Όλη η Αθήνα εργοτάξιο. Όλη η χώρα μια παιδική χαρά για τους τουρίστες

Είμαστε εδώ από τις γειτονιές των Εξαρχείων, της Ακ.Πλάτωνα, των Πατησίων, των Πετραλώνων των οποίων τα πάρκα και οι δημόσιοι χώροι πρασίνου δέχονται επίθεση.
Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, αφού κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα για τον περίφημο Μεγάλο Περίπατο που απέχει χιλιόμετρα από τις πραγματικές ανάγκες της πόλης, προκειμένου να ταΐσει τους δικούς του και να αυξήσει την κερδοφορία του τουριστικού κλάδου και του real estate, συνεχίζει κόβοντας δέντρα και αποκλείοντας πάρκα, λόφους και πλατείες για να τα αναπλάσει στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της τουριστικής αξιοποίησης”, ενώ ταυτόχρονα στήνει φιέστες όπως αυτή εδώ σήμερα για να δείξει ότι δήθεν νοιάζεται για τους δημότες του.
Μόνο που οι πολίτες της Αθήνας δεν έχουν ως πρώτη ανάγκη τους φιέστες και αστικά πικ νικ για να ξεσκάσουν. Έχουν ανάγκη από πρόσβαση σε ποιοτική και φτηνή στέγη, αξιοπρεπή εργασία, μέριμνα για τα παιδιά και τα ευάλωτα άτομα, ασφαλή, λειτουργικά και βιώσιμα σχολικά κτίρια, πεζοδρόμια που να μην κινδυνεύουν να σκοτωθούν περπατώντας τα, έχουν ανάγκη δέντρα για δροσιά, σκιά και οξυγόνο, έχουν ανάγκη τις πλατείες και τα πάρκα για να συναντιούνται με τους φίλους τους και για να παίζουν τα παιδιά τους, έχουν ανάγκη τις γειτονιές που ο δήμαρχος και το επιχειρηματικό συνάφι του τους στερούν.
Σήμερα η πλατεία Εξαρχείων είναι περιφραγμένη με λαμαρίνες και εκατοντάδες αστυνομικούς να τις φυλάνε, ο λόφος του Στρέφη είναι κατάξερος, αποκλεισμένος και κατεστραμμένος από την ανάπλαση, η πλατεία Πρωτομαγιάς κλείνει με λαμαρίνες, τα δέντρα της καταπράσινης Ακαδημίας Πλάτωνος θα κοπούν για να γίνουν μουσείο, στο πάρκο Δρακόπουλου θα κοπούν δέντρα και θα τσιμεντωθεί «για να είναι ασφαλείς οι πολίτες στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών» κατά τα λεγόμενα του δημάρχου που, στα πρότυπα των έργων ανάπλασης στα Εξάρχεια, έστειλε πάλι τα ΜΑΤ για να εξασφαλίσουν τον αποκλεισμό του πάρκου προς όφελος εργολάβων και επενδυτών. Στον δε Λόφο Φιλοπάππου διαρκώς επανέρχονται τα σχέδια περίφραξης, δηλαδή αποκλεισμού, και εμπορευματοποίησής του.
Όσοι και όσες διεκδικούμε το δικαίωμα μας στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και είμαστε ενάντια στην πλήρη τουριστικοποίηση της πόλης και τον διωγμό των κατοίκων της, με γνώμονα μόνο τα κέρδη των επενδυτών, είμαστε σύμφωνα με τον δήμαρχο ένας “περιφερόμενος θίασος”.
Τουλάχιστον είμαστε “θίασος” που τον πονάει η καταστροφή της πόλης μας, τον νοιάζει η ζωή και η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων της και το παιχνίδι των παιδιών της. Δεν είμαστε περιφερόμενος θίασος κομματικών στελεχών και μπράβων, όπως αυτός που κουβάλησε ο Μπακογιάννης στο Πάρκο Δρακοπούλου με σκοπό την καταστολή των αντιστάσεων των κατοίκων στην καταστροφή του πάρκου της γειτονιάς τους. Και θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους της γειτονιάς τους δίπλα μας.
Στην πόλη τον πρώτο λόγο τον έχουν οι κάτοικοι και όχι οι επενδυτές και οι εργολάβοι.
Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη
Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης της πλατείας Πρωτομαγιάς
Λαϊκή συνέλευση Κολωνού-Ακ.Πλάτωνα-Σεπολίων
Συνέλευση “Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων”
Μοιραστείτε το άρθρο