Ξυλοδαρμός εργαζόμενων από εργοδότη στην Κέρκυρα

Σε καταγγελία για ξυλοδαρμό προχώρησε ένα ζευγάρι εργαζόμενων στην Κέρκυρα στο χώρο του επισιτισμού αφού ζήτησαν από το αφεντικό τους να πάρουν ρεπό. Η κατάσταση σε τουριστικές επιχειρήσεις και σε χώρους επισιτισμού έχει εκτραχυνθεί καθώς μετά από τις συνεχείς εργοδοτικές αυθαιρεσίες πολλά είναι και τα περιστατικά εκβιασμών, εκδικητικών πρακτικών καθώς και ξυλοδαρμών από τα αφεντικά. Οι εποχικοί εργαζόμενοι/ες έρχονται αντιμέτωποι/ες με την πλήρη ασυδοσία και την προστασία που απολαμβάνει η εργοδοσία λόγω της παντελούς έλλειψης ελέγχων και μέτρων από το κράτος.

Τη δημοσίευση της υπόθεσης και την καταγγελία έκανε ο ο πρόεδρος των εργαζομένων στον επισιτισμό Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το ζευγάρι των εργαζόμενων ξυλοκοπήθηκε από την εργοδοσία καθώς ζήτησαν ρεπό. Έτσι πέρα από απειλές και εκφοβισμούς, η εργοδοσία προχώρησε και στην άσκηση σωματικής βίας. Έχουν κατατεθεί ήδη μηνύσεις και καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, η οποία σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς υπολειτουργεί ή δεν έχει καθόλου προσωπικό, με ευθύνη και επιλογή τους κράτους/κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στις τραγικές συνθήκες εργασίας στα beach bar με τα 12ωρα που εξαναγκάζονται να δουλεύουν οι εργαζόμενοι/ες, την έλλειψη μέτρων προστασίας για τη σωματική τους ασφάλεια καθώς και το γεγονός ότι σε πολλές των περιπτώσεων δεν έχουν ούτε ρεπό αλλά ούτε και διαλείμματα.

Μοιραστείτε το άρθρο