ΣΜΗΝΟΣ FEST 2023… ένα φεστιβάλ από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, 9 και 10 Σεπτεμβρίου

Σάββατο – Κυριακή
 9 – 10 Σεπτέμβρη 2023 
στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ (Κορυτσάς 39 Βοτανικός)
 

«Υπάρχει γύρω μας αυτός ο θανάσιμος εναγκαλισμός της νεοφιλελεύθερης καταστροφικότητας. Από την Εύβοια ως τα Τέμπη και από την Πύλο μέχρι το καθημερινό μεροκάματο, όλα γύρω μάς γεμίζουν πένθος και ασχήμια. Και έπειτα υπάρχει η καθημερινότητα των αντιστάσεων, φανερών και ανομολόγητων, που κάνουν τη ζωή υποφερτή, συχνά και ωραία. Κάπου ανάμεσα σε αυτή τη διελκυστίνδα υπάρχουμε κι εμείς, που περισσότερο από μια δουλειά θέλουμε οι σχέσεις μας να προεικονίζουν ένα πιθανό μέλλον πέρα από τον καπιταλισμό.

Είπαμε, λοιπόν, πως είναι μια καλή αφορμή να μαζέψουμε, λέξεις, ιδέες και πράξεις σε ένα διήμερο φεστιβάλ, σε μια γιορτή.
Στη θέση της υποχρεωτικής συναναστροφής και των προκατασκευασμένων συμπεριφορών, αντιπροτείνουμε μια σμηνουργία μαζί μ’ εσάς στην ελεύθερη και γιορτινή πλευρά των ιδεών και της καθημερινής ζωής. Αντιπροτείνουμε ένα σμήνος από ελεύθερες συναντήσεις, από διάλογο, από συμμετοχή
Το Σμήνος Fest είναι πάνω απ᾽ όλα μια γιορτή για το βιβλίο και τον συνεργατισμό.
Έτσι, δώσαμε μεγάλη έμφαση στις συζητήσεις, στο βιβλιοπωλείο, στους πάγκους των συνεργατικών και στην οργάνωση που έγινε με τρόπο συλλογικό και συνεργατικό.
Και επειδή είναι γιορτή: Μπόλικη μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά φωτογραφία, φαγητό, ποτό και ένα Ξέφρενο Σμήνος παιδιών που παίζουν, μαθαίνουν, δημιουργούν».
 
Πρόγραμμα

– 12 τραπέζια συζητήσεων.

– Διεθνείς συμμετοχές: Ντανιέλ ντε Ρουλέ («Δέκα μικρές αναρχικές»), Irene («Ο φεμινιστικός τρόμος») και μέλη από τις ομάδες Tiqqun και Ανώνυμοι («Η κυβερνητική υπόθεση» και «Μανιφέστο συνωμοσίας»).

– Συναυλίες: Λόλεκ, Selanik Turbo Bend, Τα Κανονικά Παιδιά, Toxic Rabbits, Dot On Earth, Χορωδία CompArte.

– Θέατρο, χορός, προβολές, εκθέσεις, live graffiti.

– Χώρος παιδικής δημιουργικότητας «ΞεFRENο Σμήνος».

– Μπαρ και φαγητό.

– Πολιτικά χάπενινγκ.

– Πλήρες βιβλιοπωλείο και πάγκοι με προϊόντα συνεργατικών εγχειρημάτων.

 
Το πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου:
Μοιραστείτε το άρθρο