Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τον ένα χρόνο απ’ τη δολοφονία της Mahsa Amini στο Ιράν, Σάββατο 16/9

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 16/9 στις 17:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Αθήνα: Σάββατο 16/9 στις 18:00 στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

On Saturday September 16th, the anniversary of Mahsa Amini’s death, We, a group of Iranians, will gather in support of brave Iranian women, to protest against the dictator, the killer, ISLAMIC REPUBLIC government of Iran.

We invite all of you to join us to raise their voice.

stand with us in this fight against the darkness and gender apartheid. The Iranian fight is universal.

let’s stand in solidarity.

Saturday September 16th,18:00 , Venizelou statue Aristotle square


1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ MAHSA AMINI

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

WOMAN – LIFE – FREEDOM

Έναν χρόνο πριν, η δολοφονία της Mahsa Amini από την Ιρανική αστυνομία αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα ενός πολύ δυναμικού και μαζικού κινήματος ενάντια στο Ιρανικό καθεστώς. Έχοντας στον επίκεντρο την καταπίεση και την βία κατά των γυναικών, το κίνημα αυτό εξαπλώθηκε σε όλο το Ιράν και δημιούργησε εστίες αγώνα σε σχολεία, πανεπιστήμια, χώρους εργασίας, γειτονιές και δρόμους. Με κεντρικό σύνθημα το «γυναίκα – ζωή – ελευθερία» χιλιάδες Ιρανοί και Ιρανές διαδήλωσαν για μήνες, συγκρούστηκαν με την αστυνομία και αμφισβήτησαν πολλές πτυχές της καθημερινότητάς τους που θεωρούνταν δεδομένες. Στην προσπάθειά του να ανασυνταχθεί, το Ιρανικό κράτος απάντησε με βίαιη καταστολή, φυλακίσεις και εκτελέσεις. Ακόμα και αν οι διαδηλώσεις υποχώρησαν προς στιγμή, μετά από αρκετό καιρό, ήταν ξεκάθαρο οτι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να ξαναγίνουν όπως πριν. Το καθεστώς είχε χάσει μεγάλο μέρος της νομιμοποίησής του και χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συνειδητοποιήσει την δύναμή τους. Είχαν συναντηθεί, είχαν συζητήσει, είχαν πράξει από κοινού, είχαν νικήσει τον φόβο. Αυτές οι εμπειρίες και οι μνήμες είναι η δύναμη που απέκτησαν για τους μελλοντικούς αγώνες.

Ένα χρόνο μετά, διαδηλώνουμε μαζί με φίλους και φίλες από το Ιράν, στη μνήμη της Mahsa Amini, αλλά και για να στηρίξουμε την σύγκρουση που ακόμα μαίνεται στην περιοχή. Γνωρίζουμε οτι το σύστημα εκμετάλευσης και καταπίεσης που έχουμε απέναντί μας είναι παγκόσμιο και οτι οι άνθρωποι που διώκονται ή εκτοπίζονται από αυτές τις περιοχές βρίσκουν καταφύγιο στα μέρη μας. Γνωρίζουμε επίσης ότι παρόμοια βία αντιμετωπίζουμε και εδώ. Ποιος θεωρεί ότι έχουμε ξεμπερδέψει με την έμφυλη βια στα μέρη μας; Ποια πιστεύει οτι δεν υπάρχει αστυνομική βια; Ποιοι νομίζουν ότι το κράτος μάς αγαπά και μάς προσέχει και δεν μας έχει παρατήσει στην μοίρα μας, ως αναλώσιμους; Εμείς δεν έχουμε τέτοιες αυταπάτες και για αυτό θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί με τις μετανάστριες ενάντι σε ό,τι μας κλέβει τη ζωή. Αν λοιπόν θέλουμε να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στις εξεγερμένες του Ιράν, είναι και γιατί μέσα από τον αγώνα τους μας δίνουν έμπνευση, μας βοηθάνε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας εδώ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Stop War On Migrants


Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον 1 χρόνο απ’ τη δολοφονία της Mahsa Amini στο Ιράν

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Stop War On Migrants

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ανάρες – Ομάδα δράσης & αλληλεγγύης


ΑΘΗΝΑ

JIN, JIYAN, AZADI!
SATURDAY 16 SEPTEMBER 2023
at 18:00 – Monastiraki
On the first anniversary of the murder of Jina Mahsa Amini in Iranian morality police custody, we will gather under the words of “Jin, Jiyan, Azadî” (Woman, Life, Freedom).
We call for you to join us in Monastiraki on Saturday, 16 September, at 6 p.m., to stand in solidarity with the Iranian revolutionary movement.
*MONARCHISTS ARE NOT TOLERATED!*
LONG LIVE JINA REVOLUTION!
Jin, Jiyan, Azadî
Athens

ΓΥΝΑΙΚΑ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στις 18:00 – Μοναστηράκι.
Στην πρώτη επέτειο της δολοφονημένης Jina Masha Amini απο την Ιρανική αστυνομία ηθών, συγκεντρωνόμαστε κάτω από το σύνθημα “Jin, Jiyan, Azadî” (Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία)!
Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης προς το επαναστατημένο ιρανικό κίνημα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 στο Μοναστηράκι.
*ΟΙ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΟΙ*
ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ JINA!
Jin, Jiyan, Azadî
Athens

Μοιραστείτε το άρθρο