Κλιμάκωση των βομβαρδισμών και των συγκρούσεων στη Γάζα σε μία ανείπωτη τραγωδία

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι συγκρούσεις σώμα με σώμα του στρατού του Ισραήλ με Παλαιστινίους και οι μαζικοί βομβαρδισμοί σε κτήρια στη Γάζα. Επίκειται χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να είναι έτοιμες να παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό και στήριξη. Αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας από ανθρωπιστική βοήθεια και το πέρασμα προς Αίγυπτο βομβαρδίζεται αποτρέποντας τους αμάχους να διαφύγουν.

Ο αριθμός των νεκρών στις δύο πλευρές συνεχώς αυξάνεται, με τους εκτοπισμένους στην Παλαιστίνη να ξεπερνούν τους 180.000. Τους 1.200 πλησιάζουν οι νεκροί στο Ισραήλ και τους 1.000 στην Παλαιστίνη, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά και γυναίκες. Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα στοχεύουν μεταξύ άλλων και νοσοκομεία, σχολεία και σπίτια προκαλώντας γενική καταστροφή, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μία ανείπωτη τραγωδία. Το μοναδικό πέρασμα από τη Γάζα προς την Αίγυπτο δέχεται βομβαρδισμούς μην επιτρέποντας στους αμάχους να διαφύγουν και φορτηγά με βοήθεια να περάσουν. Διεθνείς κραυγές για να σταματήσει ο αποκλεισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, καθώς αξιωματούχοι του Ισραήλ προαναγγέλουν μαζική και ολοκληρωτική επίθεση. Ένοπλες πολιτοφυλακές οργανώνονται από το Ισραήλ με χιλιάδες αυτόματα όπλα να έχουν μοιραστεί σε εθελοντές.

Νεκροί Παλαιστίνιοι και στη Δυτική Όχθη, ενώ τεταμένη είναι η κατάσταση και με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν και από τη Συρία με το Ισραήλ να απαντάει. Φόβοι για γενικευμένη σύρραξη, με αραβικές χώρες να προειδοποιούν για επιθέσεις σε αμερικάνικους στόχους, υπό την πιθανή μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο