ηράκλειο, πηγαίνουμε στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση της 1ης Νοέμβρη ακόμα πιο οργισμένοι, ακόμα πιο αποφασισμένες να δώσουμε άλλη μια απάντηση στην κρατική βία και ένα μήνυμα σε κράτος και φασίστες ότι οι δρόμοι της πόλης ανήκουν στον κόσμο του αγώνα.

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας από τα μαχαίρια των φασιστών στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους αντιφασίστες, χαρτογραφούμε τους φασίστες και προετοιμαζόμαστε υλικά , ηθικά και πολιτικά ώστε να τους τσακίσουμε ξανά.

Στεκόμαστε δίπλα στους 2 αγωνιστές που κατηγορούνται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α και συνελήφθησαν πριν από ακριβώς 4 χρόνια λίγες ημέρες μετά την εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α στη Δηλιγιάννη που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 1ης Νοέμβρη το 2019.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά


ΚΕΕΡΦΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ – ΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1.11 στις 6.00 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η εκδήλωση, την Τετάρτη 25.10, της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων στο Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκε εν όψει των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων την 1η Νοεμβρίου, γέμισε, ασφυκτικά μέσα και έξω, την αίθουσα της Βίλλα Στέλλα , από δεκάδες μέλη φορέων, συλλογικοτήτων, δημοτικών παρατάξεων και αντιφασίστες.

Ούτε η προκλητική απαγόρευση των αντιφασιστικών διαδηλώσεων στη 1 Νοέμβρη, που ανακοινώθηκε λίγη ώρα πριν την εκδήλωση, ούτε τα φασιστικά τρικάκια και οι βρωμιές που έγραψαν νεοναζί στο χώρο της εκδήλωσης, πτόησαν τους αντιφασίστες/ριες, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι θα δώσουν μαζικά το παρών στις ερχόμενες κινητοποιήσεις.

Το εύρος των ομιλητών στην εκδήλωση είναι ενδεικτικές του ξεσηκωμού. Την εκδήλωση άνοιξε ο Νεκτάριος Χάινταρ, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων και ειδικευόμενος γιατρός στο ΨΝΑ και ακολούθησαν οι ομιλίες της Μάγδα Σκούντζου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου, της Μαρίζα Χριστοφίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου, της Βίκυ Βασιλάτου, πρόεδρος Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, της Δήμητρα Λιναρδάκη, δικηγόρος – νομική υποστήριξη σε πρόσφυγες/ισσες στα σύνορα και σε επιζώντες από το ναυάγιο στη Πύλο, και του Κώστα Παπαδάκη, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από μια σειρά δημοτικά σχήματα και φορείς της περιοχής.

Την Παρασκευή 27/10 η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλεί στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, στου Ψυρρή, σε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης που αφορά την επίθεση που είχε δεχτεί η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου από νεοναζί το 2021.

Το Σάββατο 28/10 θα γίνει αντιφασιστική παρέμβαση στη μαθητική παρέλαση, στις 11.00 πμ στα Τρία Αστέρια και το απόγευμα οργανώνεται, από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό και τη στήριξη φορέων και συλλογικοτήτων, αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι της πλατείας στο σταθμό του ΗΣΑΠ Ηρακλείου, στις 7.00 μμ, με συμμετοχή πολλών ροκ και χιπ χοπ συγκροτημάτων: Τσιμέντο, Hijack, Coyote’s Arrow, Thee Holy Strangers, Θανάσιμος, Χαρά – Ladele, Dustbowl, Stolen Mic, Dury Dava.

Η ανακοίνωση της απαγόρευσης των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων, στη 1 Νοέμβρη, από την ΕΛΑΣ με εντολή της κυβέρνησης, είναι μία τεράστια πρόκληση για το δημοκρατικό και αντιφασιστικό αίσθημα του λαού του Ηρακλείου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση που με την πολιτική του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της στήριξης στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που απειλεί με γενοκτονία τους Παλαιστίνιους, στρώνει το έδαφος για τους φασίστες, χρησιμοποιεί την αντιδραστική “θεωρία των δύο άκρων” εξισώνοντας την συγκέντρωση των ναζί με τις συγκεντρώσεις που καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, συνδικάτα, Ενώσεις Γονέων, εκπαιδευτικοί και φορείς. Εξισώνει τα θύματα του φασισμού με τους ναζί δολοφόνους, καταλήγει να “κάνει πλάτες” στους φασίστες, όπως έγινε στη Ν. Φιλαδέλφεια, και να δαιμονοποιεί το αντιφασιστικό κίνημα και τις διαδηλώσεις του ως “διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής”.

Ο λαός του Ηρακλείου δεν πρόκειται να πειθαρχήσει σε τέτοιες απαγορεύσεις. Η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλεί σε μαζική συμμετοχή. Για να πλημμυρίσουμε, και πάλι, τους δρόμους του Ηρακλείου και να στείλουμε το μήνυμα, σε κυβέρνηση και φασίστες, ότι ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία δεν θα περάσουν. Λευτεριά στη Παλαιστίνη. Η θέση των φασιστών είναι στους υπονόμους και στις φυλακές.


Καλέσματα σε αντιφασιστικές – αντικρατικές συγκεντρώσεις

Ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία | Καλέσματα σε αντιφασιστικές – αντικρατικές συγκεντρώσεις

«…Στη διαρκή διεθνή αποσταθεροποίηση και τους κλυδωνισμούς των συστημικών πολιτικών σταθερών, γεννιούνται οι μεγάλες δυνατότητες της επαναστατικής χειραφέτησης. Απέναντί τους συγκροτείται ήδη η αντεπαναστατική ακροδεξιά και φασιστική έκφανση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για να μπει ως έσχατος φραγμός στην εξέλιξη της κοινωνικής ιστορίας, που προχωρά μέσα από την αδιάκοπη πάλη για ελευθερία και ισότητα. Πόλεμος και φασισμός, αυτή είναι η «απάντηση» του συστήματος στην συνολική και βαθιά του κρίση, στις ίδιες του τις αντιφάσεις, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο».
(απόσπασμα από τη Διακήρυξη του 2ου συνεδρίου της ΑΠΟ, 12/2016)

Μπροστά στην προοπτική έκφρασης της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής που ακολούθησε τη δολοφονία του Π.Φύσσα, το κράτος παραπέμπει σε δίκη τη Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως ο μοναδικός φορέας δικαιοσύνης και εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας. Τόσο ο θεσμικός “αντι”φασισμός που επιχείρησε να ξεπλύνει το κράτος από την ευθύνη του ενορχηστρωτή της παρακρατικής δράσης των νεοναζί και να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους στο δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα και τον Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις σε διάφορες στιγμές της δίκης της ΧΑ (με κορυφαίο παράδειγμα τη συγκέντρωση και τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με φασίστες και μπάτσους εντός της δικαστικής αίθουσας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του Στεκιού Αντίπνοια), τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.
(απόσπασμα από την ανακοίνωση – κάλεσμα της ΑΠΟ για την 1η Νοέμβρη 2023)

Μετά το πλήθος των καλεσμάτων στη φετινή αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη για τη ματαίωση της πανευρωπαϊκής νεοναζιστικής σύναξης, από αντιφασίστες, αναρχικούς, αριστερούς και ευρύτερα κομμάτια των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, το κράτος, για άλλη μία φορά, απαγορεύει τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Αττική, τη συγκεκριμένη μέρα, με βάση τον χουντικής έμπνευσης νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων.
Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο εναντίον των αντιφασιστικών διαδηλώσεων στο Νέο Ηράκλειο. Τα κρατικά κατασταλτικά επιτελεία εκ νέου επιχειρούν να εδραιώσουν τη θεωρία των δυο άκρων και να εξισώσουν το αντιφασιστικό κοινωνικό κίνημα με τις παρακρατικές εγκληματικές συμμορίες. Την 1η Νοέμβρη του 2020 και πάλι ενεργοποιήθηκε ο κατασταλτικός μηχανισμός ενάντια στους αντιφασίστες και τους αναρχικούς που καλούσαν και βρέθηκαν στην περιοχή, με σκοπό να ακυρώσουν την τότε σύναξη των φασιστών εκεί. Σε πείσμα της απαγόρευσης που είχε βγει από την ΕΛ.ΑΣ. και παρά την παράταξη πλήθους κατασταλτικών δυνάμεων τόσο στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου όσο και στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στο Γαλάτσι, όπου και χτυπήθηκε με λύσσα από τα καθάρματα των ΜΑΤ, που όχι μόνο έπνιξαν μία ολόκληρη γειτονιά στα χημικά αλλά συνέλαβαν και βασάνισαν 15 συντρόφους/ισσες.

Απέναντι στα συνεχή εγκλήματα κράτους και κεφαλαίου και τις παρακρατικές εφεδρείες τους, δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, στους δρόμους, στις πλατείες και όπου καλούμαστε να δώσουμε τις μάχες απέναντί τους. Προτάσσουμε την οργάνωση στη βάση, την κοινωνική/ ταξική/ διεθνιστική αλληλεγγύη, τις διαχρονικές αξίες της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού, για έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης κι ελευθερίας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

-ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 09.00
(ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση της Χ.Α. στο στέκι Αντίπνοια | δίκη Χ.Α.)

-ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 18.00
-ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 09.00
(δίκη των 15 συλληφθέντων/εισών για την αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι την 1η Νοέμβρη 2020)

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Ούτε στο Νέο Ηράκλειο ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στις 18:00 νεοναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις καλούν σε πανευρωπαϊκή συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας των 2 νεοναζί της Χρυσής Αυγής το 2013. Οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις, τόσο των φασιστών αλλά και των αντιφασιστών, δεν πρέπει να ρίξουν στάχτη στα μάτια: ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος κι όχι του κράτους, που άλλωστε πολλές φορές έχει προσφέρει διευκολύνσεις κι υπηρεσίες στους φασίστες.

Χρειάζεται συνεχής κινητοποίηση κι επαγρύπνηση, ειδικά σήμερα που η φασιστική απειλή όχι μόνο δεν έχει εκλείψει αλλά προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι για τα καλά. Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών μιλούν από μόνες τους: αλλεπάλληλα πογκρόμ επιθέσεων σε μετανάστες και πρόσφυγες με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις το κηνύγι μεταναστών στον Έβρο και τις επιθέσεις στην Λεμεσσό της Κύπρου, επιδρομή φασιστοειδών από την Κροατία στην Ν. Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός νεαρού φίλου της ΑΕΚ, δολοφονία του εργάτη μετανάστη στον Περισσό και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις στο Νέο Ηράκλειο, από τις ίδιες αυτές ομάδες που μάλιστα διοργανώνουν την φασιστική συγκέντρωση την 1η Νοεμβρίου.

Δεν είναι τυχαίο πως οι επιθέσεις αυτές στοχεύουν, ειδικά στις περιοχές του Νέου Ηρακλείου, της Νέας Ιωνίας, του Αμαρουσίου, στην τρομοκράτηση νέων αγωνιστών κι αγωνιστριών, μαθητών και μαθητριών που με ψηλά το κεφάλι τους αντιστάθηκαν. Οι φασίστες γνωρίζουν πως, η νέα γενιά είναι εκείνη που θα μπει εμπόδια στα σχέδια να δημιουργήσουν νέους «Άγιους Παντελεήμονες», γειτονιές όπου με πλήρη ασυλία από αρχές κι αστυνομία θα μπορούν να λειτουργούν ως παρακράτος.

Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη δεκαετία, είχε πολύπλευρη πολιτική και οικονομική στήριξη από το κεφάλαιο και το αστικό πολιτικό σύστημα μέχρι να ανακοπεί από τους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος. Σήμερα λοιπόν που έχουμε και την δήθεν σοβαρή ακροδεξιά του “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” και παράλληλα την ανασυγκρότηση ναζιστικών συμμοριών πρέπει να σημάνει συναγερμός! Να γίνουμε φραγμός και να στείλουμε τους φασίστες εκεί που ανήκουν , στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

  • Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να αλωνίζουν ανενόχλητοι στις γειτονιές μας, να επιτίθενται και να δολοφονούν. Σε αυτή την συνθήκη που προσπαθούν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους, το λαϊκό κίνημα θα πρέπει με οργανωμένο και αποφασιστικό τρόπο να τους τσακίσει.
  • Δε θα δώσουμε ούτε σπιθαμή στους φασίστες και τους δολοφόνους! Δίνουμε μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, για την υπεράσπιση των αναγκών, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας! Τσακίζουμε το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει!

Καλούμε και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση & πορεία την Tετάρτη 1η Νοέμβρη στις 18.00 στην Πλατεία του Σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 28/10 στις 19.00 στο θεατράκι του ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου.

ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)


 ΌΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική-Διεθνιστική Συγκέντρωση

Απέναντι στην Κρατική και Παρακρατική Τρομοκρατία

Εδώ και 6 μήνες ανακοινώθηκε μια πανευρωπαϊκή ναζιστική συγκέντρωση που θα λάβει μέρος στην χώρα μας από τον ντόπιο παρακρατικό φασισμό με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από την εκτέλεση των νεοναζί αποβρασμάτων Φουντούλη-Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Από τον Σεπτέμβρη διαμορφώσαμε με ανοιχτό κάλεσμα την αντιφασιστική συνέλευση απέναντι στην πανευρωπαϊκή ναζιστική συγκέντρωση της 1ης Νοέμβρη, συνδιοργανώσαμε μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις και αγωνιστές- αγωνίστριες μαζικές-οργανωμένες και δυναμικές αντιφασιστικές περιπολίες σε γειτονιές της Αθήνας, πλαισιώσαμε το πολύμορφο μαχητικό αντιφασιστικό-ταξικό-λαϊκό κίνημα που δημιουργήθηκε απέναντι στην πανευρωπαϊκή ναζιστική συγκέντρωση της 1ης Νοέμβρη.

Το αντιφασιστικό κίνημα με αιχμή του την πολύμορφη δράση έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να μετατρέψει την πανευρωπαϊκή ναζιστική συγκέντρωση σε ένα φιάσκο, με τους παρακρατικούς να βρίσκονται περιορισμένοι σε επίπεδο κινήσεων μέσα στην μητρόπολη.

Απέναντι σε αυτή την συνθήκη, το εξαρτημένο αστικό κράτος, οι μηχανισμοί του και η κυβέρνηση «υποτασσόμενοι» στα ευαίσθητα «δημοκρατικά» αντανακλαστικά των φασιστών- παρακρατικών που κλαίγονται γιατί βιώνουν αυτή την κατάσταση, αποφάσισε πριν από περίπου μία βδομάδα την απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων, ταυτίζοντας το εργατικό-λαϊκό-αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα με τον διεθνή οχετό των απογόνων των ταγμάτων ασφαλείας και των διεθνών συνοδοιπόρων του.

Αποκορύφωμα αυτής της συνθήκης, που αποδεικνύουν την ενότητα του κρατικού-παρακρατικού σχεδιασμού, είναι η στάση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών με αφορμή την αντιφασιστική συναυλία την οποία περιφρουρήσαμε και εμείς από κοινού με άλλες δυνάμεις του εργατικού-λαϊκού- κομμουνιστικού και ευρύτερα κομμουνιστικού και αναρχικού αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Η επίθεση των δυνάμεων της καταστολής και ο βαρύς τραυματισμός 16χρονής αντιφασίστριας, η κρατική-παρακρατική σκευωρία που στήθηκε απέναντι στους αγωνιστές του Ρουβίκωνα,το όλο κλίμα υστερίας που χτίζει η κρατική τρομοκρατία απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα, είναι η πραγματική ουσία της θεωρίας των 2 άκρων, που οπλίζει τα χέρια των παρακρατικών με τα μαχαίρια και ποινικοποιεί την λαϊκή αυτοάμυνα του μαχόμενου αντιφασιστικού κινήματος.

Παράλληλα με όλη αυτή την διαδικασία, ο ηρωικός αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης, συνεχίζεται απέναντι στο Σιωνιστικό Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ και στήνει ανάχωμα απέναντι στην ιμπεριαλιστική-ληστρική-αποικιοκρατική βία και ληστεία που λαμβάνει χώρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η αναγκαιότητα της οργάνωσης μιας παλλαϊκής-πανεργατικής μαχητικής αντιφασιστικής-διεθνιστικής-αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης, η οποία να σπάσει την κρατική απαγόρευση και να αποδώσει στο αντιφασιστικό κίνημα το έδαφος που το κράτος ληστρικά θέλει να καρπωθεί, αποκτάει ύψιστη αναγκαιότητα συνολικά για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, για κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια.

Πάνω σε αυτή την λογική, αντιλαμβανόμενοι την πανευρωπαϊκή ναζιστική συγκέντρωση τοποθετημένη μέσα στο νέο πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων, αναγνωρίζοντας την όσμωση με τον τοπικό παράγοντα της περιοχής του Ηρακλείου που λυμαίνονται την περιοχή του ναζιστικά- παρακρατικά στοιχεία και τον κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα που λαμβάνει η συγκεκριμένη ημερομηνία, καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης,του λαού και της νεολαίας την Τετάρτη 1η Νοέμβρη σε αντιφασιστική-διεθνιστική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στις 18:00 στην Πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, να στήσουμε Παλλαϊκό Ατσάλινο Λαϊκός Τείχος υπεράσπισης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Παλαιστινιακή Αντίσταση, για την τιμή και την αξιοπρέπεια του αντιφασιστικού κινήματος, για την τιμή και την υπεράσπιση της γειτονιάς που έδρασε η Ηλέκτρα Αποστόλου, για τον τιτάνιο αγώνα των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ.

 Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία του Νέου Ηράκλειου την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 18:00 !

 Στηρίζουμε το οργανωμένο μπλοκ της αντιφασιστικής συνέλευσης απέναντι στην πανευρωπαϊκή ναζιστική συγκέντρωση της 1ης Νοέμβρη!

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


Αύριο 01/11 στις 18:00 Στηρίζουμε το κάλεσμα απέναντι στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα φασιστών- 1 Νοέμβρη όλοι,όλες,όλα στους δρόμους του Ν. Ηρακλείου

Συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.)


ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ

[Τετάρτη 1/11 ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου στις 18:00]

ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΜΜΕ – ΦΑΣΙΣΤΩΝ

Ολόκληρο το κείμενο: https://t.co/IsVQOrOpfZ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Ανακοίνωση του σωματείου συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και Πέριξ για την αντιφασιστική συγκέντρωση

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Το σωματείο συνταξιούχων Ν. Ιωνίας και πέριξ περιοχών καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων της βορειοδυτικής Αθήνας ενάντια στην προκλητική φιέστα που ετοιμάζουν οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο.

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας όπου 22 παλληκάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο όπου η μεγάλη κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση!!!

Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!!!

ΕΙΣΤΕ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Β/Δ ΑΘΗΝΑΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ.

Σωματείο συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και Πέριξ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 1 Νοέμβρη, φασιστικές συμμορίες – ορφανά παρακλάδια της Χρυσής Αυγής καλούν σε πανευρωπαϊκή φασιστική σύναξη μπροστά από τα πρώην Γραφεία τους στη Λ. Ηρακλείου 420 στο Ηράκλειο. Είναι μία τεράστια πρόκληση και χρειάζεται μαζική και ενωτική κινητοποίηση για να τους φράξουμε το δρόμο.

Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την φασιστική απειλή. Οι φασίστες προσπαθούν να συγκροτήσουν ξανά τα τάγματα εφόδου και να απλώσουν την δολοφονική τους δράση στις γειτονιές, την δράση που οδήγησε στις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. Ελπίζουν να ανατρέψουν το αντιφασιστικό κλίμα που οδήγησε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής και να κερδίσουν την αθώωση τους στο Εφετείο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εκλογική άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έρχεται ως αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και όλης της ΕΕ. Οι δολοφονικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, του φράκτη στον Έβρο, της Frontex και του Λιμενικού που πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο και σε όλο το Αιγαίο, η εμπλοκή στη σφαγή της Γάζας είναι το γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη των φασιστών.

Σήμερα, το αντιφασιστικό κίνημα, που τσάκισε την Χρυσή Αυγή και έστειλε τους δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου στη φυλακή βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις, με την κυβέρνηση της ΝΔ να ξεδιπλώνει μια χυδαία ρατσιστική εκστρατεία ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες, να κάνει πλάτες στους φασίστες και η ΕΛΑΣ να συγκαλύπτει τα εγκλήματα τους.

Είναι οι δολοφόνοι των 600 προσφύγων στη Πύλο, φόρτωσαν την ευθύνη για τη καταστροφή στη Δαδιά στους πρόσφυγες και άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες κεφαλοκυνηγούς του Έβρου να προχωράνε σε περιπολίες και αρπαγές μεταναστών τις μέρες που 27 πρόσφυγες κάηκαν ζωντανοί, υποδέχτηκαν την Μελόνι στην Αθήνα, άφησαν το τάγμα εφόδου των Κροατών ναζί να φτάσει στη Ν. Φιλαδέλφεια και να δολοφονήσει τον Μιχάλη Κατσουρή, προσπάθησαν να συγκαλύψουν τη ρατσιστική δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη. Η απόφαση της ΝΔ να νομιμοποιήσει τη συμμετοχή του Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές έδειξε πόσο κάλπικος είναι ο αντιφασισμός της. Είχε προηγηθεί το φιάσκο των τροπολογιών στη Βουλή, που άφησε το περιθώριο στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να μπουν στη Βουλή.

Δεν ξεχνάμε τις φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές μας. Στις 3 Οκτώβρη του 2021, παραμονές της πρώτης επετείου της καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων δέχτηκε δολοφονική φασιστική επίθεση, από τάγμα εφόδου της Propatria, σε εκδήλωση της στο Ηράκλειο. Επικεφαλής των 15 περίπου επιτιθέμενων ήταν ο Μάριος Παπαδιονυσίου, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που μετά την άμεση αντίδραση της γειτονιάς και τη δημοσιότητα που το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε στην επίθεση, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Στις 19 Οκτώβρη εκδικαζόταν η έφεσή του και η δίκη διακόπηκε για τις 9 Νοέμβρη, λόγω κωλύματος της έδρας. Συνεχίζουμε τη μάχη και διεκδικούμε την καταδίκη του με την ίδια ακριβώς ποινή που έλαβε σε πρώτο βαθμό.

Ο δρόμος για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή περνάει μέσα από τον ενωτικό αγώνα των συνδικάτων και της νεολαίας.

Για να τσακίσουμε τις επιθέσεις της κυβέρνησης που αντί για δασοπροστασία και αντιπλημμυρικά έργα αγοράζει Ραφάλ και φρεγάτες για να συμμετάσχει στο πλευρό του Ισραήλ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που φτιάχνει φράχτες και καταδιώκει μέχρι θανάτου πρόσφυγες.

Για να επιβάλουμε ότι η δίκη στο Εφετείο θα καταλήξει σε μεγαλύτερες ποινές για τους δολοφόνους ναζιστές της ΧΑ.

Για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των προσφύγων στη Πύλο και τη Δαδιά. Άσυλο, χαρτιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να μπει τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Το αντιφασιστικό κίνημα τους έχει στερήσει τους δρόμους του Ηρακλείου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και την εποχή των εκλογικών επιτυχιών της Χρυσής Αυγής κλείσαμε τα Γραφεία – ορμητήρια τους στη Λ. Ηρακλείου. Κάθε φασιστική επίθεση σήμαινε και μία τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση.

Για τη φασιστοσύναξη στη 1 Νοέμβρη, θα χρειαστεί σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και εργατικό χώρο να σημάνει συναγερμός.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου να απαγορεύσει την φασιστοσύναξη είναι μία θετική και καλοδεχούμενη εξέλιξη.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαθητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την αριστερά και τα κινήματα στις γειτονιές να δώσουμε ενωμένοι αυτή τη μάχη, για να τσακίσουμε τους φασίστες και να διώξουμε τη κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες.

Τα εργατικά σωματεία, η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Σεφέρης», τα μαθητικά συμβούλια και τα 15μελή των σχολείων, οι Σύλλογοι Γονέων και δεκάδες φορείς και οργανώσεις έχουν βγει μπροστά και καλούν σε διαδηλώσεις για εκείνη την ημέρα.

Η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλεί στην αντιφασιστική βδομάδα στο Ηράκλειο:

– Εκδήλωση την Τετάρτη 25.10, 7.30 μμ στη Βίλλα Στέλλα με ομιλήτριες και ομιλητές από τοπικούς φορείς.

– Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης, Παρασκευή 27.10, 11 μμ στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

– Συναυλία το Σάββατο 28.10, 7.00 μμ, στην πλατεία ΗΣΑΠ

– Συγκεντρώσεις, την Τετάρτη 1 Νοέμβρη, στις 4.00 μμ στη Λ. Ηρακλείου 420 και στις 6.00 μμ στην συμβολή Λ. Ηρακλείου και Ιφιγένειας και πορεία προς το Παλαιό Ηράκλειο.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!!!ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής μας την «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο.

Σήμερα 10 χρόνια μετά και ενώ οι δίκες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής συνεχίζονται, καταδικάζουμε στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Την στιγμή που το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών. Επίσης οι δημοτικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, δημιουργώντας με τη στάση τους πρόσφορο έδαφος στους φασίστες για να δράσουν.

Στην περιοχή μας μετράμε μόνο λίγους μήνες, από τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου στη Νέα Φιλαδέλφεια από φασίστες, οι οποίοι πέρασαν ανενόχλητοι από 3 κράτη με τη «διακριτική» παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση προκλητικά αφήνει ξανά τους φασίστες να δρουν ανεξέλεγκτοι και να οργανώνουν αυτήν την «παρασύναξη».

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας όπου 22 παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση!!!

Τους προειδοποιούμε : Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο τον λαό της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων της βορειοδυτικής Αθήνας ενάντια στην προκλητική φιέστα που ετοιμάζουν οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο.

Καλούμε κάθε σωματείο και μαζικό φορέα της περιοχής να πάρει ανάλογες αγωνιστικές και μαχητικές αποφάσεις.

ΕΙΣΤΕ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!

  1. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν.Ιωνίας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».
  2. Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.
  3. Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής.
  4. Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Μεταμόρφωσης.
  5. Ένωση Αυτοαπασχολουμένων & ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής.
  6. Ομάδα Γυναικών Ν. Ηρακλείου (μέλος ΟΓΕ).
  7. Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας – Παράρτημα Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Νέας Φιλαδέλφειας.
  8. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου και πέριξ περιοχών.
  9. Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας.
  10. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.
  11. Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης.
  12. Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής – Παράρτημα Βορειοδυτικών Συνοικιών.
  13. Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων – Παράρτημα Ν. Ιωνίας.
  14. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
  15. Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο