Δεκτό το αίτημα των κατοίκων των Κωνσταντινουπολίτικων από το Διοικητικό Εφετείο, το οποίο αναστέλλει την υλοτόμηση των δέντρων για να διανοιγεί σήραγγα της νέας υπέργειας ταχείας λεωφόρου

Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Κατά την ακροαματική διαδικασία, το ελληνικό δημόσιο, το υπουργείο Περιβάλλοντος, το δασαρχείο και η κοινοπραξία Άβαξ/Μυτιληναίος τοποθετήθηκαν κατά της αίτησης των κατοίκων… σαν μιά ψυχή. Όπως πληροφορούμαστε από τον δικηγόρο τους:
ΔΕΚΤΟ Το αίτημα των κατοίκων του Συνοικισμός Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης , από το Διοικητικό Εφετείο κ ανεστάλη η απόφαση υλοτόμησης όλων των δέντρων σε 19.100 τμ μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης.
Κατά την δίωρη διαδικασία Ακρόασης, Ελληνικό Δημόσιο, Υπουργείο περιβάλλοντος, δασαρχείο και η κοινοπραξία Άβαξ/Μυτιληναίος: ΕΝΑ σώμα μια ψυχή, όπως αναμενόταν. Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη απών, αλλά ευτυχώς έστειλε υπόμνημα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.Το Ελληνικό Δημόσιο δήλωσε ότι οι κάτοικοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να ζητούμε την ακύρωση υλοτόμησης των δέντρων που ΕΜΕΙΣ φυτέψαμε πριν 30 χρόνια κ τα σώσαμε από τη μεγάλη φωτιά του ’97!…Οι Εταιρείες δήλωσαν ότι ενεργούν με γνώμονα κυρίως το δικό μας καλό!… Αυτά επιτρέψτε μου να μην τα σχολιάσω.

Μοιραστείτε το άρθρο