Υπεράσπιση του λόφου Στρέφη από την καταστροφή του, καθημερινές δράσεις

Αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου, όπως και κάθε μέρα, υπερασπιζόμαστε τον Λόφο Στρέφη από την καταστροφή του.
Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωπα με την καταστολή και τον αποκλεισμό από τους δημόσιους χώρους του λόφου. Μόνος στόχος, η εκτέλεση ενός σχεδίου που έχει ήδη οδηγήσει στην αποξήρανση και καταστροφή της βλάστησης του Λόφου, στον διωγμό της πανίδας του, στην καταστροφή των χώρων συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης.
Η συνέχεια των εργασιών περιλαμβάνει το τσιμέντωμα της κορυφογραμμής και των βράχων και την τοποθέτηση μπετονένιων βόθρων που θα καταστρέψουν και τα σπάνια ενδημικά φυτά που αναπτύσσονται εκεί. Ακολουθεί η κοπή πέντε μεγάλων ευκαλύπτων για την τοποθέτηση μιας υπερκοστολογημένης παιδικής χαράς. Θυμίζουμε πως οποιαδήποτε παρέμβαση στη κορυφογραμμή έχει απαγορευτεί από τη δασική υπηρεσία και εκκρεμούν νομικές ενέργειες.
Όπως αποδεικνύεται, όλα αυτά δεν αρκούν για την προστασία του πρασίνου από τα αρπακτικά. Ο δασάρχης αρχικα παρεμποδίστηκε να πλησιάσει το σημείο των εργασιών ενώ όταν ήρθε ο υπεύθυνος της ΤΟΜΗ, του απαντούσε με αυθάδεια και υπεροψία, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της δασικής υπηρεσίας (ποιος άραγε έχει την ευθύνη των όσων συμβαίνουν; οι εταιρείες;). Παρόλο που όπως δήλωνε ο μηχανικός, η δωρήτρια Prodea έλειπε, παρόλο που τόσο η σύμβαση της Prodea με τον Δήμο, όσο και αυτή της ΤΟΜΗ με την Prodea έχουν λήξει απο 1η Ιουλίου, συνεχίζονται οι παράνομες και καταστροφικές εργασίες,
Το μόνο που τις ανέβαλε για σήμερα είναι η μαχητικότητα και η παρουσία του κόσμου.
Θα είμαστε παρόντα με τα σώματα μας να προστατεύσουμε τον λόφο και να εμποδίσουμε κάθε ανεπανόρθωτη καταστροφή.
Δε θα αφήσουμε να καταστραφεί το ελάχιστο πράσινο που μας απομένει.
Δηλώνουμε αλληλέγγυα σε κάθε ενεργό κέντρο αγώνα.

Αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου, όπως και κάθε μέρα, υπερασπιζόμαστε τον Λόφο Στρέφη από την καταστροφή του.

Σήμερα το πρωί…

Posted by Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη on Tuesday, August 29, 2023

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ!

Εδώ και μισή περίπου ώρα, οι μπάτσοι εμποδίζουν τον υπεύθυνο για τον Λόφο από τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών να επιβλέψει τα έργα που γίνονται στου Στρέφη.
Επειδή έχει λήξει η σύμβαση Δήμου και Prodea και τα έργα γίνονται παράνομα, εμποδίζεται να μπει στον Λόφο ο κύριος υπεύθυνος για την επίβλεψη της υλοποίησης των μελετών και για τη διατήρηση του δασικού χαρακτήρα του Λόφου.

Υπενθυμίζουμε:
Η σύμβαση μεταξύ Δήμου και Prodea έχει λήξει από 1/7/2023
Η σύμβαση μεταξύ Prodea και ΤΟΜΗ έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό καθώς είχε διάρκεια 200 ημερολογιακών ημερών με έναρξη 3/10/2022
Ο Δήμος εδώ και καιρό πουλάει παραμύθια στο δασαρχείο ότι βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησης της γεωτεχνικής μελέτης για να μην καταστραφούν τα ενδημικά προστατευόμενα είδη στην κορυφογραμμή και τα βράχια. Αλλά κρατώντας το δασαρχείο στο σκοτάδι, ξεκίνησε τις γεωτεχνικές εργασίες.
Όλοι οι θάμνοι του Λόφου έχουν ξεραθεί, όλα τα πλακόστρωτα καταστραφεί και τα δέντρα δε φαίνονται στην καλύτερη φάση τους, καθώς σπάζονται κιόλας από τος εργασίες.

Μπακογ1άννη δεν έχει πιο κάτω λέμε!

ΥΓ. Ακολουθεί και δεύτερο βίντεο στα σχόλια

Posted by Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη on Tuesday, August 29, 2023


Τετάρτη 30/8 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΕΝΔΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ

Αυτήν τη στιγμή εκριζώνεται με χρήση πιεστικού μηχανήματος το ενδημικό προστατευόμενο είδος Silene spinescens (Σιληνή η ακανθώδης), το οποίο περιλαμβάνεται στο ΠΔ 67/81.
Οι ευθύνες του δασαρχείου είναι τεράστιες, καθώς χθες επέτρεψαν τη συνέχιση του “πλυσίματος” των βράχων, η οποία γίνεται για να ακολουθήσει η επικάλυψή τους με τσιμέντο και η οποία σε ορισμένα σημεία έχει ήδη οδηγήσει στην καταστροφή του επίσης ενδημικού είδους Inula verbascifolia subsp. methanaea.

Οι εργασίες γίνονται με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αστυνομίας, που εδώ και 11 μήνες προστατεύει κάθε παρανομία και καταστροφή που προκαλούν οι εργολάβοι της Prode@ και έχει σήμερα ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία.
Άτομα της συνέλευσης που παρακολουθούσαν και διαμαρτυρήθηκαν για την καταστροφή, απειλήθηκαν για ακόμα μια φορά με προσαγωγή.

Στα σχόλια τα σπάνια προστατευόμενα φυτά που καταστρέφονται.

Posted by Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη on Wednesday, August 30, 2023 

Μοιραστείτε το άρθρο