Τριήμερο εκδηλώσεων – συζητήσεων – δράσεων στη γειτονιά των Κατειλημμένων Προσφυγικών, Παρασκευή 29/9 με Κυριακή 1/10

Είναι μείζονος σημασίας, να υπερασπιστούμε τις δομές του αγώνα. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε και προτάσσουμε τη σημαντικότητα της συνοργάνωσης όλων αυτών των διαφορετικών εγχειρημάτων, με κοινό σκοπό. Με όπλο μας, την αλληλεγγύη ως εγγύηση της ύπαρξης μας απέναντι στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι από τα κάτω.

Σε συνέχεια των καλεσμάτων του Αυγούστου -Σεπτεμβρίου με σκοπό την πλαισίωση και τη διαρκή παρουσία του κόσμου του αγώνα στην κοινότητα των Προσφυγικών, προχωράμε με ένα 3ήμερο εκδηλώσεων/συζητήσεων/workshop από 29/9 ως 1/10.

Το πρόγραμμα του τριημέρου:

Παρασκευή 29/9:

17:00 Συλλογική κουζίνα

18.00-20:00 Τοποθετήσεις και συζήτηση πάνω στο στεγαστικό ζήτημα και τον εξευγενισμό (Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη, Συντονιστικό δράσης για την Υπεράσπιση των Εξαρχείων, Ανοιχτή συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκο Δρακοπούλου, ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ. & άλλες συλλογικότητες)

20:00-23:00 Τοποθετήσεις και συζήτηση πάνω στο θέμα του φασισμού και

την κατάσταση στον Έβρο

(Solidarity with migrants, Κατάληψη στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, Open Assembly against pushbacks and border violence, ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ, Τοποθετήσεις από δικηγόρους)

23.00 Μοχίτο μπαρ

Σάββατο 30/9:

13:00 Πορεία

Μετά την πορεία επιστρέφουμε στη γειτονιά για συλλογική κουζίνα, συζητήσεις, καφέ-τσάι & ρεμπέτικο που θα διαρκέσει ως νωρίς το βράδυ.

Κυριακή 1/10:

12:00

  • Περίπατος γειτονιάς
  • Workshop & παιδικές δραστηριότητες
  • Έκθεση φωτογραφίας

17:00-19.30 Άνοιγμα της καμπάνιας αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο

Κώστα Δημαλέξη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο & τοποθέτηση από την Κοινότητα των Κατειλημμένων

Προσφυγικών

20:00-22:00 Τοποθέτηση της Επιτροπής για την ανάδειξη και την υπεράσπιση των προσφυγικών και της συλλογικής της μνήμης #Saveprosfygika

22.00: Κιόσκι με μουσική

ΣΥνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

sykapro_squat@riseup.net

*και τις 3 μέρες θα είναι ανοιχτό το κιόσκι

*Θα υπάρχουν μπλουζάκια & έντυπο υλικό της κοινότητας & των δομών της

*Θα υπάρχει υλικό της καμπάνιας RiseUp4Rojava Greece


Το τριήμερο 29 Σεπτέμβρη – 1 Οκτώβρη συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις εκδηλώσεις και την πορεία των κατειλημμένων προσφυγικών, που απειλούνται άμεσα από τους σχεδιασμούς της διπλής ανάπλασης.

Την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε με εισήγηση στη συζήτηση για το στεγαστικό ζήτημα και τον εξευγενισμό.

“Δε δεχόμαστε να γίνει η περιοχή μας ο τουριστικός προορισμός που ονειρεύονται για να πλουτίσουν οι κτηματομεσιτικές εταιρείες τους. Δε δεχόμαστε να αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής σ’ ένα τόπο αποκλειστικής υποδοχής καταναλωτών, σ’ ένα απέραντο διασκεδαστήριο χωρίς ταυτότητα.

Ο σταθμός μετρό που σχεδιάζεται στην πλατεία και θα καταστρέψει έναν από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους που υπάρχουν στην γειτονιά, έχει διπλή χρήση. Αφενός θα είναι το βασικότερο εργαλείο των πολιτικών κυριλοποίησης και της συνεπαγόμενης κερδοφορίας του τουριστικού κεφαλαίου, των κτηματομεσιτικών και των μαγαζιών της εστίασης, αφετέρου, στοχεύει να τσακίσει την ιστορία της περιοχής. Στη γενικότερη επίθεση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, μέσω των μεγάλων έργων, των αναπλάσεων και των ιδιωτικοποιήσεων ή των αποκλεισμών των ελεύθερων δημόσιων χώρων στο Δήμο Αθηναίων, τα Εξάρχεια κατέχουν κομβικό ρόλο, εξαιτίας του ανολοκλήρωτου πόθου μετατροπής της γειτονιάς σε τουριστικό προορισμό και της κρατικής ανάγκης για πολιτική σιγή νεκροταφείου.

Ο έλεγχος, η αστυνόμευση, η εμπορευματοποίηση και ο εξευγενισμός, που έτσι και αλλιώς έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια, θα οδηγήσουν όχι μόνο σε περαιτέρω εκτοπισμό των πιο αδύναμων στρωμάτων, εφόσον η εύρεση κατοικίας είναι πια σχεδόν αδύνατη λόγω της αύξησης των ενοικίων, αλλά και στη βίαιη απομάκρυνση των αγωνιζόμενων και των πολιτικών/κοινωνικών εγχειρημάτων. Η καταστροφή της ιστορικής πλατείας της γειτονιάς θα οδηγήσει στην αντικατάστασή της από ένα σημείο μετάβασης, που θα εξυπηρετεί την ανεμπόδιστη ροή της κατανάλωσης και της παραγωγής. Την καταστροφή όλων των δέντρων της πλατείας θα ακολουθήσει για μια δεκαετία εργοτάξιο με λαμαρίνες, θόρυβο και περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλαγές εμπορικών χρήσεων πέραν από τις ανάγκες των κατοίκων ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη αλλαγή στη σύνθεση των επισκεπτών και των κατοίκων, διάλυση των κοινωνικών και πολιτικών δεσμών και τελικά, η εξαφάνιση της ιστορίας των Εξαρχείων.

Η ανάπλαση – ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη, οι εκκενώσεις καταλήψεων, η συνεχής παρουσία και οι προκλήσεις της αστυνομίας, η μουσειοποίηση του πολυτεχνείου, η αλλαγή φυσιογνωμίας του κήπου του Μουσείου, η πεζοδρόμηση Τοσίτσα – Ζωσιμάδων ως τον λόφο Στρέφη, τα αμέτρητα ξενοδοχεία και airbnb, αποτελούν κάποια από τα σημεία επίθεσης στα Εξάρχεια, που σαν στόχο έχει να εξαφανίσει της πολιτική φυσιογνωμία της περιοχής και να εγκαταστήσει σιγή νεκροταφείου σε μια γειτονιά η οποία, απέναντι στην πολεμική που έχει δεχτεί από το gentrification και τις κρατικές πολιτικές, έχει καταφέρει να γεννήσει εγχειρήματα αυτοοργάνωσης, κοινωνικές αντιστάσεις, και εξεγέρσεις. Έχει καταφέρει να αποτελεί έναν ζωντανό πόλο αντίστασης απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα. Και την ιστορία αυτής της γειτονιάς θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

Δεν θέλουμε τις γειτονιές μας ούτε αντικείμενο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας, ούτε ζώνες κατανάλωσης και τουριστικά αξιοθέατα. Θέλουμε τους χώρους μας ανοιχτούς και ελεύθερους, όπου θα κοινωνικοποιούμαστε, θα οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας, θα ορίζουμε εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι τις ανάγκες μας.”

Ανοιχτή Συνέλευση υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη


Η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, στηρίζει το τριήμερο εκδηλώσεων της κατειλημμένης κοινότητας των Προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Την πρώτη μέρα η κατάληψη μας θα τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα του φασισμού και την κατάσταση στον Έβρο, ενώ η συνέλευση του Συντονισμού Δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων, στην οποία συμμετέχουμε θα τοποθετηθεί πάνω στο στεγαστικό ζήτημα και τον εξευγενισμό.

Καλούμε όλο τον αλληλέγγυο κόσμο να στηρίξει και να πλαισιώσει απο τις 29/9 εως την 1/10, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις στα Προσφυγικά!

Στηρίζουμε τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους-δημόσιους χώρους!

10, 100 χιλιάδες καταλήψεις

ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης!

Ούτε σπιθαμή γης σε κράτος και κεφάλαιο!

The Refugee/Migrant Squat Notara 26, supports the three-day event of the squated prosfigika community in Alexandra Avenue.

On the first day, our squat will focus on the issue of fascism and the situation in Evros, while the assembly of the Action Coordination for the Defense of Exarchia, in which we participate, will focus on the housing issue and gentrification.

We call everyone support from 9/29 to 10/1, the actions and events in Prosfigika!

We support squatting and self-organized public spaces!

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

Μοιραστείτε το άρθρο