Στάση εργασίας και απεργιακή συγκέντρωση, Τετάρτη 26/7 στις 11:00 στο Υπουργείο Οικονομικών

H MAΧΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ-ΟΧΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ • Τετάρτη 26 Ιούλη, Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ 11πμ έως λήξη

H MAΧΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ-ΟΧΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

Τετάρτη 26 Ιούλη
Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ 11πμ έως λήξη
Συγκέντρωση 11.30 πμ, Υπ. Οικονομικών (Σύνταγμα)

Με την απεργιακή συγκέντρωση και την στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιούλη στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκίνησε η μάχη για αυξήσεις απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία. Παρά τον καύσωνα οι εργαζόμενοι/ες στο Δημόσιο, έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα παλέψουν για αυξήσεις.

Τώρα κλιμακώνουμε με νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Ιούλη, την ημέρα που το νομοσχέδιο Χατζηδάκη μπαίνει για ψήφιση στη Βουλή. Με στάση εργασίας από τις 11πμ έως τη λήξη της βάρδιας και απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30πμ στο Υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Οργανώνουμε τους χώρους μας για την επιτυχία της κινητοποίησης. Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, συζητάμε και ενεργοποιούμε όλους τους συναδέλφους/φισσες, εξασφαλίζουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Τα 70 ευρώ μικτά (45 καθαρά) τον μήνα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Χατζηδάκη που ψηφίζεται την επόμενη βδομάδα στη βουλή, την ώρα που οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 40% και η ακρίβεια βρίσκεται στα ύψη δεν είναι απλά κοροϊδία. Οι απατεώνες της κυβέρνησης βαφτίζουν «αυξήσεις» την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζόμενων στο δημόσιο και παντού. Πρόκειται για μια νέα επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ που θέλει να “κλείσει” με τους δικούς της όρους το ζήτημα των αυξήσεων, που έβαλαν επιτακτικά οι εργατικοί απεργιακοί αγώνες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είναι η απόλυτη επιβεβαίωση ότι ο Μητσοτάκης για να κερδίσει τις εκλογές είπε όσα περισσότερα ψέμματα μπορούσε και τώρα εφαρμόζει την πραγματική πολιτική που είχε στην ατζέντα του.

Είπε για αναβάθμιση της Υγείας και αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι κόσμος να πεθαίνει επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Αντί για προσλήψεις εκπαιδευμένων διασωστών που τώρα είναι στην ανεργία, φέρνει οδηγούς απορριμματοφόρων, στρατιωτικούς και πυροσβέστες να οδηγούν τα λιγοστά ασθενοφόρα. Αντί για μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, προωθεί τα ΣΔΙΤ και την ιδιωτικοποίηση.

Είπε για αυξήσεις στους μισθούς, και αντί για συλλογικές συμβάσεις, ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις δίνει επίδομα 1,5 ευρώ την ημέρα σε κάθε δημόσιο υπάλληλο. Η αλήθεια όμως είναι ότι σε διάφορα στελέχη και διευθυντές οι αυξήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Για παράδειγμα ένας πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός θα πάρει αύξηση 43 ευρώ, ενώ ένας διευθυντής ΠΕ ή ΔΕ θα πάρει σχεδόν 200 ευρώ αύξηση. Προφανώς, ο Μητσοτάκης θέλει να εξαγοράσει με αυτόν τον τρόπο «στελέχη» στο Δημόσιο για να επιβάλλει την αξιολόγηση την επόμενη περίοδο.

Λεφτά υπάρχουν και η κυβέρνηση τα σκορπάει απλόχερα για τις πολεμικές δαπάνες. Και μόνο οι παραγγελίες για τα Ραφάλ να ακυρωθούν, αρκούν για να καλύψουν αυξήσεις στο δημόσιο. Αν βάλουμε χέρι και στα κέρδη των κερδοσκόπων της ενέργειας και των ακινήτων, τότε μπορούμε όχι μόνο να καλύψουμε τις αυξήσεις στους μισθούς αλλά και την αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία.

Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε απλώνοντας την πάλη για αυξήσεις παντού. Να καλέσουμε και το ΕΚΑ και τον ιδιωτικό τομέα να μπουν στη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, γιατί η μάχη για αυξήσεις δεν αφορά μόνο το δημόσιο και δεν θα τελειώσει τώρα. Θα είναι η κεντρική μάχη να μην τους επιτρέψουμε να φορτώσουν την κρίση τους στις δικές μας πλάτες. Είτε την ονομάσουν αποπληρωμή τους χρέους, είτε την πουν «να πιάσουμε την επενδυτική βαθμίδα», δε θα τα πληρώσουμε εμείς και οι μισθοί μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο