Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΟΔΥ: Μετακινούν πλημμυροπαθείς συναδέλφους/ισσες να εργαστούν σε δομές δυόμιση ώρες μακριά

Ο ΕΟΔΥ αποφάσισε σήμερα (Δευτέρα 11/9) ακολουθώντας την άθλια κυβερνητική πολιτική της εγκατάστασης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας στην προσφυγική δομή του Κουτσόχερου Λάρισας να ζητήσει από εξίσου πλημμυροπαθείς συναδέλφους χωρίς εύκολη δυνατότητα μετακίνησης, που έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά, να πάνε να εργαστούν από αύριο στη δομή Θερμοπυλών, 2μιση σχεδόν ώρες μακρυά!

Η ίδια η κυβέρνηση που πριν λίγους μήνες έκλεισε τις δομές Βόλου και Θερμοπυλών, τις ξανανοίγει σήμερα, μετατρέποντας σε μπαλάκι τους ένοικους της δομής Κουτσόχερου (πάνω από τους μισούς ήταν ένοικοι προηγουμένως των δομών Βόλου και Θερμοπυλών) για να παρουσιάσει “έργο” στην τραγική καταστροφή του θεσσαλικού κάμπου! 

Όταν έκλεισαν οι δομές Βόλου και Θερμοπυλών είχαν την ελάχιστη ευσυνειδησία από τον ΕΟΔΥ να ρωτήσουν τους εργαζόμενους που θέλουν να μετακινηθούν προς εργασία εντός της 5ης ΥΠΕ βάση της σύμβασής τους. Εδώ, σε εργαζόμενους που μένουν στις περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της τραγικής καταστροφής, δεν τους δίνουν καμία εναλλακτική και ουσιαστικά κινούνται σαν να τους εξωθούν σε παραίτηση αυξάνοντας κι άλλο την τραγωδία που ζουν!

Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας πως από 1500+ εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, απομείναμε λιγότεροι από 450!

Αυτή είναι η κυβερνητική αλλά και ειδικότερα η “ευαισθησία” του ΕΟΔΥ τόσα χρόνια. Να μην την νοιάζει τίποτε και να μην ενδιαφέρεται για τίποτε! Δεν φτάνει η μόνιμη κοροϊδία στους εργαζομένους ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,  τώρα παίζουν και με την τραγική συνθήκη των πλημμυροπαθών συναδελφισσών – ων.

Καταγγέλλουμε λοιπόν τη βίαια μετακίνηση των συναδελφισσών/ων μας που ζουν στο κέντρο μιας από τις πιο δραματικές περιοχές στην ιστορία της χώρας μας όπου κυριολεκτικά τα πάντα έχουν καταστραφεί.

Καλούμε το υπουργείο υγείας και τον ΕΟΔΥ να βρουν τη λύση όπως δημιούργησαν και το πρόβλημα και να μην κάνουν ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ-ΩΝ ΜΕ ΔΥΟΜΙΣΗ ΩΡΕΣ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Αν τους έχει απομείνει ελάχιστη ουσιαστική ανθρώπινη ευαισθησία ας το πράξουν ΑΜΕΣΑ

Μοιραστείτε το άρθρο