Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, ανακοινώσεις οργανώσεων

Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν προχωρήσει στην έκδοση ανακοινώσεων όπου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος αντιμετωπίζει για δεκαετίες καταπίεση και μαζικές δολοφονίες από το κράτος του Ισραήλ.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει ελεύθερος, χωρίς κατοχή και απαρτχάιντ στη γη του. Να στρέψει ακόμη και τα όπλα του απέναντι στους κατακτητές και να υψώσει το βλέμμα και τη φωνή του απέναντι σε όλους εκείνους που τους στηρίζουν επί δεκαετίες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις σημαίνουν συναγερμό και βγάζουν πύρινους λόγους για τα δικαιώματα και την αυτοδιάθεση των λαών.

Η πρωτοφανής επιχείρηση ενόπλων Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελεί μια απάντηση απέναντι στην καθημερινότητα των Παλαιστίνιων, που ζουν 70 χρόνια σε προσφυγικούς οικισμούς. Ο λαός της Παλαιστίνης ζει σε μια απέραντη φυλακή, βιώνει καθημερινά εξευτελισμούς από τον κατοχικό στρατό και τους ακροδεξιούς εποίκους που το ισραηλινό κράτος έχει φυτέψει σε κάθε σπιθαμή της ιστορικής γης της Παλαιστίνης. Η αντιστροφή της πραγματικότητας, δεν μπορεί να αποκρύψει την αιτία της απολύτως δικαιολογημένης απελπισίας και οργής του παλαιστινιακού λαού. Το Ισραήλ έχει εκθρέψει ένα τέρας μιλιταρισμού και φασισμού στο εσωτερικό του, στην αγκαλιά των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (της Μ. Βρετανίας αρχικά, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στη συνέχεια) που δεν διστάζουν να αποδέχονται ένα καθεστώς αποικιοκρατίας για να ελέγχουν τη Μέση Ανατολή.

Το ισραηλινό καθεστώς προσπαθεί να συντρίψει την παλαιστινιακή αντίσταση, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί, κυρίως στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Είχε απαντήσει με συνεχόμενες επιδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ ένοπλες ομάδες ακροδεξιών εποίκων έχουν κάψει ολόκληρα παλαιστινιακά χωριά. Η κυβέρνηση Νετανιάχου είχε χάσει τον πλήρη έλεγχο στην Δυτική Όχθη, καθώς η αντίσταση έχει αυξηθεί, αναπτυχθεί και ενισχύσει τις ικανότητές της να υπερασπιστεί τον λαό της. Τώρα ετοιμάζεται για νέες σφαγές και στην Γάζα, όπως έχει κάνει επανειλημμένα με χιλιάδες νεκρούς.

Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο για τα ισραηλινά εγκλήματα. Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη και της ελληνικής ακροδεξιάς που θεωρεί το Ισραήλ ως το πρότυπο της μιλιταριστικής και ρατσιστικής κοινωνίας που επιθυμεί, συνεργάστηκαν στενά με το κράτος του Ισραήλ, τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική και στρατιωτική στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, στηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του.

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή της αποικιοκρατίας και της κατοχής. Όπως οι κυβερνήσεις του Ισραήλ βασίζονται στους ιμπεριαλιστές εταίρους τους για να συνεχίσουν να επιτίθενται στον παλαιστινιακό λαό, η αντίσταση στην Παλαιστίνη βρίσκει επίσης την υποστήριξή της στις δυνάμεις που μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη, για απελευθέρωση των λαών από κάθε καταπίεση. Από τους κατακτητές, από την εγχώρια αστική τάξη, από εκείνους που το παίζουν φίλοι προωθώντας απλώς τα δικά τους συμφέροντα.

Ο αγώνας των παλαιστινίων μπορεί να νικήσει μόνο εάν γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού, χωρίς διαμεσολαβητές. Διεκδικώντας και κερδίζοντας την αλληλεγγύη των άλλων λαών της περιοχής.

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση δηλώνουν την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λευτεριά. Η αλληλεγγύη μας να γίνει η ασπίδα των Παλαιστινίων, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ελευθερία τους.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση


Νίκη στους Παλαιστίνιους – Κάτω το σιωνιστικό Ισραήλ

Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελεί μια δίκαιη και επιβαλλόμενη απάντηση απέναντι στο σιωνιστικό κράτος και στα εγκλήματά του. Για πάνω από 70 χρόνια αυτό το κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού με την πλήρη βοήθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ έχουν επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στον παλαιστινιακό λαό, κατακτά κομμάτια της Παλαιστίνης τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες ισραηλινούς, ταπεινώνει και εξευτελίζει τους ηρωικούς και περήφανους παλαιστίνιους…έχει μετατρέψει την λωρίδα της Γάζα σε μια απέραντη φυλακή.

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά οι νεοφιλελεύθεροι ά(χ)ρηστη κυβέρνηση του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια για την υπεράσπισης της χώρας τους από το σιωνιστικό και ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ τω εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίση στιγμή για τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό πρέπει να του συμπαρασταθούμε με ολόψυχα, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ και να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Για την ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού και του ηρωικού αγώνα του.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας – ΟΚΔΕ


Η απόφαση Νετανιάχου για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια φρικαλέα κλιμάκωση των Ισραηλινών εκκαθαρίσεων σε βάρος των Παλαιστίνιων. Όλο το προηγούμενο διάστημα, πολύ πριν από την τελευταία επιχείρηση της Χαμάς, οι δυνάμεις του Ισραήλ χτυπούν συστηματικά ό,τι έχει απομείνει από τα παλαιστινιακά εδάφη, καταπατώντας κάθε πρόσχημα συμφωνιών με την Παλαιστινιακή Αρχή. Τώρα, επιχειρούν ξανά να καταλάβουν τη Γάζα με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Η παλαιστινιακή αντίσταση δεν είναι «τρομοκρατία».  Είναι αγώνας ύπαρξης ενός ηρωικού λαού ενάντια σε ένα ρατσιστικό κράτος-τρομοκράτη που θέλει να τον ξεριζώσει από τις εστίες του. Είναι χρέος του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς παντού να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Αυτό το καθήκον είναι ακόμη πιο επιτακτικό για εμάς εδώ, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σαν προτεραιότητα τον «άξονα» Ελλάδας-Ισραήλ που λειτουργεί σαν «μετόπισθεν» για τις ισραηλινές επιθέσεις και σαν «εμπροσθοφυλακή» για τις φιλοδοξίες του ελληνικού καπιταλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ΑΟΖ.

Απαιτούμε να διακοπεί άμεσα κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις που συνεργάζονται με τις ισραηλινές επιθέσεις. Καλούμε όλες και όλους τους αγωνιστές/ριες του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της Αριστεράς να σταθούμε στο πλευρό των Παλαιστίνιων μέχρι τη νίκη. Για μια Παλαιστίνη ελεύθερη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα – ΣΕΚ


Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος – Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Η μαζική επίθεση των δυνάμεων της Χαμάς, με πλήθος ρουκετών, σπάσιμο του φράκτη-φυλακή των ισραηλινών και την είσοδο Παλαιστίνιων μαχητών σε επτά, κατεχόμενες από το Ισραήλ, περιοχές της Παλαιστίνης, είναι η δίκαιη αντίδραση ενός λαού που για δεκαετίες ασφυκτιά κάτω από το δολοφονικό κλοιό του Ισραήλ. Είναι μια πράξη που παράχθηκε από το διαρκές έγκλημα του φασιστικού-σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Γιατί τέτοιο έγκλημα είναι η μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας στην πιο μεγάλη φυλακή του κόσμου, με τους φασίστες του Ισραήλ να έχουν οδηγήσει τα 2,3 εκατομμύρια των κατοίκων της σε συνθήκες απίστευτης φτώχειας και εξαθλίωσης, μέσω του πολύχρονου αποκλεισμού. Ενώ είναι αρκετές φορές που η ανάγκη του ισραηλινού κράτους να επιδείξει πυγμή αλλά και να προωθήσει την «τελική λύση» για τον πλήρη αφανισμό του παλαιστινιακού λαού, οδηγεί σε μαζικούς βομβαρδισμούς σπιτιών και πολυκατοικιών μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Τέτοιο έγκλημα είναι οι συνεχείς καταπατήσεις της Παλαιστινιακής γης από τους εποίκους των ισραηλινών κατακτητών με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων του Ισραήλ – «αριστερών», «κεντρώων», «δεξιών» και τα τελευταία χρόνια «ακροδεξιών» και ανοιχτά φασιστικών κομμάτων.

Γιατί τέτοιο έγκλημα, διαρκές και φασιστικό, είναι τελικά το διώξιμο των Παλαιστινίων από τη γη τους με τον κατακτητικό πόλεμο του 1948, αλλά και τον πόλεμο του 1967 που οδήγησε στην κατοχή του μεγαλύτερου μέρους της Παλαιστίνης και τον ασφυκτικό έλεγχο του υπόλοιπου τμήματος από τους φασίστες-σιωνιστές του Ισραήλ και για λογαριασμό των ΗΠΑ. Διότι οι ΗΠΑ έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φυτέψουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ένα κράτος-χωροφύλακα με σκοπό να την ελέγχουν και φυσικά να παρεμβαίνουν-επεμβαίνουν για να διασφαλίζουν την κυριαρχία τους σ’ αυτό το κρίσιμο –γεωπολιτικό και οικονομικό-ενεργειακό– σταυροδρόμι.

Δεν είναι απίθανο, με βάση τα χαρακτηριστικά της Χαμάς, τις αυταπάτες της για ορισμένα από τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, αλλά και τις διασυνδέσεις της με άλλᬬ– η επίθεση αυτή να συνδέεται και με την προσπάθεια της Χαμάς να δυναμιτίσει την προωθούμενη από τη διοίκηση Μπάιντεν συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, που θεωρεί ότι θα «υποβαθμίσει» ακόμη περισσότερο το «παλαιστινιακό ζήτημα».

Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις που μπορεί να υπάρχουν για την πραγματική διάθεση της ηγεσίας της Χαμάς, το βάθος της προετοιμασίας της επίθεσης και της αντιμετώπισης της απάντησης των κατακτητών, και κυρίως για το ότι λείπουν τα ιδεολογικά και πολιτικά εκείνα στοιχεία, της κομμουνιστικής κατεύθυνσης, που θα μπορούσαν να φέρουν τη νίκη στον ένοπλο αγώνα, οι εξελίξεις αυτές δείχνουν πως οι λαοί, ακόμα και αν δεν έχουν τις ηγεσίες που τους αναλογούν, δεν διαλέγουν τις αλυσίδες τους!

Αυτή η εξέλιξη σίγουρα θα πολλαπλασιάσει τις επιπλοκές στην Μέση Ανατολή που έχει μετατραπεί σε ένα πυρακτωμένο κουβάρι αντιθέσεων και στην οποία το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται σημαντικές ανακατατάξεις. Ταυτόχρονα με τα γεγονότα στην Γάζα, η τουρκική αστική τάξη βομβάρδισε για πολλοστή φορά περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, ενώ ντρόουν της καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις των ΗΠΑ που εδρεύουν στις κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας. Ιράν και Σαουδική Αραβία, με τη διαμεσολάβηση της Κίνας, προσπαθούν να βρουν τρόπους συνύπαρξης (εξού και η παρέμβαση Μπάιντεν), ενώ η Υεμένη συνεχίζει να υφίσταται τον πολύχρονο εξοντωτικό πόλεμο από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, φυσικά οι ΗΠΑ, γνωστοί συνένοχοι και στυλοβάτες του φασιστικού-σιωνιστικού Ισραήλ και αρωγοί των εγκλημάτων του εναντίον του παλαιστινιακού λαού, εκδίδουν ανακοινώσεις συμπαράστασης και μιλούν για το «δικαίωμα αυτοάμυνας» των καταχτητών. Από κοντά, όχι μόνο η δουλοπρεπής έναντι του φασιστικού Ισραήλ και των ΗΠΑ, κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την –ντροπιαστική για κάθε προοδευτικό άνθρωπο– στήριξη των φασιστών-σιωνιστών που ξεκίνησε από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα χρόνια 2015-2019.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι σε όλη τη γη, οι καταπιεσμένοι λαοί του πλανήτη, είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είναι με τον παλαιστινιακό Δαβίδ έναντι του ισραηλινού-αμερικάνικου Γολιάθ. Είναι με τον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για να ζει με αξιοπρέπεια σε μια λεύτερη πατρίδα ενάντια στους φασίστες-σιωνιστές κατακτητές του που τον δολοφονούν με κάθε τρόπο και μέσο εδώ και 75 ολόκληρα χρόνια!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί όλες τις αριστερές οργανώσεις, κάθε αριστερή προοδευτική συλλογικότητα, κάθε αριστερό προοδευτικό άνθρωπο, να υπερασπιστούν πλατιά και μαζικά, στο δρόμο, και σε κάθε περιοχή της χώρας το δίκιο του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού.

ΚΚΕ(μ-λ)


Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους. Σε αυτόν τον αγώνα ο μαρτυρικός Παλαιστινιακός λαός έχει γράψει με το αίμα του σελίδες ηρωικής αντίστασης ενάντια στο σιδερόφρακτο Ισραήλ, κερδίζοντας την αναγνώριση και συμπαράσταση των λαών του κόσμου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν κιόλας την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας με την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» κατά των Παλαιστινίων, κηρύσσοντας κατάσταση πολέμου και προαναγγέλλοντας νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σπεύδουν τώρα να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα». Το ίδιο πολιτικό αποτέλεσμα έχει και η τήρηση ίσων αποστάσεων (Ρωσίας, Τουρκίας) που καλούν σε αυτοσυγκράτηση και τις δυο πλευρές.

Με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» έσπευσαν να ευθυγραμμιστούν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου καταδικάζοντας τη «φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι φασιστικές δυνάμεις της Βουλής.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική βαρβαρότητα του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος και τάσσεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία.

Μ-Λ ΚΚΕ


Νίκη γιατί ο αγώνας του είναι δίκαιος. Γιατί διώχτηκε από τη γη του, γιατί γνώρισε και γνωρίζει ανελέητη τρομοκρατία, εξανδραποδισμούς, γενοκτονία, προσφυγιά, δολοφονίες, βασανιστήρια. Γιατί επί δεκαετίες παλεύει με πέτρες, σφεντόνες και λιανοντούφεκα για να έχει τη δική πατρίδα, για να ορίζει ο ίδιος τις τύχες του. Γιατί δεν υποστέλλει τη σημαία της αντίστασης. Γιατί τα ποτάμια αίματος που έχει χύσει, τα δεκάδες χιλιάδες αθώα θύματα που έχει δώσει σ’ αυτόν τον αγώνα, δεν έχουν κάμψει την αποφασιστικότητα, το πείσμα, το πάθος του για τη λευτεριά.

Η παλαιστινιακή αντίσταση δίνει ελπίδα, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους καταπιεζόμενους σε όλο τον κόσμο, κόντρα στις λογικές του «εφικτού», του «ρεαλισμού», της ανημπόριας απέναντι στη δύναμη του αντίπαλου, του «δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

Η χθεσινή επίθεση στο Ισραήλ απέδειξε πως η φοβερή πολεμική μηχανή, το σιδερόφρακτο κράτος του είναι «χάρτινη τίγρη» απέναντι στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη που δίνει το δίκιο του αγώνα. Ο ελλιπής και αυτοσχέδιος εξοπλισμός κατάφερε συντριπτικά χτυπήματα στην υπερσύγχρονη υπεροπλία των Ισραηλινών. Η συστηματική οργάνωση και ο προσεκτικός σχεδιασμός ξεπέρασε τη διαβόητη Μοσάντ, τα τρομερά συστήματα παρακολούθησης, τα τείχη και τους φράχτες.

Κάθε προοδευτικός και ελεύθερος άνθρωπος σ’ όλο τον κόσμο στέκεται στο πλευρό της παλαιστινιακής αντίστασης, στο πλευρό ενός μικρού λαού που πολεμά με νύχια και με δόντια. Οι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού, οι θιασώτες του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, οι πραγματικοί τρομοκράτες βαφτίζουν την αντίσταση «τρομοκρατία». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να καταδικάσει «τους τρομοκράτες της Χαμάς» και να διακηρύξει «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Από κοντά συντάχθηκε και ο θλιβερός ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας επιπλέον διαπιστευτήρια αμερικανοδουλείας. Ο ελληνικός λαός πάντοτε στεκόταν στο πλευρό των Παλαιστινίων. Σήμερα, που όλα τα κοράκια θέλουν να πνίξουν την παλαιστινιακή αντίσταση, αυτή η αλληλεγγύη έχει ξεχωριστή σημασία. Σήμερα που όλα τα κοράκια μας προπαγανδίζουν την «τρομοκρατία» των Παλαιστινίων, να βροντοφωνάξουμε:

Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση!

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό!

Κάτω το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ!

Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

Είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

To KKE καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού -με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους-  τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.
Τα σημερινά γεγονότα δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» και αυτοί που ψάχνουν τις αιτίες τους θα πρέπει να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια, η οποία αποκαλύπτει πως κλιμακώνονται καθημερινά οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και οδηγούν σε δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Πρόκειται για εγκλήματα που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και έχει καταγγείλει επανειλημμένα το ΚΚΕ. Η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις είναι διπλά εκτεθειμένοι, γιατί από το 2015 σφυρίζουν αδιάφορα και αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής.
Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967,  με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.
ΚΚΕ

Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει Το ΜέΡΑ25 ξεκάθαρα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για ελευθερία, ζωή, δικαιοσύνη Ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται υπό κατοχή, αποκλεισμό, εμπάργκο και θάνατο. Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη μας δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει.

Το κράτος του Ισραήλ επεκτείνει μεθοδικά και αδιάκοπα τους εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη και το καθεστώς Απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων καθίσταται διαρκώς πιο βάναυσο και φονικό.

Ισραηλινοί πολίτες που αντιδρούν στην φονική αυτή πολιτική κατά των Παλαιστινίων, δέχονται σκληρές διώξεις από το ίδιο τους το κράτος.

Οι κυβερνήσεις μας των τελευταίων ετών, ΣΥΡΙΖΑ αρχικά και ΝΔ κατόπιν, έχουν προσδέσει τη χώρα μας στο άρμα αυτού του κράτους, στρέφοντας την πλάτη στη Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κάτι που είναι εμφανές και στις χθεσινές ανακοινώσεις των δύο κομμάτων.

Όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης: «Ο δρόμος προς τον τερματισμό της φρικτής αιματοχυσίας Παλαιστινίων και Ισραηλινών, Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ξεκινά μ’ ένα απαραίτητο πρώτο βήμα: Τον τερματισμό του καθεστώτος Απαρτχάιντ του ισραηλινού κράτους και της ισραηλινής κατοχής».

ΜέΡΑ25

Μοιραστείτε το άρθρο