Παραίτηση Βαρβιτσιώτη μετά τις χυδαίες δηλώσεις για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρώην πλέον υπουργός ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δηλώνοντας ότι δέχεται μαζικά επιθετικά σχόλια μετά την αχαρακτήριστη δήλωση που είχε κάνει για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Πρόκειται για μία δολοφονία κατά την οποία έγινε συντονισμένη προσπάθεια να συγκαλυφθεί στην αρχή, όπως δηλώνει και ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας, αλλά η εμφάνιση του βίντεο αποκάλυψε την αλήθεια.

Τα δύο από τα τέσσερα μέλη είναι προφυλακιστέοι και για τους άλλους δύο αναμένεται να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει στην τηλεόραση, «σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» προκαλώντας την κοινωνική οργή για ένα περιστατικό δολοφονίας και εγκατάλειψης του θύματος για να συνεχίσει το πλοίο την πορεία του για μία περίπου ώρα, μέχρι να καλεστεί να επιστρέψει μετά από εισαγγελική εντολή.

Τη θέση του ανέλαβε ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος μετά από εντολή από το Μαξίμου προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση. Είναι φανερό ότι τα μέλη της κυβέρνησης δοκιμάζουν τα όρια της κοινωνικής οργής με τις δηλώσεις τους και όταν αντιμετωπίζουν έντονες αποδοκιμασίες προχωρούν σε αναδίπλωση των δηλώσεων χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις ως ατυχείς.

Μοιραστείτε το άρθρο