Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 19:00 έξω από το Αμερικανικό Προξενείο

ΕΞΩ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ- ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΤΖΕΝΙΝ! 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ! 

  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ! 
  • ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΪΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ- ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΝ! 
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ! 

ΕΞΩ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ- ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΤΖΕΝΙΝ!

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική εισβολή του στρατού του αμερικανοθρεμμένου σιωνιστικού – φασιστικού κράτους του Ισραήλ, στην πόλη της Τζενίν και τον ομώνυμο προσφυγικό καταυλισμό. Με συμμετοχή 2.000 στρατιωτών, ελικοπτέρων, ντρόουνς και με τεθωρακισμένες μπουλντόζες, σκότωσαν και γκρέμισαν ότι έβρισκαν στο διάβα τους! Ήδη 3.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό, οι νεκροί είναι 10, οι τραυματίες 100, ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις μιλούν για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών!

Η πραγματική αιτία της τρομοκρατικής αυτής εισβολής, είναι η επιδίωξη της συντριβής της αντίστασης των Παλαιστινίων, που δίκαια αντιδρούν στην πολιτική που τους διώχνει από την γη τους, αφού πρώτα τους έχει κάνει πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα.  Από τις αρχές του χρόνου, η νέα κυβέρνηση (υπό την πρωθυπουργία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, επικεφαλής του πιο αντιδραστικού- ακροδεξιού συνασπισμού στην ιστορία του Ισραήλ) κλιμάκωσε την πολιτική του εποικισμού, ανοίγοντας εκ νέου το ζήτημα της ανέγερσης χιλιάδων νέων οικισμών. Η προκλητική ανακοίνωση της κυβέρνησης την Κυριακή 18 Ιουνίου για την έγκριση 4.560 κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης, ήταν ο πυροκροτητής που οδήγησε στην τωρινή αιματηρή επίθεση του κράτους- τρομοκράτη ενάντια στους κατοίκους της Τζενίν.

Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος- μαντρόσκυλο τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με τον Λευκό Οίκο να δηλώνει πως «στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια»! Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ (συνένοχοι στο διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης) με μια δόση απέραντης υποκρισίας, «εκφράζουν την ανησυχία τους»! Το ίδιο συνένοχα είναι και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, που – παρά τις κατά καιρούς φραστικές καταδίκες της πολιτικής του Ισραήλ- το στηρίζουν και συνεργάζονται μαζί του σε βάρος των παλαιστινιακού λαού αλλά και των λαών της περιοχής.

Συνένοχη είναι και η αστική τάξη της χώρας μας και οι κυβερνήσεις της (τώρα της ΝΔ, πριν των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παλιότερα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ) που –ειδικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2010– είναι πιασμένοι χέρι-χέρι με το δολοφονικό σιωνιστικό κράτος.Είναι συνένοχη γιατί προώθησε τους λεγόμενους «τριμερείς άξονες» με το φασιστικό Ισραήλ, καθώς και με το στρατοκρατικό καθεστώς της Αιγύπτου. «Άξονες» που εξυπηρετούσαν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την περιοχή, θέλοντας να στριμώξουν την Άγκυρα και να την επαναφέρουν στο ΝΑΤΟϊκό μαντρί. «Άξονες» για τους οποίους η ντόπια άρχουσα τάξη ευελπιστούσε να αποτελέσουν ένα ακόμη ατού γι’ αυτήν, στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας.

Το ΚΚΕ(μ-λ), εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης και τους ηρωικούς μαχητές του! Όπως και πριν είκοσι χρόνια, η εισβολή του κατοχικού στρατού στην Τζενίν, δεν έμεινε αναπάντητη, αλλά συνάντησε την ηρωϊκή – άοπλη και ένοπλη- αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και της νεολαίας!

Είμαστε σίγουροι, πως μέσα από τα ερείπια και τους νεκρούς που αφήνει πίσω της η αμερικανοστήρικτη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, θα ξεπροβάλλουν νέοι χιλιάδες μαχητές με την κεφίγιε στο λαιμό και το όπλο στο χέρι. Ωστόσο είναι το δυνάμωμα της αριστερής κομμουνιστικής αντίληψης και πρακτικής μέσα στο παλαιστινιακό κίνημα, που θα του προσδώσει άλλη δυνατότητα αντιμετώπισης του κατακτητή και εισβολέα, συνδέοντας την δίκαιη πάλη για λεύτερη πατρίδα με τον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας, να πρωτοστατήσει στις συγκεντρώσεις καταγγελίας του νέου σιωνιστικού εγκλήματος!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ! 

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΪΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ- ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΝ! 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! 

ΚΚΕ (μ-λ)


Η ακροδεξιά σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ αιματοκυλεί άλλη μια φορά τους Παλαιστίνιους στη λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη. Την Δευτέρα 3/7 το Ισραήλ εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη στρατιωτική του επιχείρηση στα παλαιστινιακά εδάφη εδώ και 20 χρόνια, σε μια «εκτεταμένη αντιτρομοκρατική προσπάθεια», όπως τη χαρακτήρισε. Στη διάρκεια της «επιχείρησης» δολοφονήθηκαν 12 Παλαιστίνιοι, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100 και σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 2.000 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια έκρηξη της βίας των κατοχικών δυνάμεων σε όλη την Δυτική Όχθη. Στις 20 Ιούνη, 7 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από επίθεση με ελικόπτερο. Την επόμενη μέρα ένας Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε στην διάρκεια μιας μανιώδους επίθεσης εκατοντάδων εποίκων στην πόλη Τουρμουσάγια, ξυπνώντας μνήμες της δεύτερης Ιντιφάντα. Την ίδια εβδομάδα, 3 Παλαιστίνιοι ακτιβιστές δολοφονήθηκαν από επίθεση με drone του Ισραήλ. Συνολικά φέτος έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 140 Παλαιστίνιοι από τα χέρια του ισραηλινού στρατού ή εποίκων στο Ισραήλ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Άλλοι 36 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί στην λωρίδα της Γάζας.

Η αλληλεγγύη μας είναι η ασπίδα των Παλαιστινίων, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ελευθερία και την αυτοδιάθεσή τους, για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στην πατρική τους γη.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε όλο τον κόσμο πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι, να αγωνιστούμε για να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις και να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος. Να παλέψουμε για τη διάλυση του ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει όλα τα αιμοσταγή καθεστώτα όπως του Ισραήλ, της Ουκρανίας κ.ά., στέλνει κρέας για τα κανόνια τους εργαζόμενους και απειλεί, για τα συμφέροντα των δυτικών ιμπεριαλιστών, με παγκόσμιο πόλεμο όλο τον πλανήτη.

  • Άμεση κατάπαυση του πυρός των Σιωνιστών – Να καταδικαστεί η ισραηλινή κυβέρνηση
  • Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει πολέμους σε όλο τον πλανήτη

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας


Αθήνα: 18:30 Ισραηλινή Πρεσβεία

Θεσσαλονίκη: 19:00 Αμερικανικό προξενείο.

«Κάτω από ερπύστριες όλη η ζωή μου, η Παλαιστίνη αιμορραγεί. Άδεια τα χέρια μου αίμα ποτίσανε, σφιχτές γροθιές που το φόβο λυγίσανε. Πέτρα και ατσάλι το σώμα μου χτίσανε, για ζωή πολεμώ».

Νέο μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων σημειώνεται από το απόγευμα της Δευτέρας στη Δυτική Όχθη. Οι σιωνιστικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, σκοτώνοντας μέχρι στιγμής 12 Παλαιστίνιους,4 εξ αυτών παιδιά, και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 και εκτοπίζοντας περισσότερους από 3000 παλαιστίνιους από τα σπίτια τους. Στην ισραηλινή αυτή επίθεση, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισβολές στην Δυτική Όχθη εδώ και 20 χρόνια, συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη του στρατού ενώ χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τανκς, μπουλντόζες κ.α. Επιπλεόν, έχει κοπεί εντελώς η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες πως ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρα.

Όπως δήλωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις πρόκειται για μια επίθεση «εκκαθάρισης» της περιοχής από τους «τρομοκράτες», με τον Νετανιάχου να δηλώνει πως αν χρειαστεί θα ακουλουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις αυτού του είδους. Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος, σταθερός σύμμαχος μιας σειράς δολοφονικών καθεστώτων,δήλωσε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια.

Με τη χτεσινή επίθεση να διαδέχεται τις προηγούμενες, φαίνεται να ανοίγεται ένας νέος κύκλος επιθέσεων και διωγμών κατά των Παλαιστινίων. Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, από την αρχή του χρόνου εξάλλου έχει δείξει τις επιθετικές προθέσεις του σκοτώνοντας, τραυματίζοντας και φυλακίζοντας δεκάδες αγωνιστές και άμαχους Παλαιστίνιους.

Η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και κινήσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό είναι αναγκαία. Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο