Υποδοχή με αποδοκιμασίες στην επίσκεψη του Μπακογιάννη στο πάρκο Δρακόπουλου

Υποδοχή με αποδοκιμασίες και συνθήματα πραγματοποιήθηκε στο Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη από κατοίκους και αλληλέγγυους κατά την επίσκεψη του τη Δευτέρα 3/7, στο Πάρκο Δρακόπουλου στα Άνω Πατήσια. Πρόκειται για έναν ακόμα δημόσιο χώρο, ένα χώρο πρασίνου ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο του δήμου για πραγματοποίηση υποτιθέμενης “ανάπλασης” με τελικό στόχο την τσιμεντοποίηση και τα οικονομικά ωφέλη των εταιριών και επιχειρηματιών που αναλαμβάνουν το έργο. Η συνολική επίθεση στους δημόσιους χώρους πρασίνου καταδεικνύει τα σχέδια κρατικών φορέων και επιχειρηματιών για ολοκληρωτική οικονομική εκμετάλλευση πλατειών και πάρκων, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης εμφανίστηκε στην είσοδο του Πάρκου, περιτριγυρισμένος από δικούς του ανθρώπους και μπράβους με στόχο την επίδειξη δύναμης και τη δημιουργία εντυπώσεων αλλά η αντίδραση των κατοίκων και των αλληλέγγυων οδήγησαν στη γρήγορη φυγή του από το χώρο. Ο Δήμαρχος παρά τις εκτεταμένες αντιδράσεις συνεχίζει να μιλάει για μειοψηφίες που αντιτίθενται στην ανάπτυξη και στην πρόοδο. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Από το Δρακόπουλο μέχρι τον λόφο Στρέφη, με τίποτα δεν γίνεται του δήμαρχου το κέφι», «το πάρκο Δρακοπούλου ελεύθερο θα μείνει, τσιφλίκι κανενός δεν πρόκειται να γίνει».

Κρατήσαμε το πάρκο με τη φωνή και με τα σώματα μας. Ο μπράβοι και ο κομματικος στρατός εκδιώχθηκαν από τον συγκέντρωση….

Posted by Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου on Monday, July 3, 2023

Κομματικός στρατός και μπράβοι του Μπ4κ0γ1άννη αυτή τη στιγμή στο πάρκο. Υπάρχει ένταση με το συγκεντρωμένο κόσμο. Στεκόμαστε δυναμικά απέναντι τους, κρατάμε το χώρο μας.
Χρειάζεται ακόμα κόσμος να στηριξει

Posted by Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου on Monday, July 3, 2023

 

Από το Δρακόπουλο μέχρι τον Λόφο Στρέφη
Με τίποτα δε γίνεται του δήμ@ρχου το κέφι!

Posted by Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη on Monday, July 3, 2023

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο, αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό…

Τι είδαμε σήμερα στο Πάρκο…

Posted by Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη on Monday, July 3, 2023

*κεντρική φωτογραφία από την πορεία υπεράσπισης του πάρκου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες


Έκτακτο κάλεσμα για τη σημερινή επίσκεψη του Μπακογιάννη στο πάρκο Δρακόπουλου, 3/7 στις 18:00

Μοιραστείτε το άρθρο