Επίθεση της αστυνομίας και συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη στην κινητοποίηση για την προστασία του Άλσους Φυτωρίου

Με μαζικές κινητοποιήσεις απάντησαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης στις κοπές δέντρων από μπουλντόζες που έκαναν την εμφάνιση τους ξεκινώντας τα “έργα” με τη συνοδεία της αστυνομίας, απειλώντας έναν από τους λίγους χώρους πρασίνου στην πόλη. Στην κινητοποίηση το πρωί της Πέμπτης, η αστυνομία επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους και προχώρησε σε περίπου 15 συλλήψεις (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες), σύμφωνα με δημοσίευση από την Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου. Στη συνέχεια μπουλντόζα μπήκε μέσα στο άλσος Φυτωρίου προχωρώντας σε κοπές δέντρων.


ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ 15 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ
Οι προσαγωγές που έγιναν το πρωί από τις αστυνομικές δυνάμεις για να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσει το κόψιμο των δέντρων του Άλσους Φυτωρίου ήταν 15 και μετατράπηκαν όλες σε συλλήψεις με τις κατηγορίες παράνομη βία, συναυτουργία και απείθεια.
Ενώ ο Έβρος ακόμα καίγεται συλλαμβάνονται αυτοί που υπερασπίζονται τη φύση. Μετά την χθεσινή μαζικότατη συγκέντρωση ενάντια στην κοπή δέντρων στο Άλσος Φυτωρίου, έγινε ξεκάθαρο πως δεν θα επιτρέψουμε έναν από τους λίγους χώρους πρασίνου στην πόλη να καταστραφεί, ειδικά τη στιγμή που η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη καταστροφή με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης.
Το Άλσος αποτελεί μία από τις τελευταίες εστίες πρασίνου στην Αλεξανδρούπολη και Δημοτική Αρχή – Εργολάβοι προχωρούν τους σχεδιασμούς για την αποψίλωσή του. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την καταστροφή μιας από τις λιγοστές εστίες πρασίνου στην πόλη μας.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΦΥΤΩΡΙΟΥ

Κινητοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης 30 Αυγούστου με μαζική συμμετοχή κατοίκων της πόλης οι οποίοι/ες επιθυμούν την προστασία του μοναδικού χώρου πρασίνου στην πόλη.

[Αλεξανδρούπολη]
Μαζικότατη η απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην κοπή δέντρων στο Άλσος Φυτωρίου στην Αλεξανδρούπολη.
Εκατοντάδες άτομα έδωσαν το παρών κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουν έναν από τους λίγους χώρους πρασίνου στην πόλη να καταστραφεί.
Μετά την πρωινή κινητοποίηση όπου μπλόκαρε τα σχέδια για το κόψιμο των δέντρων στο Άλσος Φυτωρίου, αφού ο εργολάβος και μπουλντόζα εμφανίστηκαν με σκοπό να ξεκινήσει η κοπή των δέντρων, με συνοδεία αστυνομίας. Ο συγκεντρωμένος κόσμος παρέμεινε στο σημείο και απέτρεψε την κοπή των δέντρων.
Το Άλσος αποτελεί μία από τις τελευταίες εστίες πρασίνου στην Αλεξανδρούπολη. Η Δημοτική Αρχή προχωρά σε τους σχεδιασμούς της για αποψίλωση του Άλσους, την ίδια ώρα που λόγω των πυρκαγιών στον Έβρο έχουν γίνει στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Να μην επιτρέψουμε την καταστροφή μιας από τις λιγοστές εστίες πρασίνου στην πόλη μας
Όσο ακόμα στον Έβρο τα πύρινα μέτωπα αναζωπυρώνονται, το δάσος της Δαδιάς έχει ολοσχερώς ρημαχθεί και οι κατασταμμένες δασικές εκτάσεις πληθαίνουν, δήμος και επενδυτές ωρέγονται την ισοπέδωση και του τελευταίου πρασίνου τοπίου μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Μας κλέβουν το οξυγόνο αλλά εμείς θα αναπνεύσουμε!
Μοιραστείτε το άρθρο