Ρατσιστικό πογκρόμ με ξυλοδαρμούς μεταναστών και εκτεταμένες καταστροφές στην Κύπρο

Συνεχόμενη έκρυθμη κατάσταση στην Κύπρο με φασίστες να προχωρούν σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών/ριων στη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής 1/9 και νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στο Χλώρακα της Πάφου εναντίον μεταναστ(ρι)ών αιτούντων διεθνούς προστασίας. Ο ακροδεξιός όχλος επιτέθηκε με ρόπαλα, σιδηρολοστούς και εκτόξευσε μολότοφ.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει συνεχόμενα η κυβέρνηση δημιουργώντας τις συνθήκες για την έξαρση των ρατσιστικών επιθέσεων και ρητορικής. Όσον αφορά το πογκρόμ στην Λεμεσό, κυκλοφορούν συγκλονιστικές μαρτυρίες και οπτικοακουστικό υλικό, με τις χθεσινές βίαιες επιθέσεις. Σε 13 συλλήψεις προχώρησε η Κυπριακή αστυνομία, η οποία κατηγορείται για την αδράνεια και την ολιγωρία κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε αντιμεταναστευτική συγκέντρωση και στη συνέχεια άτομα με κουκούλες κατέστρεψαν αυτοκίνητα, καταστήματα και επιτέθηκαν σε κόσμο φωνάζοντας “Η Κύπρος είναι Ελληνική” και “Έξω οι ξένοι από την Κύπρο”.  Παράλληλα προχώρησαν σε εκτεταμένες κλοπές από τα καταστήματα αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες/ριες. Νεαρός μετανάστης δέχθηκε βάναυση επίθεση με ρόπαλα και πολλοί μετανάστες έτρεχαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

Posted by NoBorders on Friday, September 1, 2023

Οι εικόνες από Κύπρο είναι ανείπωτες. Θυμίζουν πολύ σκοτεινές μέρες.
Πογκρόμ εθνικιστών εναντίον μεταναστών, σπάσανε και κάψανε μαγαζιά, τραυματίες και χάος.

#Λεμεσός
#Χλώρακας

Posted by NoBorders on Friday, September 1, 2023 

Νύχτα Κρυστάλλων στην Κύπρο!
Πογκρόμ εθνικιστών , με κουκούλες, κραδαίνοντας ξύλα και λοστούς, και συνθήματα όπως “Έξω…

Posted by Κλεμεντινη Μιχαηλ Ζαβιτσανου on Saturday, September 2, 2023

Μοιραστείτε το άρθρο