Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι υπερασπίζονται και περιφρουρούν τη ΒΙΟΜΕ – μαζική παρουσία σήμερα, νέο κάλεσμα και για αύριο, πορεία το Σάββατο

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο κατειλημμένο, αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ για να το υπερασπιστεί απέναντι στη νέα επίθεση που δέχεται από το κράτος και το κεφάλαιο. Αλληλέγγυες-οι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα από το Σωματείο των Εργαζόμενων και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, για απεργιακή περιφρούρηση.

Από τις 5:00 τα ξημερώματα και με σκοτάδι ακόμη, οι χώροι της ΒΙΟΜΕ γέμισαν με κόσμο, με σκοπό να αποτραπεί κάθε προσπάθεια να εκδιωχθούν από το χώρο, το συλλογικό εγχείρημα της εργατικής αυτοδιαχείρισης και οι κοινωνικές δράσεις που γίνονται εκεί.

Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους να υπερασπιστούν τη ΒΙΟΜΕ, όταν ήρθε στο εργοστάσιο συνεργείο της εταιρείας για περίφραξη (και) της εισόδου του εργοστασίου.

Πετυχημένη χαρακτηρίζεται η σημερινή παρουσία αλληλέγγυου κόσμου από το Σωματείο εργαζομένων ΒΙΟΜΕ και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ, που καλούν εκ νέου αύριο πρωί Παρασκευής στις 7:00 το πρωί, τονίζοντας ότι: Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση για πιθανή αυριανή εκ νέου προσπάθεια τοποθέτησης της περίφραξης. Το Σάββατο θα γίνει συγκέντρωση στις 12:00 στην Καμάρα.

 

“Οι απειλές γίνονται πράξη. Η ΒΙΟΜΕ, η οποία κατακτήθηκε, μετά από μαζικούς και διαρκείς αγώνες από τους ίδιους τους εργάτες/εργάτριες αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, βρίσκεται αντιμέτωπη με αφεντικά και ιδιοκτήτες”

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ

Μετά από την πετυχημένη συγκέντρωση αλληλεγγύης και προάσπισης του εργοστασίου σήμερα, αποτράπηκε κάθε προσπάθεια των συνεργείων για περίφραξη του χώρου.

Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση για πιθανή αυριανή εκ νέου προσπάθεια τοποθέτησης της περίφραξης.

Καλούμε το αλληλέγγυο κίνημα σε:

Περιφρούρηση του εργοστασίου από τις 7:00 το πρωί

Συνέλευση αλληλέγγυων και εργαζομένων στις 13:00 στο εργοστάσιο

Πορεία υπεράσπισης του εργοστασίου το Σάββατο στις 12:00 στην Καμάρα.

Μοιραστείτε το άρθρο