Σε άμεσες παρεμβάσεις θα προχωρήσει η Κίνηση ελεύθερες παραλίες Θάσου σε ακτές που έχουν κατακλυσθεί από τις εγκαταστάσεις ιδιωτών – επιχειρηματιών

Σε μια πλούσια και διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και παραθεριστές στη Θάσο, προχώρησαν Δευτέρα βράδυ όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης ελεύθερης παραλίας Θάσου στη Σκάλα Πρίνου. Η συνέλευση αποφάσισε μάλιστα να προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις σε παραλίες όπου επικρατεί καθεστώς… τρόμου από τους επιχειρηματίες που έχουν κατακλύσει τις ακτές με ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα. Πρώτη παρέμβαση την Τετάρτη 9/8 στον Άτσπα.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έθιξαν πολλές πτυχές της όλης κατάστασης με τις ασυδοσίες ιδιωτών – επιχειρηματιών και την απουσία ελέγχων νομιμότητας των εγκαταστάσεων πάνω στον αιγιαλό. Όπως και το καθεστώς τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει και καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Έτσι, προωθείται η άκρατη εμπορευματοποίηση και ο διαχωρισμός πλούσιων και φτωχών.

Αποφασίστηκε να γίνει καταγραφή των καταπατήσεων και παρανομιών, αν υπάρχουν άδειες, πόσοι έχουν τέτοιες, αν τηρούν τους όρους κ.α.. Μάλιστα έγινε αναφορά ονομαστικά στις περιοχές όπου παρατηρούνται εξόφθαλμες και ακραίες περιπτώσεις, όπως σε: Αλυκή, Σπαλιάρας, Άτσπας, Άγ. Ιωάννης (όπου απαγορεύεται η πρόσβαση παρ’ ότι υπάρχει αρχαιολογικός χώρος.

Ως προς το πώς θα προχωρήσει η Κίνηση, τονίστηκαν τα χαρακτηριστικά της αυτοοργάνωσης και από τα κάτω, χωρίς την αναμονή των θεσμικών οργάνων, που έχουν αγνοήσει πλήθος καταγγελιών των κατοίκων.

Η συνέλευση της Κίνησης αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες, μεταξύ των οποίων και στον δήμο. Πρώτη παρέμβαση θα γίνει την Τετάρτη 9/8 στις 11:00 στην κεντρική πλατεία στον Άτσπα.

Β.Γλ.

Κίνημα για ελεύθερες παραλίες (και) στη Θάσο, με πρώτη συνάντηση Δευτέρα 7/8

Μοιραστείτε το άρθρο