Συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης μετά την εκκένωση της δομής αλληλεγγύης στο Λαύριο, Τετάρτη 5/7 στις 17:00 στα Προπύλαια

Τετάρτη 5/7 | 17:00 Στα #Προπύλαια Η διεθνιστική αλληλεγγύη να νικήσει τις διακρατικές συμμαχίες Η στοχοποίηση και εκκένωση του #camp των #Κούρδων στο #Λαύριοείναι στα πλαίσια της εγκληματικής πολιτικής του ελλ. κράτους, της Ε.Ε. και του #ΝΑΤΟ

RiseUp4Rojava Greece


We call everyone to join us at the demonstration against the violent raid and eviction of #Kurdish #refugees from the #Lavrio camp! Today (Wednesday, 5/6) at 5pm, Akademia #Athens

International Kurdistan Committee of Greece


Στις 5.30 σήμερα το πρωί η αστυνομία εκκενωσε με το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο. Παρουσία εισαγγελέα, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικης μπροστά…. Στρατός ολόκληρος, 300 άτομα σύνολο, ξύπνησαν τους πρόσφυγες, τους συγκέντρωσαν -ούτε τα ρούχα τους δεν πρόλαβαν να πάρουν, τους επιβιβασαν σε πούλμαν και τους πάνε Μαλακάσα.

Έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας βρέθηκαν Κουρδοι που ζουν στην πόλη του Λαυρίου. Κουρδοι από την Αθήνα και από το Πολιτιστικό Δημοκρατικό Κέντρο Κουρδιστάν Αθήνας και αλληλεγγυοι.

Δεν εκκενώθηκε ο καταυλισμος με τα κοντεινερ στη θέση Νεράκι του Λαυρίου, όπου και εκεί μένουν Κουρδοι πρόσφυγες. Δεν εκκενώθηκε το κτίριο που βρίσκεται δίπλα στα δύο κτίρια του Camp όπου ζουν Αφγανοι πρόσφυγες.

Η αθλιότητα του κράτους και του δημάρχου ήταν τέτοια που είχαν μαζί τους φορτηγά για να μαζέψουν και να πετάξουν τα πράγματα των προσφύγων μετά την αναγκαστική τους εκκένωση.

Αυτό αποτραπηκε και δόθηκε η υπόσχεση πως θα μπορέσουν οι Κουρδοι να μαζέψουν τα πράγματα τους… και τα σύμβολα του Κουρδικου απελευθερωτικου κινήματος που κοσμουσαν το Camp (σημαίες, πανό, φωτογραφίες των μαρτύρων του Κουρδικου αγώνα, πορτρέτα του Αμπντουλαχ Οτσαλαν).

Από το 2017 το ελληνικό κράτος θέλει να αδειάσει το Camp στο Λαύριο. Τον Αύγουστο του 2017 δεν είχε παει η αστυνομία, όμως προσπάθησαν να διώξουν τους Κουρδους πρόσφυγες με εκβιασμό. Είχε αποχωρήσει ο Ερυθρός Σταυρός που στήριζε το Κέντρο, σταμάτησε η τροφοδοσία και κάθε στήριξη από το κράτος. Οι Κουρδοι δεν λύγισαν. Με δικά τους μέσα, με την αλληλεγγύη των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων και των πολιτών άντεξαν 6 χρόνια. Το Κέντρο Φιλοξενίας Πολιτικών Προσφύγων Λαυρίου μετατράπηκε από τον Αύγουστο του 2017 σε ένα κατειλημενο / αυτοδιαχειριζομενο Camp.

Η νεα κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει το χατήρι του Ερντογαν. Αποφάσισε να κλείσει το συγκεκριμένο Camp, το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια “άντρο των τρομοκρατών του PKK.

Ευτυχισμένος είναι και ο δήμαρχος Λαυρεωτικης που εδώ και χρόνια κάνει ο,τι μπορεί για να διώξει τους Κουρδους πρόσφυγες και να “αξιοποιήσει” το κτίριο.

Οι Κουρδοι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι. Η αλληλεγγύη μας συνεχίζεται. Στηρίζουμε τον αγώνα τους.

Η βιασύνη του κράτους να ολοκληρώσει το έργο του ήταν μεγάλη. Κουρδοι πρόσφυγες που θα έφευγαν για δουλειά είχαν ξυπνήσει, είχαν κόψει ένα καρπούζι… και τους μάζεψαν και αυτούς άρον – άρον. Το κομμένο καρπούζι έμεινε στο τραπέζι (δείτε το βίντεο).

Θα ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη που θα υπάρχει. Αναμένουμε τις αποφάσεις των Κούρδων πολιτικών προσφύγων και του Πολιτιστικού Δημοκρατικού Κέντρου Κουρδιστάν.

Σήμερα στις 5.00 μ.μ. το Πολιτιστικό Δημοκρατικό Κέντρο Κουρδιστάν καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κουρδους πολιτικούς πρόσφυγες του Λαυρίου


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στις 5/7, τα ξημερώματα, εκκενώθηκε από πολυάριθμες δυνάμεις καταστολής, με τη παρουσία εισαγγελέα και του δημάρχου του Λαυρίου, το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο που αποτελεί από το 2017, μετά την αποχώρηση του Ερυθρού Σταυρού, ένα κατειλημμένο camp που στηρίζονταν από αλληλέγγυους. Δεκάδες άνθρωποι, γυναίκες, άντρες και μικρά παιδιά ξεσπιτώθηκαν με τη βία, αφού επιχειρήθηκε να πεταχτούν τα πράγματά τους- κάτι που τελικά απετράπη εξαιτίας της δυναμικής αντίστασης των προσφύγων και αλληλέγγυων-για να μεταφερθούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μαλακάσα.

Με τους εκατοντάδες πνιγμούς στη Μεσόγειο, τα πογκρόμ κατά μεταναστών, τις δολοφονίες στα σύνορα, τους βασανισμούς και βιασμούς στα κολαστήρια των πόλεων και τώρα και με την εκκένωση του κατειλημμένου Κέντρου Φιλοξενίας Κούρδων πολιτικών προσφύγων το ελληνικό κράτος, προσδεμένο στο δυτικό μπλοκ εξουσίας, συνεχίζει τη δολοφονική και αντικοινωνική του στρατηγική απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και απέναντι σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η επιχείρηση αυτή αποτελεί την έμπρακτη συνεισφορά του ελληνικού κράτος προς τις τουρκικές υπηρεσίες και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για τη φίμωση, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, την εξόντωση αγωνιστών και την καταστολή των αγώνων που διεξάγονται την ίδια στιγμή στην Τουρκία. Είναι ακόμα μια επιχείρηση ενάντια σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες, αναδεικνύοντας πως η συνεργασία των δυο κρατών αποτελεί πάγια προτεραιότητά τους για το χτύπημα των αντιστεκόμενων.

Στις σημερινές συνθήκες, όπου ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός επιχειρεί να επιβάλλει την καταπίεση, την εκμετάλλευση και τον πόλεμο ως τις μόνες εφικτές συνθήκες ζωής όλοι όσοι συνεχίζουν να αγωνίζονται με πυξίδα την κοινωνική απελευθέρωση και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας αποτελούν τον κυρίαρχο εχθρό της εξουσίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ που εκτοπίστηκαν με τη βία από το κατειλημμένο κέντρο φιλοξενίας Κούρδων στο Λαύριο

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 5 Ιουλίου, 17.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τοπικός συντονισμός Αθήνας-ΑΠΟ 


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκκένωσε τον καταυλισμό των Κούρδων προσφύγων του Λαυρίου.

Τη νύχτα της 5/7/23, γύρω στις 3-4 τα ξημερώματα, τα ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον αυτοοργανωμένο καταυλισμό των Κούρδων προσφύγων του Λαυρίου. Το κράτος κινητοποίησε τις κατασταλτικές του δυνάμεις, πραγματοποιώντας μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση με πάνω από 250 αστυνομικούς να πηγαίνουν με υψωμένα τα όπλα στον αυτοοργανωμένο καταυλισμό των Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων. Πήραν με τη βία οικογένειες και παιδιά, κακοποιώντας και περνώντας χειροπέδες σε όσους αντιστάθηκαν, και τους μετέφεραν στον -μέχρι πρότινος κλειστό- καταυλισμό των Οινοφύτων.

Έχοντας κερδίσει τις εκλογές,η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει, σε αυξημένο επίπεδο, το βρόμικο και κατασταλτικό πρόγραμμα που ετοίμασε κατά την πρώτη της θητεία.

Το πραγματικό κίνητρο του ελληνικού κράτους πίσω από την επιδρομή και την εκκένωση, είναι η προσχώρηση στην προσέγγιση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. , στην πολιτική κατά των προσφύγων και των μεταναστών, και η εξάλειψη όλων των κοινωνικών κινημάτων. Η εκκένωση, έρχεται ως το δώρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο καθεστώς Ερντογάν, 6 μέρες πριν την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εδώ και χρόνια η Τουρκία πιέζει το ελληνικό κράτος να κλείσει τον καταυλισμό του Λαυρίου, με τη δικαιολογία της καταπολέμησης της τρομοκρατίας – τον ίδιο λόγο που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τη χρήση χημικών όπλων στα βουνά του Κουρδιστάν, τις πολιτικές διώξεις στην Τουρκία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία. Η διεθνής κοινότητα σιωπά για τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους και γίνεται συνένοχη στη βία.

Σήμερα, το ελληνικό κράτος εκδίωξε ανθρώπους από ένα χώρο αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινοτικής ζωής. Άνθρωποι που έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, εξαιτίας των πολιτικών διώξεων, της κρατικής βίας, της φυλάκισης, των βασανιστηρίων, της αστυνομικής βίας, του θανάτου. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεργάστηκε με το καθεστώς Ερντογάν στον γενοκτονικό πόλεμο κατά των Κούρδων. Μετά τη διεθνή συνωμοσία για τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν το 1999, η Ελλάδα τάχθηκε και πάλι στο πλευρό του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος, με την υποστήριξη του ιμπεριαλισμού του ΝΑΤΟ.

Καλούμε όλα/όλες/όλους τα/τις/τους συντρόφια/συντρόφισες/συντρόφους στα Προπύλαια 17:00, 5/7

Το ελληνικό κράτος επιτίθεται στην κουρδική κοινότητα – Το ελληνικό κράτος επιτίθεται σε όλα τα κοινωνικά κινήματα

Διεθνής αλληλεγγύη, για να νικήσουμε τις διακρατικές συμμαχίες

Οι Κούρδοι δεν είναι μόνοι τους

Ο κοινός αγώνας μας ενώνει

BIJÎ BERXWEDANA LAVRIO

Mitsotakis’ governement evicted the Kurdish refugee camp in Lavrio

On the night of 5/7/23, around 3-4am, MAT, EKAM and other police forces raided the self organised kurdish refugee camp of Lavrio. The state mobilised its repressive forces, conducting a military-like operation with over 250 officers going in weapons raised to the self organised home of Kurdish and Turkish political exiles and their loved ones. They forcebly took families and children, brutalising and handcuffing all those who resisted, and transferred to the previously closed Oinofyta.

Having won the election,the Mitsotakis government is continuing, at an increased level, the dirty and repressive program it prepared during it’s first term in office.

The real motivation of the Greek state behind the raid and eviction, is an adherence to the approach of NATO and the EU, in policies against refugees and immigrants, and to extinguish all soial movements. The eviction comes as the gift of the Mitsotakis government to the Erdogan regime, 6 days before the next NATO meeting. For years Turkey has put pressure on the Greek State to close Lavrio camp, using the justification of combatting terrorism–the same discourse which is used to the use of chemical weapons in the mountains of Kurdistan, political persecution in Turkey, and military operations in northeast Syria. The international community remains silent about the crimes of the Turkish State, and becomes complicit in the violence.

Today, the Greek state evicted people from a space of solidarity, resistance, and communal life. People already forced to leave their homeland due to political persecution, state violence; incarceration, torture, police brutality, death. In doing so, the Mitsotakis government collaborated with Erdogan’s regime in its genocidal war against the Kurds. After the international conspiracy of the arrest of the Kurdish leader Abdullah Öcalan in 1999, Greece again sided with the fascist Turkish regime, backed by NATO imperialism.

We call all comrades at Propilea 17:00 5/7

Greek State attack kurdish community – Greek State attacks all social movement

International solidarity to defeat transnational alliances

Kurds are not alone

Common struggle unites us

BIJÎ BERXWEDANA LAVRIO


* Κεντρική φωτογραφία από info-war

Μοιραστείτε το άρθρο