Πορεία αλληλεγγύης με τα Προσφυγικά, τους δημόσιους απελευθερωμένους χώρους και τις καταλήψεις, Σάββατο 30/9 στις 13:00 μπροστά στο πρώτο μπλοκ των Προσφυγικών

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις και οι εκκενώσεις του Αυγούστου αποδεικνύουν πως το κράτος συνεχίζει να επιτίθεται στις καταλήψεις και τους απελευθερωμένους χώρους αγώνα. Λεηλατεί οτιδήποτε μπορεί να αποφέρει κέρδη, επιτίθεται σε οτιδήποτε μπορεί να αντισταθεί στα σχέδιά του. Σχεδόν όλες οι καταλήψεις έχουν εκκενωθεί, τα πάρκα και οι ελεύθεροι χώροι απαλλοτριώνονται αλυσιδωτά, ώστε να χάσουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και σταδιακά να αποστειρωθούν, να μετατραπούν σε άλλο ένα τέλεια προσαρμοσμένο κομμάτι της μεγαλούπολης, κομμάτι της δικής του “προόδου” και εξευγενισμού.

Η επίθεση ενάντια στους ταξικά καταπιεσμένους είναι σφοδρή και πολυεπίπεδη, αποκλείοντας τους από την κάλυψη κάθε είδους βασικής ανάγκης: στέγη, σίτιση, υγειονομική περίθαλψη, μετακίνηση, εργασιακά δικαιώματα κ.α. Η θανατοπολιτική στα σύνορα εντείνεται με φαινόμενα όπως το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου να αποτελούν πλέον κανονικότητα. Οι δολοφονίες, ξυλοδαρμοί, απαγωγές, βιασμοί, κλοπές σε βάρος προσφύγων και προσφυγισσών διαπράττονται σε αγαστή συνεργασία κράτους παρακράτους (όπως είδαμε με τα γεγονότα του Έβρου), υπηρετώντας τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ.

Εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης γενικευμένης κρίσης, οι δυνάμεις της αντίστασης καλούνται να οργανώσουν συλλογικά τους αγώνες και τις αντιστάσεις τους ενάντια στο κράτος, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία σε κάθε πτυχή του κοινωνικού πεδίου, πάνω στις κοινές ανάγκες των ταξικά καταπιεσμένων. Τα ταξικά σωματεία, οι συλλογικότητες βάσης και γειτονιών, οι πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις, τα κινήματα αλληλεγγύης, οι αποφασισμένοι μαχητές και μαχήτριες, να πορευτούμε συντονισμένα. Η μαζική και οργανωμένη συμπόρευση χτίζει στο σήμερα τα κινήματα του αύριο.

Είναι μείζονος σημασίας να υπερασπιστούμε τις δομές του αγώνα, τα κεκτημένα του κινήματος και των κοινωνιών, με όπλο μας την αλληλεγγύη ως εγγύηση της ύπαρξης μας απέναντι στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε.

Καλούμε το Σάββατο 30/9, στις 13.00 σε πορεία αλληλεγγύης με τα Προσφυγικά, τους δημόσιους απελευθερωμένους χώρους και τις καταλήψεις.

Σημείο συγκέντρωσης Κουζή & Αλεξάνδρας, μπροστά στο 1ο μπλοκ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

ΣΥνέλευση ΚΑτειλημμένων ΠΡΟσφυγικών

Μοιραστείτε το άρθρο