Πανθεσσαλική διαδήλωση, Κυριακή 24/9 στις 12:30 στην πλατεία Σάπκα στη Λάρισα

Η κλιμάκωση του αγώνα είναι επιλογή!

Μπροστά στην καταστροφή της Θεσσαλίας, απέναντι στην κρατική αδιαφορία, κόντρα στον ζόφο της απελπισίας, ως Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας επιλέγουμε να συναντηθούμε με τους πληγέντες των πλημμυρών, με όλους αυτούς που καταστράφηκαν και με όλους όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

Να συντονιστούμε, να αλληλοβοηθηθούμε, να αυτοοργανωθούμε και να δηλώσουμε για ακόμη μια φορά, πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο μαχητικά παρόντες στο δρόμο του αγώνα.

Δεν συναινούμε στο εθνικό προσκλητήριο σιωπής. Βγαίνουμε μαζικά και οργανωμένα στον δρόμο να καταγγείλουμε ότι

«Μας έπνιξαν στον κάμπο, μας έκαψαν στα δάση, μας σκότωσαν στα τρένα, οι δολοφόνοι είναι από την ίδια γέννα»

Καλούμε όλους/όλες από την πληγείσα Θεσσαλία αλλά και την υπόλοιπη χώρα σε πορεία την Κυριακή 24/9 στη Λάρισα.


Την Κυριακή συμμετέχουμε στο Πανθεσσαλικό κάλεσμα για συγκέντρωση -πορεία στην κεντρική πλατεία στις 12:00
Όλ@ εκεί να διεκδικήσουμε στο δρόμο όσα μας ανήκουν!
Το ιδανικότερο κλείσιμο για το φετινό αντιρατσιστικό φεστιβάλ…

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας


Βουνά καμένα – χωριά πλημμυρισμένα
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΝΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

Δεν πρόλαβαν να σβήσουν οι φωτιές που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα γης και δασών απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη τη χώρα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη φρίκη που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει αυτή τη φορά η Θεσσαλία. Η ασύλληπτη καταστροφή που επικρατεί στην περιοχή είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να υπολογιστεί το μέγεθός της ακόμα, μετά και από τόσες μέρες. Ολόκληρες περιοχές του θεσσαλικού κάμπου βρίσκονται σκεπασμένες από νερό και λάσπη, ενώ χωριά του Πηλίου έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί ή έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Ο,τι συγκροτούσε τη ζωή ενός τόπου έχει εξαφανιστεί, σπίτια, σχολεία, κέντρα υγείας, χωράφια. Αμέτρητος αριθμός ζώων πνίγηκαν. Ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών ανθρώπων αλλά και των αγνοουμένων.

Η φρίκη αυτή όμως έχει όνομα. Κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα. Ένα ακόμα από όλα όσα μόνο το 2023 βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε. Από τους νεκρούς στα Τέμπη, τους πνιγμένους πρόσφυγες- μετανάστες στην Πύλο, τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και τα απανθρακωμένα σώματα που άφησαν πίσω τους. Η κλιματική αλλαγή που διαρκώς μπαίνει στο προσκήνιο από κρατικούς παράγοντες, δεν είναι τίποτα άλλο από την εγκληματική κρατική διαχείριση των συνεπειών, που το ίδιο το σύστημα παράγει καταστρέφοντας τον φυσικό κόσμο. Μια διαχείριση που διαπερνά το σύνολο της καθημερινότητας και τις διαφορετικές πτυχές της, καθιστώντας τη ζωή μας συνεχώς μετέωρη, που λεηλατεί τα πάντα, που αφήνει να καίγονται τα δάση για να τα εκμεταλλευτεί το κεφάλαιο εκ των υστέρων, που δολοφονεί στις ράγες των τρένων λόγω της παντελούς έλλειψης ελέγχου και συντήρησης των δικτύων και της επικοινωνίας μεταξύ των αμαξοστοιχιών, που πνίγει ανθρώπους ρυμουλκώντας και ανατρέποντας σκάφη προσφύγων που εκπέμπουν sos, που έχει καταστρέψει το ΕΣΥ και άνθρωποι πεθαίνουν πάνω σε καρότσες πηγαίνοντας στο νοσοκομείο, που πριμοδοτεί την εργοδοτική ασυδοσία και τις δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς. Στην πραγματικότητα, τα τραγικά συμβάντα που μας συγκλονίζουν, δεν είναι ατυχή περιστατικά ή παρεκτροπές του συστήματος, αλλά αναπόφευκτες και διαρκώς κλιμακούμενες συνέπειες που επιφέρουν πάνω στον φυσικό κόσμο και την κοινωνία το πλήθος των μεγάλων και μικρών συμφερόντων, τα οποία πηγάζουν από το ίδιο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα εξουσίας.

Είναι το κράτος, οι τοπικοί του παράγοντες και το κεφάλαιο που πνίξανε τη Θεσσαλία, που γνώριζαν την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων ενώ είχαν δοθεί εκατομμύρια για την κατασκευή τους, που δεν ειδοποίησαν χιλιάδες ανθρώπους ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να μεταβούν σε ασφαλή σημεία, που μπάζωσαν γεφύρια για να περνάνε με ασφάλεια τα φορτηγά των κατασκευαστικών εταιρειών για τη μεταφορά ανεμογεννητριών πνίγοντας χωριά, που ξεκίνησαν μετά από 2 ολόκληρες μέρες τις διασώσεις εγκλωβισμένων, που 4 νομοί δεν έχουν ρεύμα και πόσιμο νερό, που αδιαφορούν για τα κοράκια που αισχροκερδούν πάνω στη δυστυχία και τις ανάγκες των ανθρώπων για ένα μπουκάλι νερό, που διακινδυνεύουν την υγεία όσων βρίσκονται στη Θεσσαλία, και όχι μόνο, με τις ασθένειες που εγκυμονούνται μέσα σε αυτή την υδάτινη κόλαση της λάσπης, των νεκρών, των φυτοφαρμάκων, των περιττωμάτων και του πετρελαίου. Είναι οι ίδιοι που χτύπησαν και προσήγαγαν δεκάδες ανθρώπους- κατοίκους των πληγεισών περιοχών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το έγκλημα που έχει συντελεστεί, έξω από την περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου ο πρωθυπουργός προσέφερε ψίχουλα στον κόσμο για να κάνει ακριβώς τι (;). Για να μισοχτίσει και πάλι τη ζωή του, περιμένοντας το επόμενο έγκλημα. Τη ζωή που δεν πρόλαβε να συμμαζέψει μετά και τις πλημμύρες του 2020. Η ζωή όμως όσων δολοφονήθηκαν δεν ξαναχτίζεται, ούτε όσων βιώνουν και ξαναβιώνουν τη βαρβαρότητα μέσα στην οποία μας πνίγουν, την αβεβαιότητα για το αύριο και το φόβο που μας ενσταλάζουν.

Γιατί το κράτος και το κεφάλαιο κάνει αυτό ακριβώς που ξέρει να κάνει. Να εκμεταλλεύεται, να λεηλατεί, να καταστέλλει. Να εξαθλιώνει και να φέρνει στην επιφάνεια τα πιο κανιβαλιστικά χαρακτηριστικά, όπως έγινε και με τη δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. Και εκεί που χρειάζεται βοήθεια, επιστρατεύει ό,τι πιο μισαλλόδοξο, ό,τι εχθρεύεται τη ζωή και την ελευθερία, μια πληγή στα σπλάχνα της ίδιας της ανθρωπότητας, την αντεπανάσταση. Το φασισμό. Από τη συνωμοσιολογική ρητορική που βγήκε από το στόμα του Μητσοτάκη πως οι μετανάστες καίνε τον Έβρο μέχρι τους φασίστες- κυνηγούς κεφαλών που απήγαγαν στη Δαδιά πρόσφυγες και μετανάστες. Από τις φασιστικές επιθέσεις μέσα στις πόλεις, τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες μεταναστών όπως του μετανάστη-εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στα Πατήσια στις 12 Αυγούστου και την αφήγηση περί πλιάτσικων στα πλημμυρισμένα σπίτια από ρομά μέχρι τις συνωμοσιολογικές, φονταμενταλιστικές και φασιστικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης.

Στον αντίποδα, όμως, όλων αυτών των κρατικών και καπιταλιστικών εγκλημάτων, της προσπάθειας να χαθεί καθετί συνεκτικό που να ενώνει τους πληβείους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους και της εκ νέου επιστράτευσης των φασιστικών συμμοριών, βρίσκονται όλοι αυτοί και αυτές που με την αλληλεγγύη και την αυταπάρνησή τους στέκονται στο πλευρό όλων όσοι έχουν ανάγκη. Οι εθελοντές, οι κάτοικοι και ο κόσμος της αυτοοργάνωσης και του αγώνα που συλλέγουν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και νερό, που διασώζουν εγκλωβισμένους, που ανοίγουν τα σπίτια τους για όσους πια δεν έχουν, που το προηγούμενο διάστημα έσβηναν τις φωτιές, που στέκονται ανάχωμα στα φασιστικά τάγματα εφόδου, που έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή του κράτους, το οποίο δολοφονεί χωρίς κανένα δισταγμό και που μόνο του μέλημα είναι η διατήρηση της εξουσίας του. Γι’ αυτό ακριβώς δεν παύει να εξοπλίζεται, να παρατάσσει αστυνομικό στρατό, να χτίζει ρητορική τάξης και ασφάλειας και να χτυπά όσες και όσους αγωνίζονται, στοχεύοντας ιδιαίτερα στο αναρχικό κίνημα και στις εστίες συλλογικής και αυτοοργανωμένης αντίστασης, εντείνοντας την πάγια αντιεξεγερτική στρατηγική του, για το ξερίζωμα των εξεγέρσεων που κυοφορούνται. Έτσι η εκστρατεία κατά των καταλήψεων συνεχίζεται, με την εκκένωση και κατεδάφιση του ΕΧΚ Βοτανικού Κήπου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη Ρόδο, την εκκένωση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Άνω Κάτω Πατησίων και του κοινωνικού κέντρου Ζιζάνια τις μέρες που άνθρωποι, ζώα και δέντρα γίνονταν στάχτη στον Έβρο, και τη στοχοποίηση όλων των κατειλημμένων χώρων αγώνα.

Απέναντι σε αυτήν τη συνθήκη της γενικευμένης επίθεσης, λεηλασίας και καταστροφής, απαιτείται μια πλατιά κοινωνική αφύπνιση και μια συνολική κοινωνική κριτική του αδιέξοδου και χρεωκοπημένου συστήματος, το ξεπέρασμα της ανάθεσης, της διαμεσολάβησης και της αδράνειας, το δυνάμωμα των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, η συγκρότηση αυτοοργανωμένων, αντιθεσμικών μετώπων αντίστασης και η δημιουργία κάθε δυνατού αναχώματος σε κάθε σημείο που εκδηλώνεται η κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα. Απέναντι στο δυστοπικό μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι ελίτ της εξουσίας και του πλούτου, υπάρχει η επιλογή της συλλογικής αντίστασης και του αγώνα. Να τους θυμίσουμε τι μπορεί να συμβεί όταν η κοινωνία των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων ανθρώπων παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και αντιστέκεται μαζικά και μαχητικά στους σχεδιασμούς τους. Αν μένει κάτι ακόμα να σωθεί από τη φρίκη και τη βαρβαρότητα που μας καταδικάζει το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα, αυτό βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Η μόνη λύση για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, για έναν κόσμο που η ζωή μας δεν θα παζαρεύεται και δεν θα εξαρτάται από τους υπολογισμούς των κυρίαρχων, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, λεηλασία της φύσης, ξεριζωμό, αρρώστιες και θάνατο είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Υγεία, παιδεία, στέγαση, τροφή

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Στηρίζουμε την πανθεσσαλική διαδήλωση: Κυριακή 24/9 | Κεντρική Πλατεία Λάρισας | 12.30

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ,ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ!

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας


Πανθεσσαλική διαδήλωση στη Λάρισα: Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις κινηματικές δυνάμεις και τον λαό της Θεσσαλίας!

Κάνε τα νύχια σου τσαπιά/ τις απαλάμες φτυάρια/

και, καραγκούνη, πάλεψε/ μη κλαις και μη κιοτεύεις/

και ξαναχτίσε τη ζωή/ και ξανασπείρε ελπίδα

και πείσμωσε και μάτωσε/ ο κάμπος να καρπίσει

να ξελασπώσει η ζωή/ και να κινήσει αγώνας

για ν’ ανθρωπέψει η ζήση μας/ με τον λαό αφέντη.”

Η κατάσταση δύο εβδομάδες μετά τις μεγάλες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες:

Τουλάχιστον 17 νεκροί, δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, καταστροφή μεγάλου μέρους του οδικού δικτύου, αποκλεισμένα χωριά, εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα βυθισμένα μέσα στις λάσπες, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων κατεστραμμένα, ακατάλληλη και περιορισμένη υδροδότηση για τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και εκτεταμένα προβλήματα στα δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάθε μέρα που περνάει σε πολλές περιοχές η αποσύνθεση νεκρών ζώων μέσα στα στάσιμα νερά που έχουν σχηματίσει ολόκληρες λίμνες που δημιουργήθηκαν στη θέση δρόμων, στο κέντρο της Λάρισας αλλά και πάνω από την έκταση ολόκληρων χωριών, δημιουργεί μία ατμόσφαιρα όλο και πιο αποπνικτική με τους κατοίκους να προσπαθούν μόνοι τους να ξαναστήσουν τη ζωή τους κινδυνεύοντας από μεταδοτικές ασθένειες, ενώ δεκάδες είναι ήδη τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Δύο εβδομάδες μετά μετά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άστεγοι, άνθρωποι πεινασμένοι, άνθρωποι διψασμένοι, άνθρωποι που ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες και αδυνατούν να μετακινηθούν από και προς τον τόπο τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις σωματεία και συνεταιρισμοί, εργάτες και αγρότισσες, κομμουνιστές/ στριες και αναρχικοί/ες, νέοι και νέες, δίνουν σχεδόν μόνοι τους μία άνιση μάχη για να περιορίσουν τις καταστροφές, να απεγκλωβίσουν συνανθρώπους μας ή έστω να τους παραδοθεί λίγο νερό και φαγητό, στήνοντας παντού κουζίνες, δίκτυα αλληλεγγύης, κλιμάκια δράσης, ομάδες άντλησης υδάτων και καθαρισμού αλλά και πρσφέροντας τα σπίτια σπίτια τους, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης. Σε όλες τις περιπτώσεις, τοπική αλλά και κεντρική εξουσία, είναι απούσες και ανεπαρκείς ενώ αδυνατούν όχι μόνο να εκπονήσουν ένα άμεσο σχέδιο αντιμετώπισης των καταστροφών αλλά ακόμα και να συντονίσουν στοιχειωδώς τους εκατοντάδες ανθρώπους που ρίχνονται, πολλές φορές χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις, εργαλεία, υποδομές, στη μάχη επιβίωσης του λαού της Θεσσαλίας.

Όπως είχαμε αναφέρει μετά τις πυρκαγιές που αφάνισαν περισσότερο από 1.700.00 στρέμματα το καλοκαίρι του 2023, “ξέρουμε πως η λαϊκή αυτενέργεια και αυτοοργάνωση αποτελεί αυτές τις ημέρες, ότι πιο ελπιδοφόρο μέσα στην απέραντη έρημο που αφήνουν πίσω τους οι αστικές πολιτικές. Ξέρουμε όμως ταυτόχρονα πως αυτή δεν αρκεί, χωρίς την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή τους. Γιατί θα είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζούμε τα ίδια κάθε χρόνο .Η μάχη στην πρώτη γραμμή των μετώπων είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα. Κάθε τετραγωνικό μέτρο δάσους ή γεωργικής έκτασης, κάθε ζώο και κάθε άνθρωπος που θα σωθεί είναι πολύτιμα αλλά και κύρια προϋπόθεση για το επόμενο βήμα. Για την οργανωμένη ταξική πάλη ενάντια σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς και τα συμφέροντα που λεηλατούν τον λαό, τη φύση, τις ζωές μας”.

Και για αυτό ακριβώς, αυτές τις ημέρες που βιώνουμε ξανά από πρώτο χέρι την πλήρη αποκάλυψη της ουσίας του κράτους που ενδιαφέρεται μόνο για την προστασία της αστικής εξουσίας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για τη χρηματοδότηση της καταστολής και των πολεμικών βιομηχανιών, την ίδια στιγμή που ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει – τόσο προληπτικά όσο και μετά την εκδήλωσή τους – φυσικά φαινόμενα, η οργάνωση της πολιτικής πάλης εναντίον του πρέπει να προτεραιοποιηθεί.

Ήδη από την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η νεολαία και ο λαός της Λάρισας συγκρούστηκαν για ώρες με τους μπάτσους που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, ενώ σε αντίθεση με αποστολή υλικού άμεσης ανάγκης η κυβέρνηση έστειλε 2 ημέρες μετά διμοιρίες από όλη τη χώρα, για να δράσει ρεβανσιστικά χτυπώντας τη διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί, 2 ημέρες μετά. Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Βόλο/ Καρδίτσα, ενώ οι δίκαιες επιθέσεις σε Μπέο και Αγοραστό από κατοίκους της Καρδίτσας, του Παλαμά και του Βόλου αλλά και ο φόβος της λαϊκής κινητοποίησης ακύρωσε στην ουσία το δημοτικό συμβούλιο Βόλου την Δευτέρα 11 του μηνός. Το αφήγημα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ περί “ατυχούς στιγμής” σβήνει μπροστά στις κραυγές απόγνωσης και οργής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βλέπουν τις ζωές τους να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για πολλοστή φορά μέσα σε λίγα χρόνια, και οι κάτοικοι της Θεσσαλίας δίνουν με αξιοπρέπεια μία ταυτόχρονη και διμέτωπη μάχη.

Σε αυτή τη μάχη, πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους, να κάνουμε την πάλη τους δική μας πάλη, να επιβάλλουμε την άμεση και επαρκή οικονομική αποζημίωση τους, την άμεση επίταξη όλων των ξενοδοχείων της περιοχής για τις στεγαστικές τους ανάγκες και την άμεση εκπόνηση σχεδίου αποκατάστασης των ζημιών, την έρευνα για τις καθυστερήσεις και τις κακοτεχνίες των αντιπλημμυρικών έργων των προηγούμενων χρόνων, την κατοχύρωση κάθε διεκδίκησης που οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι συλλογικοί τους φορείς βάζουν.

Αλλά ταυτόχρονα να συνδέσουμε τον αγώνα αυτόν με τους αγώνες που δίνονται για τα διαλυμένα νοσοκομεία, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τις γεμάτες ΜΕΘ και τις ουρές για χειρουργεία, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, τα Τέμπη και την Πύλο, την κρατική διαχείριση των πυρκαγιών στη Δαδιά, στην Αττική, στη Βόρεια Εύβοια και σε όλη τη χώρα, την όξυνση της φτώχειας και της καταστολής.

Γιατί την ίδια στιγμή που ο λαός της Θεσσαλίας βιώνει εικόνες μίας πρωτοφανούς καταστροφής και εγκατάλειψης από κάθε σχεδιασμό συλλογικής επιβίωσης του, με την κεντρική και τοπική εξουσία να μας αποδεικνύουν κυνικά πως το “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” αποκρυσταλλώνει σε λίγες λέξεις την ουσία της πολιτικής τους ταυτόχρονα με την – με κάθε κόστος – διατήρηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας…

Η ταυτόχρονη παρουσία του κινήματος στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της αλληλεγγύης και της επιβίωσης του, αλλά και στην οργάνωση της πολιτικής πάλης ενάντια στο ίδιο το σύστημα του οποίου οι πολιτικές λειτουργούν ως μεγενθυτικός φακός πάνω στις συνέπειες των φυσικών φαινομένων, είναι μονόδρομος.

Γιατί η ταξική και πολιτική πάλη με το αστικό κράτος, όπως εμφατικά ανέδειξαν οι κινητοποιήσεις σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, γίνεται μέσα στη φωτιά που καίει, όταν ο λαός μάχεται για την επιβίωσή του, όταν η αστική εξουσία φανερώνει κυνικά τις προτεραιότητές, τη λειτουργία και τους σκοπούς της.

Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον λαό της Θεσσαλίας, να φέρουμε τον αγώνα του στις πόλεις μας, να είμαστε όλοι και όλες στη μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνουν συλλογικότητες, οργανώσεις, δίκτυα αγώνα και αλληλεγγύης από τις Θεσσαλικές πόλεις στη Λάρισα την Κυριακή 24/9 στις 12.30 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ!

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΙΚΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΣΕ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΡΑΓΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΕΡΙΖΟΥΝΕ ΖΩΕΣpost image

ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Στηρίζουμε τη διαδήλωση την Κυριακή 24/9 στη Λάρισα (12.30 Κεντρική Πλατεία)

Πελοτο – Ξάνθη, Συνέλευση κατάληψης παλιού νεκροτομείου – Αλεξανδρούπολη, Ταξική αντεπίθεση – Αθήνα, Δυσηνιος ίππος – Πάτρα


ΒΡΕΧΕΙ – ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ,ΧΙΟΝΙΖΕΙ – ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΙΑΝΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ; ΚΥΡΙΑΚΗ 24/9 – 12:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό με αλληλεγγύη και αγώνα ταξικό.

Ζούμε με την αγωνία της επόμενης μέρας, μια αγωνία που μέρα με την μέρα αυξάνεται και επεκτείνεται σε όλα τα post imageστάδια της ζωής μας. Στην χώρα που η καπιταλιστική επέλαση έχει ρημάξει και συνεχίζει να ρημάζει τα πάντα δίχως σταματημό βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με ένα κράτος ανίκανο να μπορεί να ανταπεξέλθει στα βασικά. Από τα Τέμπη, την Πύλο, την Αλεξανδρούπολη, το Βόλο και πλέον σε όλη τη Θεσσαλία, ο απολογισμός της κρατικής διαχείρισης σε όλα τα ζητήματα είναι ένας και δεν είναι άλλος από τις διαρκείς κρατικές δολοφονίες τους. Ήδη μετά τις τελευταίες πλημμύρες μετράμε 17 νεκρούς και πόσους αγνοούμενους, μετράμε επίσης και τις πληγές μας καθώς προσπαθούμε να σταθούμε δυνατά στα πόδια μας, να υψώσουμε τα κεφάλια μας και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Στο Βόλο από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε πλάι στο κόσμο, σε ανθρώπους που χάσανε όχι μόνο όλο το νοικοκυριό τους αλλά και τη δύναμη να το ξαναφτιάξουν. Βουτήξαμε στις λάσπες, μοιράσαμε φαγητά, δώσαμε νερά, καθαρίσαμε σπίτια, απεγκλωβίσαμε κόσμο και δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τη χαμένη αυτή δύναμη για να ξανασταθούν στα πόδια τους. Την ίδια στιγμή οι τοπικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, είναι ξεκάθαρη η απουσίας και η ανεπάρκεια τους καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν μέχρι και στα στοιχειώδη, οι ευθύνες πετάγονται από την δημοτική αρχή στην περιφέρεια, από την περιφέρεια στο κράτος και πάλι πίσω, ένας φαύλος κύκλος που συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Οι μαυραγορίτες της πόλης ξεπηδήσαν πουλώντας τις 6άδες του νερού πέντε και έξι ευρώ, τα νερά πλέον μοιράζονται απο τα πάνω καθώς πλέον έχει γίνει προϊόν πολυτελείας. Την ημέρα μια οικογένεια χρειάζεστε τουλάχιστον 20€ σε εξάδες για τα βασικά. Oι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες τρίβουν τα χέρια τους καθώς η θεσσαλία το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο. Το μόνο πράγμα που καταφέρουν μέσα απο αυτή τη συνθήκη είναι να μας εξοργίζουν και απέναντι στην σάπια πρακτική τους γίνεται ξεκάθαρο ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Είναι χρέος μας παράλληλα με την αλληλεγγύη μας να αναδεικνύουμε μέσω του αγώνα μας όλα αυτά τα προβλήματα. Όπως και στις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας έτσι και εδώ από την πρώτη στιγμή οργανωθήκαμε και κατεβήκαμε στο δρόμο ξεκινώντας από την επίσκεψη του Μητσοτακη στις 8/9 και στη συνέχεια έξω από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 11/9 καθώς ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, δεν εκπλαγήκαμε όταν μάθαμε ότι έγινε δια περιφοράς, για εμάς ήταν ξεκάθαρο άλλωστε ότι ο Αχιλλέας Μπέος και η κουστωδία του φοβόταν τις συνέπειες. Μια μέρα πριν προηγήθηκαν συγκρούσεις στην πόλη της Λάρισας εν όψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην περιφέρεια της θεσσαλίας, στον Παλαμά Καρδίτσας αντίστοιχα ο Αγοραστός τράπηκε σε φυγή, σε όλες τις περιοχές της θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν δυναμικές διαδηλώσεις.

Η κατάσταση στην πόλη μας αυτή τη στιγμή είναι τραγική. Οι δρόμοι διαλυμένοι, πόσιμο νερό δεν υπάρχει, τα σχολεία παρατημένα, ο κόσμος ακόμα δεν έχει βγάλει τις λάσπες από τα σπιτια του, οι αγρότες χάνουν τις σωδειές τους, μια αλυσιδωτή κατάσταση που μέρα με τη μέρα ξεπροβάλουν και αλλά προβλήματα κάνοντας τον κόσμο να μην έχει καμία ελπίδα.

Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι και όλες μαζί και ενωμένοι, ο λαός της Θεσσαλίας διαδηλώνει την Κυριακή 24/9 στις 12:30 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, το μήνυμα που στέλνουμε δεν μπορεί να είναι άλλο πέρα από την αυτοοργάνωση την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο ενάντια στα κρατικά σχέδια ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, αγώνας πάντα για γη και ελευθερία! Να πληρώσει την κρίση που προκάλεσε το κεφάλαιο, να πάρουμε το έλεγχο της γης, της παραγωγής και όλης μας της ζωής στα χέρια μας, ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου να υφαρπάξει τα πάντα και να εγκαθιδρύσει μία ζώνη άγριας εκμετάλλευσης του εργαζόμενου κόσμου και του φυσικού πλούτου.

ΒΡΕΧΕΙ – ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ,ΧΙΟΝΙΖΕΙ – ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΙΑΝΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

Συνέλευση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ταξική αλληλεγγύη


Ο κάμπος πνίγηκε και δεκάδες αγρότες κι εργάτες γης, μαχητές της ζωής και του μόχθου, χάθηκαν στα λασπόνερα.

Η ευθύνη ανήκει συνολικά στο ευρωνατοϊκό εξαρτημένο αστικό κράτος, την κυβέρνηση και τους ντόπιους άρχοντες τους.

Αγοραστός, Μπέος, Τσάκος, με πρώτη και καλύτερη την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, άφησαν τον κάμπο αθωράκιστο χωρίς αντιπλημμυρικά έργα, στήνοντας πάνω στις ζωές της αγροτιάς και στις εύφορες θεσσαλικές εκτάσεις ένα τεράστιο «φαγοπότι».

Μετά από το πέρασμα της πλημμύρας το αστικό κράτος συνέχισε την λογική του θανάτου και της ερήμωσης. Άφησε τον λαό δίχως τροφή, δίχως καμία μέριμνα για διάσωση και χέρι βοήθειας στους χιλιάδες αγρότες που καταστράφηκαν.

Η ταξική αλληλεγγύη και η λαϊκή αυτοοργάνωση στήθηκε από την πρώτη στιγμή και με ότι μέσο κατείχε ο καθένας και η καθεμία στέκεται περήφανα και πρωτόγνωρα στο πλευρό των καταστραμμένων πληθυσμών και της λαϊκής περιουσίας.

Επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση ενός μαζικού πλατιού μετώπου αντίστασης και αντιπαράθεσης με το κράτος δολοφόνο και τον συνολικό σχεδιασμό του κεφαλαίου που θέλει το ξερίζωμα της αγροτιάς και το πέρασμα του κάμπου στα χέρια των πολυεθνικών αρπαχτικών.

Ή με τους αστούς-τσιφλικάδες-προύχοντες ή με την εργατιά και την αγροτιά. Οργάνωση και αγώνας να ζήσουν τα χωριά.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε σε παλλαϊκή συμμετοχή στην Πανθεσσαλική διαδήλωση την Κυριακή 24/9/23 στις 12:30 στην Λάρισα (συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία).

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να σταθούν στο πλευρό της πληττόμενης εργατιάς και φτωχής αγροτιάς και να συγκροτήσουμε ένα οργανωμένο – μαζικό και μαχητικό λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει την πολιτική της στάχτης, της λάσπης, της εξάρτησης, της φτώχειας και του θανάτου!

ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΗΜΩΣΕΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ- ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Μοιραστείτε το άρθρο