Μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, όχι στη χρήση του αεροδρομίου της Ελευσίνας ως πολεμικό ορμητήριο

Χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ελευσίνα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που δέχεται τους συνεχείς βομβαρδισμούς στη λωρίδα της Γάζας. Ταυτόχρονα η διαδήλωση αφορούσε την εναντίωση στα σχέδια χρήσης της 112 Πτέρυγα Μάχης ως πολεμικό ορμητήριο και βάσης του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α. Την Πέμπτη 26/10 στις 18:30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία με σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια.

Το ελληνικό κράτος συνεχίζει πιστά την τακτική της εμπλοκής σε διεθνείς συρράξεις προσφέροντας χώρο και στήριξη  στο ΝΑΤΟ. Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν σταματούν να εκφράζουν με κάθε τρόπο και τόνο την άνευ προϋποθέσεων στήριξη στο Νετανιάχου, κάτι που συνέβη και στην μεταξύ τους συνάντηση πριν από λίγες ημέρες. Η δήλωση του Μητσοτάκη στο να προσέχουν όσο γίνεται να μην υπάρχουν πολλά θύματα ανάμεσα στους αμάχους, είναι άκρως προσβλητική και υποκριτική, όταν καθημερινά πραγματοποιείται μπαράζ βομβαρδισμών στη Γάζα, με χιλιάδες μέχρι τώρα νεκρούς και πάρα πολλά παιδιά ανάμεσά τους.

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην εμπλοκή του ελληνικού κράτους, Τετάρτη 25/10 και Πέμπτη 26/10

Μοιραστείτε το άρθρο