Κυβερνητική τρικυμία για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες επίσημα η Νέα Δημοκρατία απέρριψε τις “προτάσεις” του Νότη Μηταράκη όσον αφορά τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας για ειδικές περιστάσεις και την κατάργηση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, αδειάζοντας τον υπουργό προστασίας του πολίτη μέσω του Παύλου Μαρινάκη, κυβερνητικού εκπροσώπου  της ΝΔ.

Όσον αφορά την περίπτωση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, η επικοινωνιακή και ουσιαστική ήττα της κυβέρνησης από την επίμονη και δυναμική αντίδραση της φοιτητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και οι διαρκείς ταραχές από την αστυνομοκρατία που επικρατούσε στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, οδήγησε στην ανεπίσημη απόσυρση της τους προηγούμενους μήνες. Μέχρι να διαψεύσει η ΝΔ την εντύπωση που δημιουργήθηκε για κατάργηση της, πολλοί βιάστηκαν να τοποθετηθούν, ακόμα και από την πλευρά της κυβέρνησης, δημιουργώντας μία σύγχυση για το μέτρο.

Ωστόσο, επειδή το κρατικό – κυβερνητικό πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός κράτους όπου η αστυνομία θα βρίσκεται παντού εξαιτίας των πολυάριθμων προσλήψεων και επειδή μεγάλο μέρος του εκλογικού κοινού της κυβέρνησης αποτελούν οι ένστολοι και οι συγγενείς τους, δεν θα ήταν εφικτό από τη μία ημέρα στην άλλη να προχωρήσουν στην κατάργηση του συγκεκριμένου τμήματος. Αυτό που μένει να φανεί είναι πώς τελικά θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μην αφήσουν στον αέρα όσους μπήκαν στο σώμα και θα διαχειριστούν τη συνεχή ήττα σε όλα τα επίπεδα, από ένα αυταρχικό και απολυταρχικό μέτρο που δεν έχει καμία χρησιμότητα αλλά στόχευε στην απόλυτη κρατική επιβολή και έλεγχο μέσα στα Πανεπιστήμια.

Θ.Λ.

Μοιραστείτε το άρθρο