Αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας από την Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Μια μικρή ανάσα για μία από τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που ζουν υπό το διαρκές άγχος της έξωσης από το σπίτι τους, έφερε η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων την Τετάρτη 12 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.
Εχθές Πέμπτη 13 Ιουλίου η Do Value σε επικοινωνία της με τη δικηγόρο της οικογένειας από την Νεάπολη, ενημέρωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης της κατοικίας.
Την ίδια περίοδο, αναστολές έχουν δοθεί σε δεκάδες ακόμα περιπτώσεις πλειστηριασμών και εξώσεων που αποτράπηκαν από κινητοποιήσεις, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο τόσο στους ίδιους όσο και στο κίνημα για να δούμε από κοινού το πώς προχωράμε.
Τα συμπεράσματα είναι πολύ συγκεκριμένα:
Οι οφειλέτες, στην πλειοψηφία μας εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, έχουμε μόνο να κερδίσουμε με το να ξεπεράσουμε τον, απολύτως λογκό, σκόπελο της αμηχανίας που συναντάμε αρχικά, όταν στεκόμαστε μπροστά στον φόβο του να βρεθούμε στον δρόμο.
Ταυτόχρονα, κερδισμένοι θα βγούμε αν αποβάλλουμε το αίσθημα υπαιτιότητας των ίδιων μας των εαυτών για την οικονομική κατάσταση που έχουμε βρεθεί, κάτι που ένα ολόκληρο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που πλουτίζει στις πλάτες μας, από τις τράπεζες και τα αστικά κόμματα μέχρι τα funds, τις εταιρείες real estate και τα ΜΜΕ, προσπαθεί να μας εμφυσήσει και να μας κάνει να αποδεχτούμε με κάθε τρόπο.
Η συλλογικοποίηση του προβλήματος του καθενός και της καθεμιάς, η αστείρευτη δύναμη της ταξικής και λαϊκής αλληλεγγύης, η μετωπική κίνηση πάνω σε έναν κοινό σκοπό, ο συντονισμός, η οργάνωση και η ενότητα στη δράση συλλογικοτήτων και δυνάμεων του κινήματος είναι τα πρώτα βήματα ήδη κάνουμε και που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε.
Γιατί μόνο αυτά τα βήματα είναι που μπορούν να κερδίσουν τον απαραίτητο χρόνο και να προλειάνουν το έδαφος για να ανασυνταχτούμε, για να στήσουμε λαϊκές επιτροπές και πρωτοβουλίες σε κάθε γειτονιά και να προετοιμάσουμε με όρους μαζικούς και μαχητικούς τους αγώνες που θα δώσουμε τους επόμενους μήνες ενάντια στα ξεσπιτώματα που θα πάνε χέρι-χέρι μαζί τη φτώχεια και την καταστολή που οξύνονται.
Ξέρουμε καλά πως ότι συμβαίνει τώρα σε μερικές δεκάδες περιπτώσεων από μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες δεν είναι αρκετό και δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα. Η μάχη αυτή στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας αλλά και σε χωριά όπως στην περίπτωση των Φλογητών δεν θα είναι σύντομή, ούτε χωρίς πισωγυρίσματα (το παράδειγμα του σπιτιού που τελικά πραγματοποιήθηκε η έξωση στην Καλαμαριά πριν κάποιους μήνες είναι χαρακτηριστικό). Η μάχη αυτή θα εξελίσσεται ανάλογα με τον βαθμό της οργάνωσης, της κίνησης και της εμπλοκής μας και σε κάθε περίπτωση θα είναι μακρά.
Θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και χρόνια και για να βγει ο λαός νικητής οφείλουμε να συμμετέχουμε όλο και περισσότεροι/ες, όλο και πιο οργανωμένοι/ ες, όχι μόνο για να αποτρέψουμε τον έναν ή τον άλλον πλειστηριασμό, την μία ή την άλλη έξωση, αλλά για να κατακτήσουμε συνολικά και μόνιμα τον αδιαπραγμάτευτο χαρακτήρα του δικαιώματος των εργαζομένων και του λαού στη στέγαση.
“Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα…”
ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Δεν είναι μάταιο να αγωνίζεσαι:

Αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας από την Νεάπολη…

Posted by Διά Πυρός on Friday, July 14, 2023

Μοιραστείτε το άρθρο