Οι γονείς της γειτονιάς της Αχειροποιήτου κινητοποιούνται ενάντια στην κατάργηση της παιδική χαράς στην πλατεία Μακεδονομάχων

Οι γονείς της γειτονιάς της Αχειροποιήτου κινητοποιούνται ενάντια στην κατάργηση της παιδική χαράς στην πλατεία Μακεδονομάχων (πίσω από τα έργα του μετρό).
Να σημειώσουμε ότι σε όλο το ιστορικό κέντρο υπάρχουν μόνο 4(!!!) παιδικές χαρές.
Απέναντι στην αέναη προσπάθειά της Διοίκησης Ζέρβα να υπαναχωρήσει κάθε σπιθαμή δημοσίου χώρου του ιστορικού κέντρου της πόλης για τουριστική εκμετάλλευση ή εν γένει προς τσιμεντοποίηση στον βωμό της ανάπτυξης, δημιουργούμε πυρήνες αντίστασης σε κάθε γειτονιά!
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση τους και στηρίξτε την κινητοποίηση:
“Αγαπητοί γονείς και φίλοι/ες, γείτονοι και γειτόνισσες,
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η παιδική χαρά του πάρκου των Μακεδονομάχων σε λίγες μέρες θα καταργηθεί. Θα καταστραφεί με σκοπό να γίνει όλο ένα τσιμεντένιο πάρκο που θα εξυπηρετεί μόνο το μετρό. Κάναμε αίτημα στον Δήμο Θεσσαλονίκης για να μάθουμε λεπτομέρειες αλλά ακόμη δεν μας έχουν απαντήσει.
Έχει ενημερωθεί το Ίδρυμα Νιάρχος, του οποίου είναι δωρεά η παιδική χαρά, αλλά μας απάντησαν ότι είναι θέμα πλέον του Δήμου (του δωρεολήπτη).
Η δύναμη πλέον είναι μόνο στα χέρια μας!
Δεν είναι τυχαίο που ξεκίνησαν ήδη τις εργασίες. Εν μέσω καλοκαιριού, αδειών και καύσωνα. Φαντάζεστε να φύγουμε διακοπές και όταν επιστρέψουμε ήδη να την έχουν καταστρέψει;;
Τα παιδιά μας ήδη έχουν στεναχωρεθεί και θορυβηθεί.
Για να στηρίξετε την κινητοποίηση μπορείτε να κάνετε πανεύκολα ένα ηλεκτρονικό αίτημα στη σελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης εδώ https://imc.thessaloniki.gr/imc/
Αν θέλετε να δείτε το δημοσίευμα, δείτε εδώ
Αν θέλετε να δείτε πώς θα γίνει το πάρκο μετά κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο «ανάπλαση άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης»
Κάθε κίνηση, μικρή ή μεγάλη, θα μετρήσει τα μέγιστα, οπότε ό,τι άλλο σκεφτείτε προχωρήστε το!
Η ισχύς εν τη ενώσει!
Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες της γειτονιάς!”

📣📣📣Οι γονείς της γειτονιάς της Αχειροποιήτου κινητοποιούνται ενάντια στην κατάργηση της παιδική χαράς στην πλατεία…

Posted by Loukia Argyriadou on Friday, July 14, 2023

Μοιραστείτε το άρθρο