ΜΕΞΙΚΟ – ΟΑΧΑΚΑ Αντίσταση στην νεοαποικιοκρατία των εταιρειών

Το μέλος της Συνέλευσης Αυτοχθόνων του Ισθμού της Οαχάκα για την Υπεράσπιση της Γης και του Εδάφους (APIIDTT) Μάριο Κουϊντέρο, έγινε δεκτός στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Respiro di Libertà την Τρίτη το βράδυ, όπου απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες με θέμα: Το νέο στρατιωτικό και βιομηχανικό σύνορο του Διαωκεάνιου Διαδρόμου στο Μεξικό.

Είναι τα μεγαπρογράμματα, με το Τρένο Μάγια, τον Διαωκεάνιο Διάδρομο, τις εκτεταμένες εξορύξεις, τα φαραωνικά αιολικά πάρκα, στην εκμετάλλευση του νερού κ.π.α,, που οδηγούν στην καταστροφή της φύσης και την καταλήστευση των κοινωνιών. Κάτι που συμβαίνει παγκοσμίως.

Όπως τόνισε, παλεύουμε για το έδαφος και τη γή, για τον φυσικό χώρο όπου ζούμε, την υπεράσπιση της ζωής. Είναι μια μάχη ολόκληρου του νότου, γι αυτό και το καραβανι Ο Νότος Αντιστέκεται! Εκεί που στήνεται το τεράστιο βιομηχανικό σύνορο, με την άμεση εμπλοκή του στρατού και στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης του Μεξικού.

Κάλεσε δε σε συμμετοχή στην παγκόσμια καμπάνια της 12ης Οκτωβρίου, σε ένα αγώνα ενάντια στην νεοαποικιοκρατία των επιχειρήσεων, που είναι οι σύγχρονοι κατακτητές.

Την Τετάρτη το απόγευμα ο Μάριο Κουϊντέρο θα επισκεφθεί το infolibre και την Libertatia.

Εκδήλωση/Συζήτηση με μέλος της Συνέλευσης Αυτοχθόνων του Ισθμού της Οαχάκα, Τρίτη 25/7 στις 21:00 στο Respiro

Μοιραστείτε το άρθρο