Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την πρόσφατη υπόθεση του Πειραιά, Παρασκευή 21/7 στις 9:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Κάλεσμα συγκέντρωσης αλληλεγγύης για την εμπλοκή συντρόφου μας στην πρόσφατη υπόθεση του Πειραιά.

Το Σάββατο 8/7 στον Πειραιά, μετά από «τυχαίο» τροχαίο έλεγχο, συλλαμβάνονται 2 άτομα κατηγορούμενοι για κατοχή μπουκαλιών με βενζίνη. Μετά από μερικές μέρες αφήνονται ελεύθεροι με ένα πακέτο σκληρών περιοριστικών όρων που περιλαμβάνει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 3 φορές το μήνα παρουσία στο αστυνομικό τμήμα, την εξοντωτική εγγύηση 5.000 ευρώ έκαστος και την ανεκδιήγητη απαγόρευση οποιασδήποτε συναναστροφής μεταξύ τους.

Πέντε μέρες μετά τη σύλληψή τους, ενώ βρισκόντουσαν ακόμα υπό κράτηση, σύντροφός-μέλος της συλλογικότητάς μας δέχεται «επίσκεψη» στο σπίτι του από την Κρατική Ασφάλεια και προσάγεται στην Γ.Α.Δ.Α. Εκεί, υπό το κλίμα ψυχολογικής πίεσης με έμμεσες-άμεσες αναφορές/απειλές για ενδεχόμενη προφυλάκιση, του γνωστοποιείται ότι πρόκειται να περάσει από ανακριτή ως κατηγορούμενος, μαζί με άλλο ένα γνωστό του άτομο, για την ίδια υπόθεση.

Αφορμή για την προσαγωγή και την εμπλοκή τους στην υπόθεση αποτέλεσε η φιλική τους σχέση με τους 2 συλληφθέντες, η πολιτική τους ταυτότητα καθώς και η πολιτική τους δραστηριοποίηση στο κινηματικό πεδίο.

Αυτή η τακτική δεν μας είναι πρωτόγνωρη. Αποτελεί κοινή πρακτική των αστυνομικών υπηρεσιών να στοχοποιούν τις φιλικές, προσωπικές, συντροφικές σχέσεις, να στήνουν έωλα κατηγορητήρια διαμορφώνοντας το κατασταλτικό πλαίσιο με το οποίο επιχειρείται η τρομοκράτηση, η απομόνωση, η απενεργοποίηση των αγωνιστών μέσω των παράλογων ποινών και της ατέρμονης δικαστικής ομηρίας.

Αυτές οι τακτικές εκπορεύονται από τις υπάρχουσες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και την διαμόρφωση των πολιτικών όρων εξέλιξης της ταξικής πάλης. Συγκεκριμένα μέσα στο δυσμενές περιβάλλον με τις επιπτώσεις της 20ετούς σχεδόν οικονομικής κρίσης, το καπιταλιστικό σύστημα επιλέγει να επενδύει στην περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., ως άξιος τοποτηρητής των συμφερόντων του Κεφαλαίου, επιλέγει να επιτίθεται με μεγαλύτερη σφοδρότητα στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα διαλύοντας τις όποιες ψευδαισθήσεις για ήπιες διαχειριστικές λύσεις. Γνωρίζοντας από την κινηματική ιστορία ότι η πολιτική της θα προκαλέσει τις ανάλογες κοινωνικές αντιδράσεις, εξοπλίζεται θεσμικά, νομοθετικά, υλικοτεχνικά ώστε να μπορέσει να τις καταστείλει.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται με την προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τις αθρόες προσλήψεις μπάτσων, την κανονικοποίηση της ανεξέλεγκτης και δολοφονικής αστυνομικής βίας, τις παρακολουθήσεις, την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου και των ποινών. Όλα αυτά, μαζί με πολλά ακόμα, συνθέτουν το νεοφιλελεύθερο δόγμα «Τάξης και Ασφάλειας», κατά το οποίο, οποιοσδήποτε οργανώνεται, αγωνίζεται και διεκδικεί, στοχοποιείται εκδικητικά ως δυνάμει ένοχος.

Δεν αντιλαμβανόμαστε αυτήν την περίπτωση ως μια ατομική υπόθεση αλλά ως ακόμη ένα επεισόδιο μέσα στο ευρύτερο σχέδιο γενικευμένης και εντεινόμενης τρομοκράτησης, καταστολής αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Γι’ αυτό θεωρούμε αναγκαίο να υψώσουμε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης στους συντρόφους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κρατικό ρεβανσισμό.

Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 21/07, στις 9.00, στα δικαστήρια Πειραιά, οδός Σκουζέ 3-5 και Φίλωνος.

Καμία ποινικοποίηση των φιλικών/συντροφικών σχέσεων

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Διαρκής Αγώνας για την Ταξική Απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο