Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την δολοφονημένη μας αδερφή Άννα (Ιβανκα), Τετάρτη 12/07 στις 20:00 στην Καμάρα

Με λύπη, οργή και θλίψη πληροφορηθήκαμε για την δολοφονία της τρανς αδελφής μας Άννας, μετανάστριας από την Κούβα και performer, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, χωρίς προς το παρόν να έχει εντοπιστεί κάποιος δράστης.
Σε συνέχεια της σκληρής της κατάληξης, η ΕΛ.ΑΣ. προέβει σε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για άνδρα μετανάστη, ξεκινώντας μια λανθασμένη αναπαραγωγή της είδησης από τα ΜΜΕ. Η αδιαφορία και η στοχοποίηση των τρανς ατόμων από την ελληνική αστυνομία είναι γνωστή, και (όπως φαίνεται) κανένα επιμορφωτικό σεμινάριο δεν να μεταβάλει τον ομοτρανσφοβικό της χαρακτήρα.
Σε ένα κράτος που αδιαφορεί για τις τρανς ζωές, πολλά αδέλφια μας όπως και η Άννα χάνονται χωρίς ποτέ να δικαιώνονται μιας και οι θεσμοί αδιαφορούν για αυτές, έχοντας πρωτύτερα ζήσει μέσα σε συνθήκες αποκλεισμού και ανασφάλειας.
Ας μην ξεχνάμε τον τραγικό θάνατο της Δημήτρη (έτσι αυτοπροσδιοριζόταν στις συνεντεύξεις της: θηλυκό και Δημήτρης) από τη Λέσβο, την τρανς γυναίκα που πρόσφατα έμεινε στα αζήτητα ενός νεκροτομείου καθώς δεν υπήρχε άτομο να την αναζητήσει και η πολιτεία αδιαφορούσε, και άλλα αντίστοιχα και εξοργιστικά περιστατικά.
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ
Η ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "KAMIA ΑΛΛH ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ H ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Άννα (Ιβάνκα) είναι ένα ακόμα τρανς άτομο που βρίσκεται δολοφονημένο την στιγμή που η πολιτεία αδιαφορεί. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/07, 20.00 Kamapa Ανοιχτός Συντονισμός Θεσ/νίκης για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων"

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη γυναικοκτονία της Ana Ivankova.

Χτες το βράδυ κυκλοφόρησε η είδηση πως η τρανς αδερφή μας, η Ana Ivankova, βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμα της στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας.

Η Ana Ivankova ήταν μετανάστρια από την Κούβα, μαύρη και περφορμερ. Η Anna Ivanka δεν δολοφονήθηκε απλά. Η αστυνομία επέλεξε να δώσει στον τύπο την είδηση ενός “δολοφονημένου άντρα” επιλέγοντας να χλευάσει την αδερφή μας ακόμα και μετά τον θάνατο της. Ακολούθησε φυσικά η επίθεση του ελληνικού οχετού στην ίδια και σε όλα μας, θυμίζοντας μας πόσο ανεπιθύμητα είμαστε στην Ελλάδα του “πατρίς θρησκεία οικογένεια”.

H Ana Δολοφονήθηκε γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει και να μη πειθαρχηθεί στα στενά πλαίσια που οριοθετείται και ορίζεται το φύλο και η έκφρασή του από την ετεροπατριαρχία. Δολοφονήθηκε γιατί τόλμησε να είναι μετανάστρια σε μια χώρα της ανεπτυγμένης και προοδευτικής Ευρώπης, εικόνα που χτίζεται από εκατόμβες νεκρών μεταναστών, με τις αντιμεταναστευτικές θανατοπολιτικές της ΕΕ και τη καθημερινή κοινωνική αναπαραγωγή του ρατσισμού να δημιουργούν τις συνθήκες για τη πραγματοποίηση τους. Είμαστε γεμάτα οργή για την (ακόμα μια) νεκρή αδερφή μας, την οποία οι νοικοκυραιοι επιμένουν να δολοφονούν ξανά και ξανά, όπως έκαναν και στην περίπτωση του Ζακ. Δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο.

Καλούμε άτομα και συλλογικότητες σε στήριξη της συγκέντρωσης αύριο Τεταρτη 12/7 20:00 στην Καμάρα.

Πρωτοβουλία ενάντια στην τρανσφοβία


Στις 11/07 βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμά της η Άννα/Ιβάνκα, μετά από σκληρή πάλη με το δολοφόνο της, όπως δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κάποιος δράστης.

Η Ιβάνκα ήταν Κουβανή προσφύγισσα, χορεύτρια και performer που έφτασε στη χώρα μας αναζητώντας καταφύγιο, έναν τόπο για να μπορέσει να ζήσει επιτέλους ελεύθερη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της δολοφονίας της η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε και την αναπαρήγαγαν όλα τα Μ.Μ.Ε. έκανε λόγο για άνδρα μετανάστη, καθιστώντας έτσι αδύνατο να αναγνωριστεί η Ιβάνκα από τους οικείους της και παράλληλα παραγνωρίζοντας στοχευμένα την επιλογή της ίδιας της δολοφονημένης να αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα.

Δεν μπορούμε να ξεχνάμε το θάνατο της Δημήτρας από τη Λέσβο, την τρανς γυναίκα που έμεινε στα αζήτητα ενός νεκροτομείου καθώς δεν υπήρχε κανένας να την αναζητήσει και η πολιτεία αδιαφορούσε, τη σκύλευση της ταυτότητα του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh! ως ληστή, τοξικομανή, οροθετικού, ομοφυλόφιλου ο οποίος παραβίασε την ύψιστη κρατική αξία της ιδιοκτησίας, τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012 από τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Τις εν ψυχρώ δολοφονίες των Ρομά Ν. Σαμπάνη και Κ. Φραγκούλη από τα ένστολα καθάρματα της αστυνομίας, και την μόλις προχθεσινή δολοφονία του Σύριου στην περιοχή της Λάρισας. Τα χιλιάδες push-backs και τους πνιγμούς – δολοφονίες μεταναστ(ρι)ων. Τη συστηματική και συστημική κακοποίηση, περιθωριοποίηση, λοιδορία και δολοφονία των ανθρώπων που για την εξουσία περισσεύουν.

Σε μια εποχή που το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται με όλα τα μέσα, προσπαθώντας να διατηρήσει την εξουσία του και να διευρύνει την επιβολή του, η πατριαρχική βία είναι πάντα παρούσα – οργανικό κομμάτι αυτού του συστήματος. Όσο η επίθεση των εξουσιαστών εντείνεται και η φτώχεια βαθαίνει, τα εθνικιστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και ομοφοβικά αντανακλαστικά ολοένα οξύνονται ώστε η κοινωνική βάση να παραμείνει πειθαρχημένη και υποταγμένη.

Εμείς απαντάμε με την οργάνωσή μας ως αναρχικές και ως γυναίκες ενάντια στην καταπίεση και τη βαρβαρότητα της πατριαρχίας και όλων των μορφών εξουσίας που επιβάλλονται από το υπάρχον σύστημα. Σφίγγουμε τις γροθιές μας και προσφέρουμε ένα χέρι βοήθειας σε κάθε τραυματισμένη γυναίκα από το λεπίδι της πατριαρχίας. Στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις καταπιεσμένες και τους καταπιεσμένους, σε κάθε θύμα βιασμού, κακοποίησης, σε όποιον πλήττεται από το αγκάθι της πατριαρχίας. Είμαστε στους δρόμους και να αγωνιζόμαστε για όλες όσες βιώνουν την έμφυλη καταπίεση, για κάθε επιζώσα και κάθε δολοφονημένη αδερφή μας, για εμάς τις ίδιες! Η συλλογική μας φωνή μπορεί να σπάσει όλα τα δεσμά και να ρίξει όλα τα τείχη! Μέχρι να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά και να κάψουμε συθέμελα το σάπιο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα!

Μέχρι να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα χωρά μέσα του όλους τους κόσμους..

Προτάσσουμε τη συλλογικοποίηση, την ενδυνάμωση, την οργάνωση και τον αγώνα για το ολοκληρωτικό γκρέμισμα κράτους, καπιταλισμού και πατριαρχίας, για την ανοικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 12/07 στις 20:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ελεύθερες Γυναίκες της Συλλογικότητας για τον Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”

(μέλος της Α.Π.Ο.-Ο.Σ.)

Μοιραστείτε το άρθρο