Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, Τετάρτη 18/10

Αθήνα: Προσυγκέντρωση στις 18:15 στα Προπύλαια και Συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος

Θεσσαλονίκη: Έκτακτη συγκέντρωση αλληλεγγύης, στις 19:00 στην Καμάρα

Πάτρα: Διαδήλωση στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου

Λάρισα: Συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Σάπκα, κεντρική πλατεία Λάρισας


ΑΘΗΝΑ

Προσυγκέντρωση 18:15 στα Προπύλαια, Συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος

Καταδικάζουμε την επί 75 και πλέον χρόνια κατοχή της Παλαιστίνης, με τη μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ. χιλιομ. στη Λωρίδα της Γάζας (μια έκταση λίγο μικρότερη από την έκταση της Νάξου), η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στη συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά, γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Είναι προκλητική η τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της συστημικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που πιστοί στο ευρωατλαντικό πλαίσιο στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Μπροστά στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην περιοχή, δε διστάζουν να βάλουν το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες σε μια πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Προκαλεί η στάση των ΜΜΕ των επιχειρηματικών ομίλων που για λογαριασμό συνολικά της εγχώριας άρχουσας τάξης και των συμμάχων της, ΗΠΑ -ΝΑΤΟ και -ΕΕ έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Επιχειρούν να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Όχι στο Νατοϊκό αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του, για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών


Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης:

Αθήνα | Τετάρτη 18 Οκτώβρη προσυγκέντρωση στις 18.30 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη και στις 19.00 στο Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη | Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 18.00 Εγνατία με Αριστοτέλους & Σάββατο 21 Οκτώβρη στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς “Νάκμπα”, 75 χρόνια όπου το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης. Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, οι μαχητές της Παλαιστίνης, σύσσωμες οι παλαιστινιακές οργανώσεις και ο λαός της, οργάνωσαν στις 7 Οκτώβρη επίθεση με την ονομασία Aqsa Fl.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές της Παλαιστίνης έχουν επιτύχει πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτός των άλλων και την ανακατάληψη κατεχόμενων από το Ισραήλ εδαφών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα – με εμφατικό παράδειγμα τον σημερινό βάρβαρο βομβαρδισμό νοσοκομείου με εκατοντάδες νεκρούς – , ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη, με το Ισραήλ να ζητάει τελεσιγραφικά, εντός 24ωρου, την μετακίνηση 1,1 εκατ. Παλαιστινίων επισημαίνοντας πως η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού βρίσκεται προ των πυλών.

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός – σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχή διαδικασία Τετάρτη 18/10 εποικισμού στα 18:30 Πλ. Κολοκοτρώνη Παλαιστινιακά εδάφη Ενάντια στην στρατιωτική και θεσσαλονίκη: οικονομική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ Πέμπτη 19/10 18:00 Εγνατία-Αριστοτέλους Εγνατία- Σάββατο 21/10 12:00 Αγ. Βενιζέλου Î ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ TO onλo ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑΤΗΝ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ"συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ αλλά και η Ελλάδα έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει σθεναρά την στήριξή του στο κράτος του Ισραήλ και στο δικαίωμα του στην αυτοάμυνα. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οι ιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώ εξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλοντας ανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν και τερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Αυτή η στοχευμένη μορφή παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας το ισραηλινό κράτος ως θύμα που αμύνεται, αποτελεί μια ακόμα μορφή πολέμου εις βάρους ενός λαού που αντιστέκεται αλλά και εις βάρος αυτών που μάχονται και θα συνεχίσουν να μάχονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την αποικιοκρατία.

Οι πλημμυρισμένοι όμως δρόμοι από κόσμο ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε Αγγλία, Γαλλία, Ιορδανία, Ιράν, Γερμανία, Αγφανιστάν, Τουρκία, Τυνησία, Πακιστάν Ελλάδα και σε πόσες ακόμη χώρες, παρόλη την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και την τεροροποίηση του αγώνα των Παλαιστινίων από τα αστικά κράτη και τις κυβερνήσεις τους, αποτελεί τη μέγιστη επιβεβαίωση πως ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι ένας δίκαιος απελευθερωτικός αγώνας. Ένας αγώνας για την ελευθερία.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα.

Να βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, να αγκαλιάσουμε τις δράσεις και τις κινήσεις που πραγματοποιούνται.

Καλούμε αύριο σε συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 18:30 και πορεία προς το Σύνταγμα στις 19:00. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

★Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Την Τρίτη 17 Οκτώβρη, οι σιωνιστές βομβάρδισαν το Νοσοκομείο Αλ Αχλι στην Γάζα δολοφονώντας 500 άμαχους, ανάμεσα τους εκατοντάδες παιδιά. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς βρήκαν καταφύγιο στον χώρο του νοσοκομείου. Οι σιωνιστές δεν δίστασαν να διαπράξουν ένα τόσο μεγάλο έγκλημα.

Συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα είναι τόσο οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές που στηρίζουν το Ισραήλ, οικονομικά και στρατιωτικά από την ίδρυσή του, όσο και τα κράτη, ανάμεσα τους και το ελληνικό, που έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξη τους στους σιωνιστές τις προηγούμενες μέρες και που συνεργάζονται σε οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Ολες-οι στην διαδήλωση αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ.

Πλατεία Συντάγματος, Τετάρτη 18/10, 7 μ.μ.
Προσυγκέντρωση 6:30 μ.μ., πλατεία Κολοκοτρώνη

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση στηρίζει το κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης
Αμεσος τερματισμός της συνεργασίας του ελληνικού κράτους με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


Ως Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» στεκόμαστε διεθνιστικά αλληλέγγυοι με την αντάρτισσα και ανυπότακτη Παλαιστίνη και τον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται με το όπλο στο χέρι και στα μετόπισθεν, σαν μία γροθιά απέναντι στην ιμπεριαλιστική – γενοκτονική βία του Κράτους Τρομοκράτη του Ισραήλ.

Η επιχείρηση «πλημμύρα του Al Aqsa» αποτελεί μια μετωπική παλλαϊκή ένοπλη αντεπίθεση του Παλαιστινιακού λαού, έναν δίκαιο πόλεμο που εξαπολύεται απέναντι στο Σιωνιστικό- Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ, μια επίθεση που σκοπό της έχει να στεφθεί με την νίκη του αντιστεκόμενου Παλαιστινιακού λαού και την εθνική και κοινωνική του απελευθέρωση.

Στεκόμαστε απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα, την εξαρτημένη άρχουσα τάξη, την κυβέρνηση,την αξιωματική αντιπολίτευση, τις φασιστικές-παρακρατικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ της ντόπιας αστικής τάξης, που σέρνουν τον χορό της υπεράσπισης της «νόμιμης αυτοάμυνας του Ισραήλ».

Όλοι αυτοί, δεν αποτελούν τίποτα άλλο, πέρα από το μαύρο ευρωνατοϊκό μέτωπο της φτώχειας,της υποτέλειας,της αντίδρασης και της εξαθλίωσης, που χτυπούν τους σφυρηλατημένους στο καμίνι της ταξικής πάλης δεσμούς του ελληνικού με τον Παλαιστινιακό λαό.

Ο αντιδραστικός άξονας ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΚΥΠΡΟΥ, η ολόπλευρη στήριξη σύσσωμου του αστικού μπλοκ στο γενοκτονικό κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ, δεν αποτελούν τίποτα άλλο από την ίδια όψη του νομίσματος που σέρνει τον ελληνικό λαό να υποστηρίζει τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο του άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με επίκεντρο την Ουκρανία, την αποικιοκρατική ληστεία του Γαλλικού Ιμπεριαλισμού στην Αφρική, κάθε πολεμικό μέτωπο που στήνει ο μακελάρης των λαών Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός.

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στον Παλαιστινιακό λαό, να σπάσουμε το τείχος της σιωπής, να αναδείξουμε τον αγώνα του,να πιαστούμε αλυσίδες και να παλέψουμε από το δικό μας μετερρίζι και κόντρα στην εξαρτημένη άρχουσα τάξη και τον διεθνή ιμπεριαλισμό, να χτυπήσουμε αυτό το μπλοκ παλλαϊκά και πανεργατικά μέσα στον δικό μας τόπο.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία μαζικά-οργανωμένα και δυναμικά να συμμετέχουν στην διαδήλωση αλληλεγγύης για την νίκη της Παλαιστινιακής Αντίστασης και να βροντοφωνάξουμε «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ» και «ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ» .

Συγκέντρωση-διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό | Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 18:30 στην πλ. Κολοκοτρώνη και 19:00 στο Σύνταγμα

Πολιτικός Χώρος ”Ηλέκτρα Αποστόλου”


ΑΘΗΝΑ: Τετάρτη 18/10, 18:30, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 21/10, 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: Πέμπτη 19/10, 18:00, Περιφέρεια

Πάτρα: Τετάρτη 19/10, 18:00, Πλ. Γεωργίου

Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελεί μια δίκαιη και επιβαλλόμενη απάντηση απέναντι στο σιωνιστικό κράτος και στα εγκλήματά του. Για πάνω από 70 χρόνια αυτό το κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού με την πλήρη βοήθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ έχουν επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στον παλαιστινιακό λαό: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες ισραηλινούς, ταπεινώνει και εξευτελίζει τους ηρωικούς και περήφανους παλαιστίνιους…μετατρέποντας την λωρίδα της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ τω εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό πρέπει να του συμπαρασταθούμε ολόψυχα, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ και να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Για την ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού και του ηρωικού αγώνα του.

  • Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων – Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ
  • Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει πολέμους σε όλο τον πλανήτη

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Διαδηλώνουμε 18/10:

Αθήνα Προσυγκέντρωση Πλ. Κολοκοτρώνη 18:30 & στήριξη της πορείας μαζικών φορέων από το Σύνταγμα.

Πάτρα 18:00 Πλ. Γεωργίου.

νΚΑ-ΝΑΡ


Μπροστά στην απειλή μεγάλων απωλειών αλλά και τον κίνδυνο διεθνούς ανάφλεξης, το κράτος του Ισραήλ φαίνεται να ταλαντεύεται γύρω από την προοπτική χερσαίας εισβολής στη Γάζα. Την ίδια στιγμή, όμως η επίθεση και η βαρβαρότητα απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης δεν υποχωρεί αλλά κλιμακώνει. Το κράτος-τρομοκράτης σφίγγει Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη – Όλοι & όλες στο Σύνταγματον κλοιό απέναντι στη Γάζα με στόχο να λυγίσει τον λαό της Παλαιστίνης. Oι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και έχει εγκαταλειφθεί πλέον κάθε διάκριση στρατιωτικών στόχων-άμαχου πληθυσμού. Αποκορύφωμα όλου αυτού ήταν ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Al-Ahli Arabi και οδήγησε σε εκατοντάδες νεκρούς, με τις εκτιμήσεις από το Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας να φτάνουν στα 500 θύματα.

Μπροστά στη φρίκη σιωπά η «διεθνής κοινότητα» του δυτικού ιμπεριαλισμού, δικαιολογώντας την τραγωδία ως «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Οι ίδιοι που έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για αμάχους πριν μερικές μέρες, σήμερα στηρίζουν με κάθε τρόπο την εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης. Από κοντά ακολουθεί και το ελληνικό μιντιακό και πολιτικό σύστημα που καταβάλλει εντατική προσπάθεια εδώ και μία εβδομάδα να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να αθωώσει το σύγχρονο απαρτχάιντ ενάντια στην Παλαιστίνη.

Την ίδια στιγμή, το ελληνικό κράτος έχει στείλει ναυτικές δυνάμεις στη περιοχή (φρεγάτα Ψαρά) και προγραμματίζει επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιηθει! Καμία εμπλοκή και ανάμειξη δεν πρέπει να υπάρξει με την εθνικιστική κυβέρνηση Νετανιάχου.Η ζωή και η ύπαρξη του λαού της Παλαιστίνης κρίνεται τις επόμενες μέρες και πλέον η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Καμία αδράνεια και καμία ταλάντευση δεν επιτρέπεται πλέον. Χρειάζεται άμεσα μαζική, ενωτική και μαχητική δράση για να σταθούμε στο πλευρό των Παλαιστινίων, να σταματήσουμε τα διαρκή εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σπάσουμε τη συνενοχή των ΝΑΤΟ-ΕΕ-ελληνικού κράτους.

Αγωνιζόμαστε:

  • Για να σταματήσει η θηριωδία ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης. Να σταματήσουν οι επιθέσεις στη Γάζα.
  • Για να διακοπεί κάθε είδους υποστήριξη στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Να σπάσει ο στρατιωτικός και αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
  • Για να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης απο την Ελλάδα, όπως είχε αποφασίσει το κοινοβουλίο στις 22/12/2015 αλλά καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει ακόμη να προχωρήσει σε αναγνώριση.
  • Για να δικαιωθεί το αίτημα για ανεξάρτητο και ενιαίο παλαιστινιακό κράτος με βάση τις διεθνείς συμφωνίες.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον παλαιστινιακό αγώνα

Καλούμε σε διαδήλωση τη Τετάρτη 19/10 στο Σύνταγμα στις 19:00 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 18:30!

Αναμέτρηση


Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση | Ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού – Νίκη στα όπλα της Αντίστασης
(Τετάρτη 18/10, Διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ
Συγκέντρωση Σύνταγμα 7μμ -προσυγκέντρωση 18:30 πλ. Κολοκοτρώνη)

Δέκα μέρες μετά την ιστορική επίθεση της Παλαιστινιακής Αντίστασης της 7ης Οκτωβρίου, η σιωνιστική πολεμική μηχανή με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ κλιμακώνει την προπαρασκευή της για μια γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση εντός της Λωρίδας της Γάζας. Το προπύργιο της παλαιστινιακής αντίστασης, αποκλεισμένο εδώ και μέρες από τα βασικά μέσα επιβίωσης (νερό, τρόφιμα, ηλεκτρικό, ιατροφαρμακευτικά μέσα) δέχεται τελεσίγραφα για την εκκένωση του και βομβαρδίζεται ασταμάτητα και σαδιστικά από τον σιωνιστικό στρατό, και σαδιστικά, όπως οι χθεσινές φρικτές πολύνεκρες επιθέσεις στο νοσοκομείο Αλ Άχλι και σε σχολείο προσφύγων στη Γάζα κατέδειξαν. Χιλιάδες είναι ως τώρα οι νεκροί και δεκάδες χιλιάδες οι τραυματίες άμαχοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ ήδη τεράστιες είναι οι καταστροφές σε βασικές δομές της πόλης (κατοικίες, δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, αγορές, χώρους λατρείας).

Οι κυβερνήσεις της Δύσης – με την ελληνική να διεκδικεί ρόλο πρωτοστάτη- στηρίζουν ανοιχτά τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. Σε αγαστή συγχορδία οι υποτακτικοί γυμνοσάλιαγκες της νέας «ιερής συμμαχίας» σε ΜΜΕ και Βουλή στηρίζουν το δικαίωμα του κατακτητή στην «αυτοάμυνα» και βαπτίζουν την παλαιστινιακή λαϊκή αντίσταση τρομοκρατία. Η ελληνική βουλή, όπως και άλλα κοινοβούλια χωρών μελών της ΕΕ φωταγωγούνται το βράδυ με τη σημαία του κατακτητή. Στον ευρωπαϊκό «δημοκρατικό» και «πολιτισμένο» Βορρά η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό ποινικοποιείται. Στη Γαλλία απαγορεύονται οι πορείες αλληλεγγύης, ενώ στη Γερμανία υφίστανται μαζικές συλλήψεις όσοι/ες κατεβαίνουν να διαδηλώσουν. Μέλη παλαιστινιακών οργανώσεων και μέλη οργανώσεων αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση διώκονται με τρομονόμους, ενώ η καταγγελία της σιωνιστικής θηριωδίας βαπτίζεται αντισημιτισμός.
Τα γκεμπελικού τύπου ψεύδη σε βάρος της παλαιστινιακής αντίστασης, ωστόσο, καταρρέουν υπό το φως της κοινής λογικής και κοινής πείρας αλλά και από τις αλλεπάλληλες κραυγαλέες αντιφάσεις των ίδιων των διακινητών τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι όπου γης ορθώνουν τείχος αντίστασης απέναντι στα φρικιαστικά εγκλήματα των σιωνιστών και των συμμάχων τους και στον παράλληλο πόλεμο προπαγάνδας που διεξάγουν. Η οδύνη και η συγκίνηση για τα χιλιάδες αδικοχαμένα παιδιά της Γάζας μετατρέπονται σε οργή και αγανάκτηση. Η αγέρωχη στάση του παλαιστινιακού λαού απέναντι στον κατακτητή και δυνάστη του, ωθεί χιλιάδες να πλημμυρίζουν τα κέντρα των μεγαλουπόλεων της Δύσης και της Ανατολής με παλαιστινιακές σημαίες. Χιλιάδες Εβραίοι στη Νέα Υόρκη, την Ευρώπη αλλά και μέσα στο Ισραήλ καταδικάζουν την εξελισσόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού βροντοφωνάζοντας: «Όχι στο όνομά μου». Στο ίδιο το Χάρβαρντ πραγματοποιείται μαζική συγκέντρωση-διαδήλωση με παλαιστινιακές σημαίες.
Οι σιωνιστές και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους νόμιζαν ότι οι λαοί είχαν ξεγράψει την Παλαιστίνη. Αλλά έκαναν λάθος. Η παλαιστινιακή υπόθεση γίνεται υπόθεση νέων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, όπως έγινε και στο παρελθόν και υπεύθυνη και για αυτό δεν είναι άλλη από την ίδια την παλαιστινιακή αντίσταση, που με τη συνολική της δράση ανοίγει το δρόμο της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης αλλά και των αραβικών λαών συνολικά.

Αντιλαμβανόμενοι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης ως κόμβο της διεθνούς ταξικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ανταποκρινόμενοι στο κύμα αλληλεγγύης που αγκαλιάζει κάθε εσχατιά του χάρτη, δημιουργήσαμε τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση προκειμένου να συντονίσουμε και να σχεδιάσουμε από κοινού τις μελλοντικές μας δράσεις σύμφωνα με τους ακόλουθους άξονες:

  • Παλεύουμε για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τη στρατιωτική κατοχή, το απαρτχάιντ, την αποικιοκρατία των εποίκων, τον σιωνισμό, τον ιμπεριαλισμό.
  • Στηρίζουμε την Παλαιστινιακή Αντίσταση, ως μια αντίσταση δίκαιη, λαϊκή, επαναστατική
  • Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον σιωνισμό.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στους υπερασπιστές των σχέσεων με τη σιωνιστική κατοχή, ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση, τόσο την τωρινή όσο και την προηγούμενη, που άνοιξαν τον δρόμο για τη σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ.
  • Τασσόμαστε σταθερά και ακλόνητα ενάντια στη σιωνιστική προπαγανδιστική μηχανή και την αντίστοιχη των ΗΠΑ και της ΕΕ που αναπαράγεται ενορχηστρωμένα από τα ελληνικά ΜΜΕ, κι η οποία εμφανίζει τους Παλαιστίνιους σαν υπανθρώπους και τους στερεί το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αντιστέκονται για τα εθνικά τους δίκαια.

Ανταποκρινόμενοι στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης καλούμε σε διαδήλωση στις 7μμ. προς τις πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ (Προσυγκέντρωση 18:30 στην πλ. Κολοκοτρώνη, Συγκέντρωση 19:00 στο Σύνταγμα)

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης – Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι δίκαιος, λαϊκός επαναστατικός
Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής με το Ισραήλ.
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης – Έξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
Οι λαοί κερδίζουν με τα όπλο στο χέρι!
Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


Αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη γίνεται αιματοκύλισμα χωρίς προηγούμενο. Αυτή τη στιγμή βομβαρδίζονται σχολεία και νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή ένας λαός βρίσκεται φυλακισμένος χωρίς διέξοδο. Αυτή τη στιγμή ένας λαός αντιστέκεται στο απαρτχάιντ.

Η ξεκάθαρη θέση των δυτικών μίντια δεν μας αποπροσανατολίζει, στην Παλαιστίνη γίνεται σφαγή. Το ελληνικό κράτος έχει ήδη πάρει θέση υπέρ το Ισραήλ στην απόπειρα εθνοκάθαρσης του στη Γάζα.

Η δική μας θέση πρέπει να είναι εξ ίσου ξεκάθαρη:

Να σταματήσει άμεσα η σφαγή.

Καμία εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη σφαγή, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, να μη γίνουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις ορμητήρια πολέμου.

Να σταθούμε αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό και στις φωνές αντίστασης μέσα στο κράτος του Ισραήλ, να σπάσουμε τη μιντιακή σιωπή.

Να πολεμήσουμε τον συστημικό αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία που καλλιεργείται καθημερινά.

Στηρίζουμε τη σημερινή προσυγκέντρωση στις 18:30 στην πλατεία Κολοκοτρώνη και τη συγκέντρωση στις 7 στο Σύνταγμα.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ

ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΕΙΡΉΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πρωτοβουλία για την ταξική και πολιτική ανασυγκρότηση


Όλοι στη Συγκέντρωση Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 7μμ στο Σύνταγμα. Αλληλεγγύη στον Λαό της Παλαιστίνης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, εκφράζουμε τη σταθερή και αταλάντευτη Αλληλεγγύη μας με τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας μας, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να δράσουμε για τη στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία!

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε πλατεία και γειτονιά να ηχήσει παντού το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, τρολ του ίντερνετ, μηχανισμοί πρεσβειών κ.α. έχουν προχωρήσει σε έναν τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας και αντιστροφής της πραγματικότητας, για να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα. Επιδιώκουν να ταυτίσουν την αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό με «τρομοκρατία», μιλάνε μέχρι και για ποινικοποίηση της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στη φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων έχει λόγο και αιτία, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Για αυτό το λόγο η τρομοκρατία του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρους λαούς βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία».

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά αλληλεγγύη των λαών της γης με τον βασανισμένο και υπό κατοχή λαό της Παλαιστίνης. Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ηπείρους.

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και την λευτεριά τους!

Οι λαοί, στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.

Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Τα συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της Ελλάδας καταγγέλλουμε την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής.

Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού

Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις προλετάριους/ες της Παλαιστίνης σήμερα Τετάρτη 18/10, 19:00 Καμάρα.

Η επίσημη κήρυξη πολέμου από το κράτος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό διαδέχθηκε την αιφνίδια ένοπλη επίθεση Παλαιστινίων της Χαμάς σε εδάφη κοντά στη Λωρίδα της Γάζας ανοίγοντας, ένα νέο κύκλο αιματοχυσίας στην περιοχή. Τα γεγονότα αυτά αποτελούν συνέχεια μιας μακράς ιστορίας 70 και παραπάνω χρόνων εποικισμού και επεκτατισμού από πλευράς Ισραήλ, αλλεπάλληλων δολοφονιών και βομβαρδισμών αλλά και του καθεστώτος απαρτχάιντ κάτω από το οποίο ζουν οι παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Με τους νεκρούς να είναι ήδη χιλιάδες, με την εν ψυχρώ δολοφονία αμάχων σε κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας, με το Ισραήλ να έχει κόψει την πρόσβαση σε νερό, ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Λωρίδα της Γάζας και το στρατό του ένα βήμα πριν τη χερσαία εισβολή στα εδάφη των παλαιστινίων, το μόνο σίγουρο είναι πως για άλλη μια φορά θα την πληρώσει το προλεταριάτο της παλαιστίνης. Κι αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Οι χιλιάδες βομβαρδισμοί αμάχων, το κλείσιμο νοσοκομείων, η αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμού στη νότια Γάζα, οι συλλήψεις στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ και η ρητορεία από πλευράς αξιωματούχων του Ισραήλ είναι αχαρακτήριστες και συνιστούν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία αυτής της συντελούμενης εθνοκάθαρσης.

Η λυκοσυμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου ήδη ξεκαθαρίζει προθέσεις. Οι ενδεχομένως αναρίθμητοι πρόσφυγες που προκύπτουν από την επικείμενη χερσαία εισβολή θα βρουν κλειστά σύνορα παντού. Ο μόνος τρόπος να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας για να σταματήσουμε αυτόν αλλά και κάθε πόλεμο (για την ίδια μας την επιβίωση) είναι να αντιληφθούμε το ρόλο μας ως πολυεθνικό προλεταριάτο, να διαρρήξουμε την τόσο απαραίτητη για το κράτος εθνική ενότητα, να αρνηθούμε τη συστράτευση με το έθνος- κράτος μας και τις επιδιώξεις του, να πάψουμε να γινόμαστε βορά για τα θέλω ντόπιων (και μη) αφεντικών, να αντεπιτεθούμε στον πόλεμο που διεξάγει κάθε κράτος ανεξαιρέτως… αυτόν απέναντι στον εσωτερικό του εχθρό.

ΑΝΑΡΕΣ – ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

FREE PALESTINE

AGAINST THE MURDEROUS GREEK-ISRAELI ALLIANCE

SOLIDARITY WITH ISRAELI WHO DENY TO GO TO WAR

We support the gathering in solidarity with the proletarians of Palestine today 18/10, 19:00 Kamara.

The official declaration of war by the State of Israel against the Palestinian people was followed by the sudden armed attack by Hamas Palestinians on territories near the Gaza Strip, opening a new cycle of bloodshed in the region. These events are a continuation of a long history of 70 years or more of Israeli colonisation and expansionism, of repeated assassinations and bombings and of the apartheid regime under which the Palestinians in the West Bank and Gaza Strip live.

With the dead already in the thousands, Israel having cut off access to water, electricity and health care in the Gaza Strip and its army one step closer to a ground invasion of Palestinian territory, the only certainty is that once again it is the Palestinian proletariat that will pay the price. And these are the people to whom we must show our solidarity. The thousands of bombings of civilians, the closure of hospitals, the forced displacement of the population in southern Gaza, the arrests in the West Bank and Jerusalem and the rhetoric of Israeli officials are uncharacteristic and constitute the blackest page in the history of this ethnic cleansing that is taking place.

The Greek-Cypriot-Israeli-Egyptian olf alliance is already making its intentions clear. The potentially countless refugees resulting from the imminent land invasion will find closed borders everywhere. The only way we can actively show our solidarity to stop this and every war (for our own survival) is to realize our role as a multi-ethnic proletariat, to break through the national unity so necessary for the state, to refuse to align ourselves with our nation-state and its aspirations, to cease to become a pawn for the will of local (and non-local) bosses, to fight back against the war waged by every state without exception… against its own internal enemy.

ANARES – GROUP OF ACTION AND SOLIDARITY


ΠΑΤΡΑ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ενάντια στις συστηματικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς σε αστικά κέντρα της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, στην καταστροφή υποδομών, τη λεηλασία των φυσικών πόρων, τις φυλακίσεις αγωνιστών, τις στοχευμένες δολοφονικές επιχειρήσεις, την κατάληψη και κατοχή των παλαιστινιακών περιοχών και τα προγράμματα οργανωμένων εποικισμών, στο χτίσιμο ενός τείχους εκατοντάδων χιλιομέτρων γύρω από τα παλαιστινιακά εδάφη που επιβάλλει ένα σύγχρονο απαρτχάιντ.

Ενάντια στην πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους και την πολεμική συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 17/10, 18:00, ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΤΕΤ. 18/10, 18:00, ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»


ΛΑΡΙΣΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό και Κουρδικό λαό, Τετάρτη 18/10, στις 18:00, στην Κεντρική Πλ. (μπροστά απο το δικαστικό μέγαρο)

– Ενάντια στην κατοχή και τον συνεχή εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη – κάτω ο Τουρκικός φασισμός, νίκη στον Παλαιστινιακό και Κουρδικό λαό

– Καμία οικονομική – στρατιωτική συμμετοχή της Ελλάδας σε πολέμους, να μην πληρώσουμε ευρώ για τους πολέμους τους

– Έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ

– Διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται, η νίκη τους είναι νίκη όλων των καταπιεσμένων του κόσμου

Κατάληψη Ντουγρού

Μοιραστείτε το άρθρο