Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στη Θεσσαλονίκη

Μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καλέσματα από την Παλαιστινιακή Παροικία, τον Παλαιστινιακό Σύνδεσμο στη Βόρεια Ελλάδα καθώς και από οργανώσεις/συλλογικότητες της πόλης.

Η Παλαιστινιακή Παροικία και ο Παλαιστινιακός Σύνδεσμος στη Βόρεια Ελλάδα καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του για να συνεχίσει ο Παλαιστινιακός λαός την πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία. «Ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει ελεύθερος, χωρίς κατοχή στη γη του. Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας. Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ εφαρμόζει μια πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων με πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ»

Στα καλέσματά τους, οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης, απαιτούν να σταματήσουν οι μαζικές δολοφονίες αμάχων, οι βομβαρδισμοί και ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας, οι πολιτικές απαρτχάιντ και εθνοκάθαρσης που επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Επίσης, απαιτούν να σταματήσουν οι πόλεμοι και η συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε αυτούς καθώς και η λεηλασία της γης και της ζωής από τις καπιταλιστικές, αποικιοκρατικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά στο αμερικανικό προξενείο, στην οδό Τσιμισκή, απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων.

Η πορεία συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς το ΥΜΑΘ όπου οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και τα τυφλά χτυπήματα εναντίον παιδιών και αμάχων και να μη συμμετέχει το ελληνικό κράτος σε κανέναν πόλεμο.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, Σάββατο 21/10 στις 12:00

Μοιραστείτε το άρθρο