Οι δημόσιοι χώροι στο επίκεντρο του ανταγωνιστικού κινήματος – οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι να απλωθούν στην κοινωνία

Δύο μέρες πριν τις τοπικές εκλογές, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε στην πλατεία της Ροτόντα την πρώτη μέρα από το διήμερο εκδηλώσεών της: Η πόλη πέρα από τις εκλογές. Το θέμα που αναπτύχθηκε από τους εισηγητές ήταν: “Δημόσιος χώρος ελεύθερος και κοινωνικός ή εξευγενισμένος και εμπορευματοποιημένος; Η εδαφικοποίηση των αντιστάσεων και η αξία των ελεύθερων κοινωνικών χωρών και των καταλήψεων”. Τοποθετήθηκαν μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο, της Κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και τοποθετήσεις παρευρισκομένων στην εκδήλωση. Η πόλη είναι ένα δυναμικό πεδίο δράσης και οι δημόσιοι χώροι βρίσκονται στο επίκεντρο τους ενδιαφέροντος του ανταγωνιστικού κινήματος, αναπτύχθηκε, ενώ διατυπώθηκε ο προβληματισμός γύρω από την αναγκαιότητα οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι να απλωθούν στην κοινωνία. 

Την επόμενη Παρασκευή 13/10 (δύο μέρες πριν το β’ γύρο των τοπικών εκλογών) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη μέρα εκδηλώσεων με θέμα: “Ζούμε χειρότερα και κοστίζει περισσότερο: το ζήτημα του Νερού, της Στέγασης και της Τροφής” και ομιλητές από: Την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων ΕΥΑΘ, κάτοικο της εκκενωμένης Κατάληψης Στέγης Λεωφόρου Νίκης 67, ενώ ερευνήτριες θα αναπτήξουν την κριτική στο σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο-ποιότητα τροφής.


2ήμερο εκδηλώσεων/συζητήσεων – “Η πόλη πέρα από τις εκλογές”, Παρασκευή 6 και Παρασκευή 13/10 στη Ροτόντα

Μοιραστείτε το άρθρο