Κάλεσμα για συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Την τελευταία εβδομάδα προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές που άφησε πίσω της η πλημμύρα στον κάμπο. Νιώθουμε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα να τοποθετηθούμε αλλά να δράσουμε.
Οργανώνονται κάθε μέρα αποστολές αλληλεγγύης στα γύρω χωριά, σε συνεργασία με την Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων, όπου προσφέρουμε βοήθεια στον καθαρισμό σπιτιών και μοιράζουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Είναι δύσκολο να περιγράψουμε σε λίγες γραμμές την κατάσταση που επικρατεί στα χωριά. Το κράτος (δήμος, πυροσβεστική, στρατός) δεν υπάρχει πουθενά, άνθρωποι έχουν μείνει τελείως αβοήθητοι και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς στέγη. Οι περίφημες ομάδες για ταφές ζώων είναι ανύπαρκτες…άνθρωποι καθαρίζουν και κοιμούνται δίπλα σε χιλιάδες νεκρά ζώα και μολυσμένα νερά/λάσπες.
Καλούμε τα αλληλέγγυα άτομα που θέλουν να συμμετέχουν στις αποστολές καθαρισμού, να επικοινωνήσουν μαζί μας. Παράλληλα γίνεται συγκομιδή ειδών ανάγκης, κάθε μέρα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου 11:00-13:00 και 18:00-20:00, με ιδιαίτερη έμφαση στα είδη καθαρισμού (μάσκες, γάντια, χλωρίνες, σακούλες, σκούπες κλπ).
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
Μοιραστείτε το άρθρο